Lyset bliver alligevel slukket i Børnehuset Solstrålen

Forældregruppe prøvede ihærdigt at puste nyt liv i børnehaven, men grundlaget forsvandt i løbet af sommeren.

Artiklens øverste billede
Tidligere på sommeren var arbejdsgruppen bag relanceringen af børnehaven i Ålsø i gang med at shine faciliteterne op. Arbejdet med at starte på en frisk viste sig dog ikke at være tilstrækkeligt. Arkivfoto

Børnehuset Solstrålen i Ålsø - det der tidligere hed Møllehaven - indstilles nu til lukning.

Det sker på Børne- og Ungdomsudvalgets møde torsdag, som en konsekvens af et hastigt faldende børnetal.

Blot to børn var indskrevet til at starte i Børnehuset Solstrålen 1. september. Foto: Simon Carlson

Tidligere på året blev det ellers besluttet, at de eksisterende børnehaver i kommunen skulle fortsætte trods et faldende børnetal. Da blev det også besluttet, at det daværende Møllehaven skulle relanceres. Det betød blandt andet et navneskifte samt en opgradering af børnehavens faciliteter.

Alligevel er det ikke lykkedes at tiltrække nye børn eller holde på de allerede indmeldte.

Jeg tror da, at noget af den uro, der har været tidligere, den også har spillet ind nu. Vi har set, at flere af de ansatte, har søgt andre steder hen.

Mads Nikolajsen (SF), formand for Børne- og Ungdomsudvalget

Blot to børn er således lige nu indskrevet til at starte i børnehaven 1. september, og det er ikke et grundlag at drive daginstitution på, lyder det fra udvalgsformand Mads Nikolajsen (SF).

»Vi nedsatte en arbejdsgruppe af forældre for at give børnehaven en ny start, men de har tabt kapløbet med tiden. Vi vedtog tidligere på året, at den kunne fortsætte med en kapacitet på 24 børn, men hen over sommeren er flere og flere flyttet, fordi de syntes, der var for få børn. Med den situation kan vi kun indstille, at den lukker,« siger Mads Nikolajsen.

Søgt andre steder

Siden Mølleskolen lukkede for to år siden, har der også været uro om børnehaven, som ligger i de samme bygninger. Flere forældre flyttede således allerede dengang både deres skole- og børnehavebørn.

Selv om politikerne altså besluttede at give børnehaven en chance til, blandt andet på grund af dens gode beliggenhed i forhold til pendlere, har blandt andet en del af personalet ikke haft den store tiltro til, at at der også fremover ville være lys i Solstrålen.

»Jeg tror da, at noget af den uro, der har været tidligere, den også har spillet ind nu. Vi har set, at flere af de ansatte, har søgt andre steder hen. Forældrene i arbejdsgruppen har gjort en kæmpe indsats for at relancere børnehaven og på den måde komme ud af Møllehavens skygge, men det har været for svært under de præmisser. Det er trist, men der er ikke noget at gøre,« konstaterer Mads Nikolajsen.

Klar med plan

Børnehuset Solstrålen er indstillet til lukning per 1. oktober i år. Lukningen skal således endeligt vedtages på kommunalbestyrelsens møde i oktober.

Det betyder også, at der er tid til at afvikle børnehaven bedst muligt og sørge for en ordentlig overgangsperiode for både ansatte og børn i tilfælde af en lukning, fortæller skole- og dagtilbudschef Lene Mehlsen Thomsen.

»Vi står naturligvis klar til at udvikle en individuel plan for, hvordan den enkelte medarbejder og det enkelte barn kommer godt videre i tilfælde af en lukning. Selvom det altid er ærgerligt at måtte overveje at lukke et dagtilbud, så er vi glade for at kunne få ro på børnenes hverdag og udsigt til at kunne koncentrere kræfterne om opgaven med børnene,« siger Lene Mehlsen Thomsen.

Lukning svækkede

Børne- og Ungdomsudvalgsformand Mads Nikolajsen ærgrer sig over lukningen, men han mener dog, at der er andre institutioner, som er klar til at dække det behov, som Solstrålen efterlader.

»Dem som har brug for pendler-børnehave, de har Toubro, og på vejen ud af Grenaa ligger også Gymnasievejens Børnehave og Skovbørnehaven. Men det er vemodigt med den her lukning, for det har været en velfungerende børnehave mange år, så det er ærgerligt, at det nu ikke er gået, hvor den har været uden skolen. Der er ingen tvivl om, at det også har svækket børnehaven,« konstaterer Mads Nikolajsen.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.
Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.