SF og Radikale efterlyser samlet plan for støjvold langs E45

Artiklens øverste billede
Claus Leick (SF) og Anne Heeager (R) vil have støjvolde langs E45, der kan reducere støjen i boligområder i Skanderborg og Hørning. Og de skal bygegs af genbrugsjord. Pressefoto

Radikale og SF stiller nu forslag om at få lavet en samlet plan for støjvolde langs E45, der kan reducere støjen i boligområder i Skanderborg og Hørning. Nye støjvolde der bør laves af overskudsjord fra kommunale og private vej- og byggeprojekter i Skanderborg Kommune. Det fortæller partierne i en pressemeddelelse.

Det er glædeligt, siger partierne, at Vejdirektoratet er på vej med nye støjvolde langs E45 ved både Skanderborg og Hørning. Men de nye støjvolde skærmer ikke alle boligområder for trafikstøj. Der er flere steder “huller”. Derfor er der brug en samlet plan og et samlet projekt, der kan sikre sammenhængende støjvolde tæt på boligområder både i Skanderborg og Hørning.

Det er jo tudetosset at brænde masser af diesel af for at køre overskudsjord til deponi langt væk fra vores kommune

Anne Heeager (R) og Claus Leick (SF)

Derfor vil Radikale og SF foreslå en proces, der kan sikre mindre trafikstøj i alle boligområder i Skanderborg Kommune tæt på E45. Og helst ved brug af overskudsjord fra lokale byggeprojekter, så der samtidig bliver en klimagevinst ved projektet.

»Vi glæder os selvfølgelig over, at Vejdirektoratet nu endelig er i gang ved motorvejen omkring Skanderborg og ved Hørning. Men de to indsatsområder er bare ikke tilstrækkelige, i forhold til de udfordringer vi har med støj flere steder i kommunen,« forklarer Anne Heeager fra de Radikale og Claus Leick fra SF, formand for miljø- og planudvalget. Begge sidder i Økonomiudvalget.

»Der brug for en samlet plan, og det er oplagt at sætte denne proces i gang nu, hvor Vejdirektoratet er gået i gang,« lyder det.

Tre spor = mere støj

Anne Heeager bor selv i et af de støjplagede områder, Skanderborg Bakker, som ikke bliver beskyttet af Vejdirektoratets projekter.

»Der er ingen tvivl om, at den tresporede motorvej har medført langt flere støjgener i Skanderborg Bakker, end der var tidligere. Når jeg taler med folk, kan jeg også hører, at det er noget, der både generer og optager folk. Det gælder naturligvis ikke mindst dem, der bor tættest på motorvejen,« siger Anne Heeager.

Konkret foreslår de to politikere, at der bliver lavet en samlet plan, der screener hele vejstrækningen fra syd til nord langs E45 i Skanderborg Kommune for boligområder, der er generet af trafikstøj - og sammenholder dette med de planlagte støjvolde. På den måde bliver det tydeligt, hvor “hullerne” er, og hvor der er behov for en kommunal indsats med at lave ekstra støjvolde.

Tudetosset

Skanderborg Kommune har allerede besluttet at overskudsjord fra bygge- og vejprojekter skal genbruges på lige fod med byggematerialer. Det er vigtigt, for der kommer masse af overskudsjord i de kommende år, og det vil være helt oplagt at bruge denne jord til etablering af jordvolde. Fordelen er, siger partierne, at jorden ikke skal køres langt væk, samtidig med at jorden kan genbruges lokalt til et godt formål.

»Det er jo tudetosset at brænde masser af diesel af for at køre overskudsjord til deponi langt væk fra vores kommune. Her bør vi tænke langt smartere og undersøge, om overskudsjorden eksempelvis kan bruges til at bygge støjvolde, der kan mindske støjen i Hørning og Skanderborg,« forklarer de to politikere.

cns

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.