Hæder til Herskind som årets landsby

Et levende foreningsliv, lokalt engagement og ambitiøse udviklingsplaner. Herskind, Skivholme og Herskind Hede blev i weekenden hædret som årets landsby.

Artiklens øverste billede
Else Thomsen fra Landsbyrådet for Herskind, Skivholme og Herskind Hede modtog checken på 5.000 kr. Her er hun med udvalgsformand Tage Nielsen. Pressefoto

Landsbyfællesskabet Herskind, Skivholme og Herskind Hede er Årets Landsby i Skanderborg Kommune i 2021.

Overrækkelsen af prisen fandt sted lørdag den 21. august som et led i Herskind Boldklubs sommerfest.

Prisen uddeles af Landsbysamvirket, der som forening arbejder for landsbyernes interesser og fungerer som bindeled mellem Skanderborg Kommune og landsbyerne. Med prisen følger en check på 5.000 kr.

Udvalgsformand Tage Nielsen hæfter sig blandt andet ved Herskind, Skivholme og Herskind Hedes evne til at skabe lokal opbakning og lave udviklingsplaner til gavn for lokalområdet.

»Herskindområdet har i årtier vist sin styrke i borgernes omfavnende tilgang til at inddrage bredt i de mange lokale fællesskaber. Der er en særlig velkommenhed over for det nye, det anderledes og ikke mindst de mange tilflyttere, der kommer til området,« siger formand for Kultur-, Sundheds og Beskæftigelsesudvalget Tage Nielsen.

Det synlige tegn på hæderen til landsbyklyngen i det nordlige af Skanderborg Kommune. Pressefoto

Bæredygtigt fællesskab

Herskind, Skivholme og Herskind Hede tæller ca. 1300 personer, og tallet er i vækst. Alene Herskind by har oplevet en befolkningsvækst på mere end 25 procent over 10 år. I 2018 blev Herskind Skole og Børnehus udvidet med en vuggestue, fordi børnetallet er stigende.

Optimismen blomstrer også i det alsidige, lokale foreningsliv, som har succes med at rekruttere og fastholde frivillige medhjælpere og ledere.

Samtidig fremhæves det også i indstillingen af årets vinder, at landsbyfællesskabet arbejder målrettet med bæredygtighed. F.eks. er Levefællesskabet Hertha i gang med at bygge nyt lejlighedskompleks som supplement til de mange mindre træhuse til beboerne med udviklingshæmning.

»Herskind, Skivholme og Herskind Hede kombinerer gode traditioner med nytænkning og har vist sig som et bæredygtigt og attraktivt område at bo i. Det er et sted med aktive borgere, omsorg for de svage og et skarpt blik for det nære fællesskab, og derfor valgte vi Herskind, Skivholme og Herskind Hede som årets landsby,« fortæller Orla Jegstrup, formand for Landsbysamvirket.

Herskind, Skivholme og Herskind Hede var også Skanderborg Kommunes kandidat til at blive årets landsby i Region Midtjylland 2021.

Skanderborg Kommune har netop nu et forslag til en landdistriktspolitik i offentlig høring frem til den 30. august.

wuf

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.