Skanderborg Sundhedshus indvier nye lokaler

Udvidelsen af Skanderborg Sundhedshus har skabt plads til flere praktiserende læger og bedre adgangsforhold for handikappede.

Artiklens øverste billede
Udvidelsen af Skanderborg Sundhedshus bliver realiseret netop nu, fordi regeringen sidste år suspenderede anlægsloftet og bad regionerne om at fremrykke allerede planlagte anlægsinvesteringer for at holde hånden under dansk erhverv og arbejdspladser under corona-epidemien. Foto: Regionshospitalet Horsens

Tagetagen i Skanderborg Sundhedshus er siden august sidste år blevet ombygget og indrettet til to store og lyse lægeklinikker.

Herfra vil Familielægerne og Dine Læger – Leth, Bøg og Damgaard fremover drive deres flerlægepraksis. Familielægerne er allerede en del af Skanderborg Sundhedshus, mens Dine Læger flytter ind i sundhedshuset for at begynde en ny fælles praksis.

»Sundhedshuset i Skanderborg er en succeshistorie; så succesfuld, at huset har været fyldt op. Derfor har vi arbejdet i flere år på at skabe plads til endnu en flerlægepraksis og sikre gode udviklingsmuligheder for de praktiserende læger, som allerede er en så vigtig del af sundhedshuset. Det er meget glædeligt, at vi nu har kunnet realisere de planer,« sagde regionsrådsformand Anders Kühnau ved indvielsen af de nye lokaler 24. august 2022.

»Skanderborg er skoleeksemplet på det, vi gerne vil og kommer til at gøre mere af med vores sundhedshuse, nemlig at samle private-, kommunale- og regionale sundhedstilbud i faglige fællesskaber og tæt på borgerne,« sagde Anders Kühnau.

Udvidelsen af Skanderborg Sundhedshus bliver realiseret netop nu, fordi regeringen sidste år suspenderede anlægsloftet og bad regionerne om at fremrykke allerede planlagte anlægsinvesteringer for at holde hånden under dansk erhverv og arbejdspladser under corona-epidemien.

Skanderborg er skoleeksemplet på det, vi gerne vil og kommer til at gøre mere af med vores sundhedshuse, nemlig at samle private-, kommunale- og regionale sundhedstilbud i faglige fællesskaber og tæt på borgerne.

Anders Kühnau

Midlerne kommer blandt andet fra puljen til etablering af læge- og sundhedshuse. Herfra tildelte staten allerede i 2018 og 2019 i alt 6,17 mio. kr. til projekter i Skanderborg Sundhedshus.

Resten af ombygningen til i alt 18,3 mio. kr. betales af Region Midtjylland, Skanderborg Kommune og de to hold læger, som fremover skal drive klinik i tagetagen.

»En stor tak til alle, som har andel i planlægningen og udførelsen af udvidelsen af Skanderborg Sundhedshus. Der har været både støj og kulde forbundet med byggearbejdet, og oveni har haft vi haft en pandemi, som har krævet plads til bl.a. testfaciliteter. Alligevel er udvidelsen lykkedes så flot,« siger Lisbeth Holsteen Jessen, hospitalsdirektør på Regionshospitalet Horsens, som Skanderborg Sundhedshus hører ind under.

Ombygningen omfatter udover lokalerne til de to nye lægepraksisser også etablering af en handikapvenlig elevatoradgang til tagetagen, ændring af installationer, etablering af ventilation og renovering af taget.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

sas

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.