Emil har kvindetække og får måske en kæreste

Hver tirsdag aften klokken 20 kan TV2-seere i denne tid følge Emil Bay Mortensens jagt på den eneste ene

Artiklens øverste billede
Emil har tidligere været driftleder på en svinegård. I dag er han teknisk salgskonsulent for et foderstoffirma og deltidslandmand med kødkvæg på familiens landbrug ved Haldum. Foto: Anette Bonde.

TV-darling, mange venner, fodbold, jagt, sejlads, deltidslandmand og fuldtidsansat i et foderstoffirma i Videbæk. Emil Bay Mortensen, 26, har fart på.

Denne mandag eftermiddag, hvor han tager imod på gårdspladsen på landbruget mellem Hadsten og Hinnerup, kommer han lige fra et kundebesøg i Lemvig. Om lidt skal tasken pakkes, og i aften kører han til Sverige for at montere et mælkeanlæg til smågrise, hvorefter han onsdag morgen flyver til Sydkorea, hvor han skal installere fire mælkeanlæg.

Det eneste, der går lidt langsomt for ham, er det at finde en sød kæreste. Derfor meldte han sig til TV2-programmet ’Landmand søger kærlighed’.

Trods at han har mange jern i ilden, er Emil afslappet og munter.

»Lad os sætte os om på terrassen i haven.«

Hunden Sødde finder sin bold og tager den med til interview ved havebordet og en udsigt til en stor græsplæne, legehus og gule kornmarker bag læhegnet.

Emil vil gerne have sit eget landbrug og har en drøm om at finde en niche, hvor han har direkte kontakt til forbrugerne. Foto: Anette Bonde.

Vil have sit eget

Emil er udlært landmand. Efter at have fået det grønne bevis blev han driftsleder på en stor ejendom på Mors med en næsten grænseløs arbejdstid. Efter et par år sagde han op, og lynhurtigt blev han hentet ind af foderstoffirmaet Ab Neo, der jo kendte ham som kunde. Til samme løn, men færre timer.

Hans titel er teknisk salgskonsulent, og jobbet består i salg, montage og udvikling af mælkeanlæg samt udvikling af nye markedsområder. Han var for eksempel med til at starte Irland op, hvor der i dag står adskillige mælkeanlæg fra Ab Neo.

Den kommende kæreste skal nok være klar på, at Emil er på farten jævnligt. Ganske vist er der ekstra tryk på nu for at indhente det, der blev udskudt under corona-krisen, men fremover vil han også skulle ud som montør på to- og tre-dagsture.

Han bor på familiens gård, som hans farfar købte i sin tid. Hans far og farens kæreste bor også på gården. Den er på 28 hektar og drives med kødkvæg og markdrift, og lige som Emil har faderen også fuldtidsarbejde ved siden af.

»Jeg vil da gerne finde mit eget,« svarer han på spørgsmålet om fremtiden.

Hans drøm er at etablere et landbrug, hvor han er fri og økonomisk uafhængig af ydre omstændigheder, han ikke selv har indflydelse på.

»Jeg vil gerne finde en niche, hvor jeg har direkte kontakt til forbrugerne, for eksempel med en gårdbutik eller direkte salg via facebook.«

Kæreste der trives på landet

Når det gælder privatlivet er det Emils drøm at finde en kæreste og få sin egen familie med et par børn.

»Det idylliske landliv,« griner han og kan selv høre klangen af Morten Korch.

Men hidtil har han været for genert til at finde hende, og byture og datingsider har ikke været løsningen. Via ’Landmand søger kærlighed’ håber han at finde en pige, der lige som ham finder ro på landet.

»Det er lige meget, hvad hun laver - jeg søger altså ikke efter en staldarbejder - men hun skal trives på landet. Det er det vigtigste.«

I det første program var deltagerne på speeddating med de fem udvalgte. Her skulle den første sendes hjem, og Emil tog efter sin mavefornemmelse.

»Det blev hende, jeg havde mindst kemi og mindst øjenkontakt med.«

129 breve

Det er ikke nogen hemmelighed, at Emil var den, der modtog flest breve fra interesserede kæreste-emner, da TV2 præsenterede de seks deltagere i dette års program. Hele 129, heraf flere med en lille video. Den af de øvrige, der fik flest, modtog lidt over 30.

»Jamen, jeg er nok også mere heldig i forhold til , hvor jeg bor, det vil sige tæt på store byer. Og jeg tror også, at jeg rammer en god alder,« forklarer han beskedent.

To af de øvrige deltagere er i starten af tyverne, én er tæt på 30, én er 46 og den ældste er 73 år.

I respekt for de kvinder, der har skrevet til ham, og deres modige og personlige sats, har han læst alle breve grundigt igennem.

»Jeg har stor respekt for dem og jeg mener selv, at jeg har brugt den tid, der skulle til for at sætte mig ind i hver enkelt afsender.«

’Folk må mene hvad de vil’

Det har været grænseoverskridende for Emil at gøre sig sig selv og sine kæreste-drømme til offentlig underholdning i bedste sendetid. I forhold til venner og familie har han det ok med det, og faktisk har det vist sig, at det også er fint i forhold til andre.

»Jeg kan da mærke, når det bliver sendt, at mange gør sig tanker om, hvad jeg gør og ikke gør. Der er både negative og positive kommentarer på de sociale medier og i følgesporene til diverse artikler.«

Alligevel har Emil ikke fortrudt, at han tilmeldte sig.

»Folk må mene, hvad de vil. Jeg har ikke sagt eller gjort noget, jeg ikke kan stå ved.«

Efter at det første program var blevet vist 17. august, var han til Morsø Festival i den følgende weekend. Mange kunne genkende ham, og der blev taget selfies, givet skulderklap og hilst fra folk, han ikke kendte. Det var dog udelukkende positive reaktioner. Til sin overraskelse har han også pludselig fået endnu flere bedste venner.

»Ja, det er fjernere bekendte, der pludselig dukker op,« griner han.

Hemmeligt

Optagelserne startede i maj, og løb over et par måneder. Tilbage står nu kun optagelser og mix af deltagernes reaktioner, når de selv ser optagelserne.

Fandt Emil så egentlig sin kæreste?

»Nej, det kan jeg ikke svare på. Det må jeg ikke sige,« svarer han med et stort smil.

I den første udsendelse sendte Emil den første af pigerne hjem. Denne øvelse gentages i de kommende udsendelser, indtil der forhåbentlig til sidst står en kæreste tilbage til Emil. Foto: Anette Bonde.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.