Bestå testen og få adgang til selvbetjening på den nye genbrugsplads i Hammel

Det har været et stort ønske at få udvidet åbningstiderne for aflevering af affald

Artiklens øverste billede
Foto: Favrskov Forsyning.

Fra 1. september er det muligt at benytte genbrugspladsen i Hammel i en selvbetjent åbningstid, hvor der ikke er vejledere til stede. Ordningen kræver tilmelding, og allerede nu kan både privatpersoner og erhvervskunder tilmelde sig via forsyningens hjemmeside.

Det har fra brugernes side været et stort ønske at kunne benytte pladsen i en udvidet åbningstid, oplyser Favrskov Forsyning i en pressemeddelelse. Favrskov Forsyning har lyttet til ønskerne og er nu klar med en løsning, der imødekommer kundernes behov.

I forbindelse med tilmeldingen til den selvbetjente åbningstid bliver kunderne præsenteret for en række spørgsmål vedrørende sortering og retningslinjer på genbrugspladen.

»Vi vil gerne sikre, at brugerne har styr på, hvordan deres affald skal sorteres og afleveres på pladsen i den selvbetjente åbningstid. Og at de kender de gældende regler. Derfor kræver vi, at de består en ’regel- og sorteringstest’ i forbindelse med tilmeldingen,« siger Jens Drivsholm, driftschef i Favrskov Forsyning.

Ved tilmelding skal der knyttes kontaktoplysninger samt køretøjets nummerplade til adgangssystemet.

Når testen er bestået

Når testen er bestået, er der adgang til genbrugspladsen klokken 07.00 - 20.00 i hverdage samt 07.00 - 18.00 i weekender. Ved ankomst til pladsen aflæses nummerpladen, og så går porten op, og man kan aflevere sit affald i de rigtige containere.

Det er dog ikke muligt at aflevere miljøfarligt affald og batterier, benytte containeren ”Til nedgravning” eller gå på genbrugsjagt i GIi og Ta’ uden for den bemandede åbningstid.

Ønsker man vejledning, er der personale på pladsen klokken 12-18 i hverdage og klokken 9-15 i weekender.

Ordningen med selvbetjent åbningstid på Hammel Genbrugsplads vil frem til sommeren 2022 køre som en forsøgsperiode, hvor Favrskov Forsyning kan teste ordningen i praksis. Det betyder, at der i perioden kan ske ændringer og justeringer undervejs. Der vil blive informeret om eventuelle ændringer på forsyningens hjemmeside såvel som på Hammel Genbrugsplads.

Overvågning

Genbrugspladsen bliver overvåget med videoovervågning. Det betyder, at Favrskov Forsyning har mulighed for at registrere, hvis en kunde bevidst har sorteret forkert, har stjålet affald eller udført hærværk på pladsen. Sker det, kan forsyningen fratage brugeren retten til at benytte pladsen udenfor den bemandede åbningstid.

»Vi ved, at langt de fleste brugere på vores pladser er gode til at sortere deres affald og sagtens kan overholde vores retningslinjer. Men efter adskillige tilfælde på Hvorslev Genbrugsplads med grove fejlsorteringer, affald der er smidt på jorden samt tyveri, er det en god løsning med øget overvågning, registrering af kunder og muligheden for at udelukke enkelte brugere, så de ikke ødelægger det for alle andre,« siger Jens Drivsholm.

jr

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.