En ko siger muh til hele lortet. Hvad siger du?

Er du nervøs for at gå forbi en ko? Fortvivl ikke. Nationalpark Mols Bjerge inviterer til undervisning i naturen om sikker færdsel blandt naturplejedyr.

Artiklens øverste billede
En ko er en ko til den dør/Eet skridt frem og to tilbage/Til der hvor jeg var lige før/Såd'n er det ofte med køer. Sådan synger Sebastian på nummeret Den lille malkeko. Nationalparken tager tråden op med et par kurser, der skal lære turister, skidesprællere og andre for hvem køer er noget, de kender fra en havregrynspakke at færdes blandt de smukke dyr. Pressefoto

Nationalpark Mols Bjerge tager nu tyren ved hornene. Næsten bogstavelig talt.

Flere episoder i Nationalparken gør det aktuelt at arrangere et kursus i almindelig omgang med dyrene, køer og heste, som render rundt i bjergene på Mols.

Derfor inviterer Nationalpark Mols Bjerge på tur mellem græsseende naturplejedyr med det formål at hjælpe alle interesserede til at blive klogere på, hvordan man færdes trygt og sikkert i foldene.

Det foregår i Mols Bjerge dels onsdag 1. september kl. 16-18 på naturarealer i Basballe fra p-pladsen Mols Bjerge Vej 8, dels onsdag 22. september kl. 16-18 på naturarealer i Agri fra p-pladsen ved Agri Bavnehøj.

Det er nødvendigt at tilmelde sig ved at sende en mail til thosp@danmarksnationalparker.dk senest kl. 12 på dagen – og angive sit navn, og hvilken tur man gerne vil deltage i.

Sikker adfærd

Helårsgræsning vedligeholder blomsterrige overdrev til gavn for biodiversiteten, og de to ture går netop ud blandt kvæg og heste på nogle af de smukke overdrev i Nationalpark Mols Bjerge.

På gåturen vil Marianne Norup fra SEGES fortælle om dyrenes adfærd og demonstrere, hvordan man sikkert kan færdes mellem store græssere. SEGES er en del af Landbrug & Fødevarer, der arbejder med viden og innovation til fremtidens landbrugs- og fødevareerhverv.

Man kan også møde dyreholder John Højager, der på turen fortæller om det særlige Dexterkvæg og dets egnethed i naturplejen.

Herudover vil repræsentanter fra Københavns Universitet og nationalparken deltage og svare på spørgsmål om biodiversitet, naturpleje og arbejdet med at sikre gode rammer for friluftslivet i Mols Bjerge.

Ekskursionen er et led i Københavns Universitets projekt om græsning og friluftsliv - best practise for dialog, etablering og formidling ved Institut for Geovidenskab og Naturforvaltning (IGN).

Turen arrangeres i samarbejde med Nationalparkens samarbejdspartner Den Danske Naturfond, der med opkøb af arealer i netop Basballe og Agri med særlig og sjælden natur har sikret, at endnu en del af Mols Bjerges sjældne og særlige natur for altid er bedre beskyttet.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.