Valg til Seniorrådet:

Artiklens øverste billede
Alle, der er 60 år og derover, får tilsendt et valgkort og kan stemme på en kandidat til Seniorrådet. Genrefoto

Samme dag som der er valg til byrådet, 16. november, er der også valg til Seniorrådet. Afstemningen foregår de samme steder og i samme lokaler som til byrådsvalget.

Alle der er 60 år og derover, får tilsendt et valgkort og kan stemme på en kandidat til Seniorrådet.

»Seniorrådet rådgiver kommunalbestyrelsen i ældrepolitiske spørgsmål og formidler synspunkter mellem borgerne og kommunalbestyrelsen (byrådet) om ældrepolitiske spørgsmål...« – Sådan beskriver loven Seniorrådets opgaver. Byrådet skal i samarbejde med Seniorrådet fastlægge de nærmere rammer for rådets virke, herunder aftale nærmere om, hvordan og i hvilket omfang ældrerådet skal høres.

Hvordan løser Seniorrådet denne opgave?

Personalesituationen har gennem længere tid været en af de største udfordringer i kommunen og andre steder i landet. Derfor anbefalede Seniorrådet meget tidligt, at der sættes mere fokus på at TILTRÆKKE, UDDANNE og FASTHOLDE personale til ældresektoren, altså i plejecentrene og hjemmeplejen.

Der er da også lykkedes at få etableret uddannelsespladser af SOSU-assistenter på Kildegården i Skanderborg. Men netop behovet for mere og uddannet personale vil være en meget vigtig opgave i de kommende år.

Byrådet har pligt til at høre Seniorrådet i sager om ældres forhold. Rådet har i denne periode afgivet ca. 30 høringssvar. Det har f.eks. været svar omkring boligpolitik, som vedrører boliger til ældre. Handikaprådet og Seniorrådet gik sammen om at anbefale, -at Byrådet med endelig vedtagelse af forslaget til boligpolitik, tager endnu et visionært skridt, der nytænker og beskriver fremtidens boformer i ”En kommune hvor alle er med – hele livet”.

Seniorrådet tog kraftigt til genmæle, da ”Pårørendevejlederen”, som f.eks. skal hjælpe pårørende til demente, var ved at blive sparet væk. Andre typiske høringssager kan være ”kvalitetsstandarder” og ny vejledning om frivilligt socialt arbejde. I de månedlige møder, hvor chefen for ældre- og handicapområdet deltager sker der ret omfattende gensidige orienteringer og drøftelser om forholdene for de ældre medborgere.

Seniorrådet har meget fokus på, at de værdighedsmidler, som skiftende regeringer har tildelt Skanderborg kommune siden 2016, bruges til formålet og ikke spares værk eller benyttes til andre formål.

Bekæmpelse af ensomhed blandt svage ældre har været en stor udfordring, som Seniorrådet inviterede andre foreninger, råd og frivillig ind til at samarbejde om. Ældre Sagen, lokale aktivitetsråd, Røde Kors, Seniorforeningen og mange andre deltog i møder i Hørning, Skanderborg Ry og Galten-Skovby. Her var og er formålet stadig at udbygge indsatsen mod ensomhed blandt ældre.

Opstillings- og dialogmøder

Medlemmerne af Seniorrådet har kontakter til de respektive plejedistrikter. Det betyder at rådet har mulighed for at følge forholdene for de ældre i lokalområderne. Dette netværk er af stor betydning, fordi rådets medlemmer her opnår god indsigt at forholdene. Derfor er det også meget hensigtsmæssigt at rådets medlemmer repræsenterer lokalkendskabet bredt.

På de kommende opstillings- og dialogmøder vil medlemmer af Seniorrådet orientere om valget og om opstilling som kandidat og om rådets arbejde. Her vil vi også drøfte det fortsatte arbejde med bekæmpelse af ensomhed blandt ældre.

Via dette link kan du finde oplysninger om, hvem der sidder i Seniorrådet i Skanderborg kommune skanderborg.dk/politik-og-faellesskab/raad-og-naevn/seniorraadet.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.