Miljøminister aflyste Djurslands-møder for at stemme mod sygeplejersker
Miljøminister Lea Wermelin (S) aflyste to besøg på Djursland i fredags for at stemme lovindgreb igennem mod sygeplejerskerne.
Det var ellers stort sat op, de to pressemøder i henholdsvis Norddjurs og Syddjurs Kommune, der skulle have fundet sted fredag 27. august.
Her skulle miljøminister Lea Wermelin (S) have besøgt borgmestrene Jan Petersen (S) og Ole Bollesen (S) i henholdsvis en råstofgrav på Glatved Strandvej ved Balle, samt et overdrevsområde ved Ebeltoft Vandrehjem.
Og pressen var inviteret med, så der var gode muligheder for fotoshoots begge steder. Både Syddjurs og Norddjurs Kommune er blandt de 92 kommuner, der har tilmeldt sig dysten om at blive Danmarks VILDESTE kommune og det skulle der fokus på. For Konkurrencen er startet af Miljøministeriet og netop miljøminister Lea Wermelin selv.
Stemte i salen
Men hun var nødt til at blive på Sjælland. For lovindgrebet, der satte en stopper for sygeplejerskernes strejke og lønkrav, skulle stemmes igennem i Folketingssalen.
Om torsdagen blev lovindgrebet fremsat og om fredagen blev det både 2. og 3. behandlet. Det kræver er flertal fra politikerne i folketingssalen og når man er en del af regeringen, så skal man dukke op til den slags afstemninger.
På besøget i Ebeltoft skulle miljøministeren have været præsenteret for et af de projekter, der styrker biodiversitet og vild natur i kommunen. Projektet handler om systematisk afgræsning af den bynære natur i Ebeltoft og på Mols. Afgræsningen fremmer vilde blomster og truede arter og kan fremvise flotte resultater i forhold til biodiversitet.
I råstofgraven ved Balle skulle borgmester Jan Petersen have fortalt om de 7 indsatsområder, som Norddjurs Kommune bruger som redskab til at styre den komplekse proces, der skal gennemføres for, at kommunens biodiversitet kan få et mærkbart løft. Glatved-området er et eksempel på et af de områder, der har højest prioritet i kommunens vilde indsats.