PUK-udvalgsformand: Vi er ikke på kant med Grundloven

Udvalgsformand Riber Hog Anthonsen beder Enhedslistens Jesper Yde Knudsen om at slå koldt vand i blodet og sætte sig bedre ind i sagerne, før han går i offentligheden og taler om Grundlovsbrud.

Artiklens øverste billede
Udvalgsformand Riber Hog Anthonsen (forrest tv.) afviser helt og aldeles, at PUK-udvalget bryder Grundloven med det sæt af leveregler, som opstilles for ophold i Rønde Bypark. Arkivfoto: Lars Norman Thomsen

»Jesper Yde Knudsen kan tage det helt roligt. Vi er ikke i nærheden af at snakke brud på Grundloven. Naturligvis ikke, og det ville han også erfare, hvis han, før han farer ud, havde læst hele teksten til dagsordenen,« siger Riber Hog Anthonsen (V), formand for Udvalget for plan, udvikling og kultur.

»Vi er i udvalget enige om, at der er et problem med larm og støj på forskellige tidspunkter i Rønde Bypark, som vi sammen med borgerne og Politiet skal finde en løsning på, og det er sådan set blot det, vi har forsøgt i PUK-udvalget. Det betyder naturligvis ikke, at vi vil forbyde grupper at færdes i Rønde på offentlige arealer efter klokken 21, men vi mener godt, at vi kan finde forståelse for en regel, der siger, at der ikke kan støjes i parken efter klokken 21 af hensyn til de naboer, der bor omkring Rønde Bypark.«

Jesper Yde Knudsen kan tage det helt roligt. Vi er ikke i nærheden af at snakke brud på Grundloven.

Riber Hog Anthonsen (V), formand for PUK-udvalget

Udvalgsformanden fastslår, at man i udvalget har sat gang i en proces, som politiet i sidste ende skal sige god for. Hvis ikke politiet kan bakke op om det sæt af leveregler for ophold i Rønde Bypark, som PUK-udvalget foreslår, så tager udvalget det ad notam og retter ind.

»Vi har nu bedt vores forvaltning om at tage kontakt til politiet, og når det er sket, så får vi en tilbagemelding og indretter os efter denne. Igen, vi er blot interesseret i at finde løsninger, så alle, der færdes i Rønde Bypark og naboerne har et sæt regler, som Politiet nikker ja til er mulige at efterleve. Det har intet med brud på Grundloven at gøre,« understreger Riber Hog Anthonsen.

Mikkelsen enig

Et andet medlem af PUK-udvalget, Michael Mikkelsen (Løsgænger), er enig med Riber Hog Anthonsen.

»Jeg sagde på det pågældende udvalgsmøde, at vi selvfølgelig ikke kan forbyde folk at færdes i Byparken efter 21, men vi kan lave et sæt leveregler, som Politiet godkender, og det har hele tiden været målet for samtlige i udvalget. Vi hverken vil eller kan stække folks bevægelsesfrihed, men vi er naturligvis nødt til at tage klager fra mange borgere, der er naboer til Byparken, alvorligt, og det prøver vi at gøre så lempeligt som muligt, så alle kan være der.«

Michael Mikkelsen bemærker, som udvalgsformanden, at det er Politiet ene og alene, som skal kunne acceptere de regler, der opstilles, fordi det er Politiet, som skal håndhæve dem.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.