Dyrehavemarchen fandt vejen tilbage til Sølund igen
For 30. gang kunne Dyrehavemarchen gå sin gang efter aflysninger de sidste to år grundet corona. En genkomst, der vækkede glæde hos medarrangørerne bag turen.

Mere end 400 var torsdag på tur omkring Sølund. En sammensat flok bestående af børnehavebørn, unge fra UCS10 og mennesker med udviklingshandicap tog marchen sammen.
»Det er helt fantastisk!« lød det fra Lasse Mortensen, der er projektleder på marchen og som de seneste to år har måttet aflyse den brobyggende tur grundet corona.
»Dyrehavemarchen har en stor betydning for et sted som Sølund. Vores beboere elsker fest og farver. De elsker at komme ud, og de er så taknemmelig for, at der er nogen, der vil gøre noget for dem. Og de har godt af at komme ud for hjemmets fire vægge, for tager vi ikke nogle initiativer som det her, så sidder de indenfor og kommer ikke meget længere,« siger Lasse Mortensen.
Hele dagen begyndte lidt i ti med musik og opvarmning foran teltene ved festpladsen på Sølund, hvorefter de fremmødte kunne begive sig ud på fire forskellige ruter med varierende længder fra 3,5-6,5 kilometer. Efter
Vi kommer ud, og de er så tilfredse og taknemmelige over at komme ud at gå en tur sådan en formiddag. Og den taknemmelighed siger jeg altid til vores unge mennesker, at den er så vigtig at møde.
Taknemmelighed på tur
Normalt er Dyrehavemarchen blandt andet kendetegnet ved, at omkring 200 af Uddannelsescenter Skanderborgs 10. klasses elever deltager og går med beboerne på Sølund. I år var antallet et ganske andet med i omegnen af 14-20 elever fra 10. klassecenterets krop, psyke og sundhedslinje, som deltog.
Det noget lavere antal skyldtes en usikkerhed omkring coronasituationen, da arrangementet blev planlagt. Centerleder Anders Jepsen, der selv deltog ved årets tur, er dog glad for, at eleverne fra krop, psyke og sundhedslinjen alligevel fik muligheden for at være med i marchen, som han kalder livsbekræftende.

»I min verden - og jeg siger det også tit, når vi har informationsmøder - så er det et af de vigtigste arrangementer i løbet af hele året. Når vi driver 10. klasse, vil vi gerne åbne verden for vores elever, og der er ikke mange, der kender til, hvordan de fysisk- og psykisk handicappede lever, og hvordan de også opnår en stor livsglæde på trods.«
»Vi kommer ud, og de er så tilfredse og taknemmelige over at komme ud at gå en tur sådan en formiddag. Og den taknemmelighed siger jeg altid til vores unge mennesker, at den er så vigtig at møde. For nogle gange kan vi godt blive lullet ind i en hverdag, hvor vi glemmer, hvor godt livet det er, og hvor taknemmelige vi egentlig skal være, for det liv vi har,« siger Anders Jepsen.
Efter kilometers march i Dyrehaven sluttede dagen i festteltene på plænerne med dans, eftermiddagskaffe og kage.