De stod med ryggen mod muren: Nu er historisk dyreværn reddet
Dansk Dyreværn Aarhus lever videre som en del af Dyrenes Beskyttelse.

46 ud af 47.
Så mange bestyrelsesmedlemmer i Dansk Dyreværn Århus stemte torsdag aften d. 19. august for, at dyreværnet skal fusionere med Dyrenes Beskyttelse.
Det skete ved en ekstraordinær generalforsamling i foreningens internat i Tingskoven, og det var formentlig ikke en svær beslutning for de 46 stemmeberettigede at stemme ja, da alternativet var en konkurs. Pengekassen i Dansk Dyreværn Århus er helt tom.
Penge ender ikke i København
Resultatet af generalforsamlingen betyder, at driften af Dansk Dyreværn Aarhus overgår til Dyrenes Beskyttelse, mens Dansk Dyreværn Århus fortsat vil være et selvstændigt internat og en del af lokalmiljøet.
Selvom Dansk Dyreværn Århus’ CVR-nummer forsvinder, vil de penge, der doneres til internatet, forblive i Aarhus.
»Mange var bange for, at hvis de betalte et bidrag, ville det komme ind i en kasse i København, og så vil de ikke komme til gavn for dyreværnet i Aarhus. Men alle indbetalinger og kontingenter samt donationer og arv bliver sat ind på en konto, der hedder Dansk Dyreværn Aarhus. Hver eneste krone,« siger afgående bestyrelsesformand i Dansk Dyreværn Aarhus, Peder Østergaard, og fortsætter:
»Det, folk betaler til et bestemt dyreværn, vil blive brugt de steder, der bliver doneret til. Det betyder meget lokalt, og det betyder ikke så meget for Dyrenes Beskyttelse.«

Lemlæstet
Da den bestyrelse, Peder Østergaard står i spidsen af, for fire måneder siden tog over i dyreværnet, stod bestyrelsen med Peder Østergaards ord »med ryggen mod muren.«
»Dyreværnet var lemlæstet økonomisk og organisatorisk. I 70 år har dyreværnet været fornuftig drevet, og der blev sparet mange millioner op. Så kom der en ny, fuldstændig uansvarlig bestyrelse, der brugte penge til højre og venstre uden en plan, og medlemmerne følte, at de overhovedet ikke blev lyttet til,« siger Peder Østergaard til Lokalavisen Aarhus.
Den tidligere bestyrelse, Peder Østergaard omtaler, trådte til i 2018. På det tidspunkt var 29 millioner kroner i dyreværnets pengekasse. De penge forsvandt, og bestyrelsen tog yderligere et kreditforeningslån på syv millioner for at dække driften i 2020 og en del af 2021.
Den tidligere bestyrelse besluttede i starten af 2020, at Dansk Dyreværn Aarhus skulle markedsføre sig under navnet The Voice of Pets. Navnet blev en realitet, da den tidligere bestyrelse indledte et samarbejde med organisationen Trinitas, der træner hunde til psykisk sårbare mennesker.
Respekt for medlemmer
Peder Østergaard mener, at det nu er muligt at vende tilbage til en kultur, hvor man respekterer de midler, der bliver stillet til rådighed, og lytter og respekterer medlemmerne.
»Alle var glade, da generalforsamlingen var slut. Den bestyrelse, der nu går af, går af med en tiltro til, at der nu er skabt en løsning, der kan holde i fremtiden,« siger han.
Dyrenes Beskyttelse overtager forretningen d. 1. september, hvor den nuværende bestyrelse træder af.