Unge Troels Madsen er nu eneejer af hæderkronede Jons El ApS

Jons El ApS har fået fast tilholdssted og lokaler i Følle. Sidste kapitel om firmaets historie på Ebeltoftvej i Mørke siden 1983. er dermed skrevet.

Artiklens øverste billede
Det meste af holdet hos Jons El ApS på den næsten nye adresse i Følle. Ejerleder Troels Madsen står som nummer tre fra venstre.

Det lå allerede i kortene ved årsskiftet 2019-2020, at Troels Madsen, 26, skulle overtage det fulde ejerskab og driften af Jons El ApS med en lang historie i Mørke som går tilbage til 1983.

Firmaets stifter, Jon Nymark, havde reelt afhændet sit firma til en ny ejer, men denne formåede nærmest på rekordtid at køre det hele i sænk, så Jon Nymark måtte på den igen.

Derfor fandt Jon Nymark en frisk og unge protegé i Troels Madsen, og de to indgik fifty-fifty kompagniskab ved det nævnte årsskifte.

»Vores samarbejde fungerede strålende, og og jeg har aldrig fortrudt kompagniskabet. At jeg skulle overtage det hele med tiden, havde vi en aftale om, men vi have ikke sat en dato på. Det blev så aktuelt tidligere end forventet, fordi Jon desværre var nødt til at stoppe med at arbejde,« fortæller Troels Madsen, der er udannet autoriseret elinstallatør.

Ny base

Troels Madsen overtog Jon’s el ApS i Påsken. Herunder alt inventar i form af hårde hvidevarer fra butikken og lageret i Mørke, som nu fylder godt op på Føllevej 6, som er firmaets nye adresse.

Her har indehaveren indrettet bopæl og virksomhed dør om dør. Han købte den tidligere landbrugsejendom for to år siden.

»De gamle lokaler på Ebeltoftvej i Mørke ejer Jon Nymark fortsat, men jeg mente ved overtagelsen, at det var bedst at skille tingene ad, så vi også fik ny adresse,« siger Troels Madsen.

Han beskæftiger i dag fire svende, fire lærlinge og en kontordame.

»Det er et virkelig godt hold som supplerer hinanden perfekt. Friske og unge svende og lærlinge, som går godt i spænd, og vi skal da bestemt heller ikke klage over opgavemængden.«

I min tid læretid var selv forbi tre mestre af forskellige årsager, men jeg sugede til mig alle tre steder og fandt hurtigt ud af, hvordan man som leder skaber en god arbejdsplads og det modsatte

Troels Madsen, indehaver af Jon's El ApS

God ledelse

En ung knøs som Troels Madsen har fra barnsben lært sig selv at tage ved lære. Han har kunnet nærstudere, hvordan hans far, tømrermester Ole Madsen, Rønde, har administreret opgaven som selvstændig.

»Det er naturligvis en stor opgave at have ansvaret for en gruppe medarbejdere. I min tid læretid var selv forbi tre mestre af forskellige årsager, men jeg sugede til mig alle tre steder og fandt hurtigt ud af, hvordan man som leder skaber en god arbejdsplads og det modsatte,« siger Troels Madsen.

»Jeg startede med at være hos en virkelig dygtig elektriker, som kunne lære fra sig og motivere, men som desværre også i en ung alder gik ned med stress og døde af det. Nummer to var helt modsat, og nummer tre var en blanding,« smiler han, mens personalet har vinket farvel til morgenkaffen og morgenbrødet og er kørt ud i marken.

»Jeg forsøger at være tæt på mine ansatte og spørger dem også gerne om, hvordan de har det. Jeg foretrækker, at vi har en fortrolighed, så de kan komme til mig og sige, at de har en dårlig dag i dag på grund af problemer på hjemmefronten eller andet, der lige fylder. Så ved jeg, hvorfor de ikke siger så meget eller mangler lidt energi.«

Store ambitioner

Det var lidt af en opgave, at han påtog sig sammen med sin mentor, Jon Nymark, da de indgik kompagniskab, men det har Troels Madsen også lært af.

Det første regnskab for perioden 1. januar 2019 - 30. juni 2020 gav forventeligt et mindre underskud, men Troels Madsen er ikke bange for fremtiden.

»Lige nu har vi den størrelse, som vi skal have. Branchen har det godt, og der er tryk på, så for os handler det udelukkende om at levere et stykke velkvalificeret arbejde hver gang.«

»Vores ambitioner indprenter jeg for mine medarbejdere. Vores kunder skal være glade og tilfredse, før vi kan være glade og tilfredse.«

Selv er Troels Madsen ikke længere meget i marken selv. Opgaver skal hentes hjem løbende, og der skal ditto udregnes tilbud.

»Jo, kommer der en akut opgave eller er der sygdom, trækker jeg gerne i arbejdstøjet og kører ud i marken, men jeg har nok at gøre med at sørge for, at der også er arbejde til mine medarbejdere om en måned.«

Der er ingen opgaver, som er for små for Jon’s el ApS, understreger Troels Madsen.

»Vi kommer rundt på hele Djursland og Mols og har også opgaver i Aarhus, og vi så også været heldige eller dygtige om du vil til at komme med i forskellige entrepriser. Vi skal for eksempel levere el-arbejdet til en hal, som Vognsen & Co A/S skal opføre i Bjødstrup.«

Troels Madsen virker til at være i sync med sig selv. En ung mand, der har tænkt meget over, hvad der skal til for at drive egen virksomhed.

Good governance, hedder det vist på nudansk.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.