Hussalget i Aarhus er styrtdykket på et år

Salget af villaer og rækkehuse i Aarhus er faldet markant mere end gennemsnittet på landsplan.

Artiklens øverste billede
Antallet af solgte huse og lejligheder i Aarhus Kommune er faldet markant. Det største fald i salget ses dog i forhold til sommerhuse.

Salget af villaer og rækkehuse i Aarhus er faldet med hele 26 procent på godt et år.

Der blev således solgt 190 villaer og rækkehuse i juli i år mod 257 i juni 2020, viser nye tal (19. august) fra Boligsiden.

Det er ikke kun i Aarhus, at boligsalget er faldet i løbet af det seneste år, men ifølge tallene fra Boligsiden er salget af villaer og rækkehuse på landsplan dog kun faldet med med 12 procent.

Salg af sommerhuse overrasker ikke

De største fald i salget skal findes hos ejerlejlighederne og sommerhusene. Her er der tale om, at salget af ejerlejligheder er faldet 26 procent sammenlignet med juli måned sidste år, ligesom salget af sommerhuse er dykket med hele 38 procent i samme periode.

»Sommerhusene blev bogstaveligt talt revet væk i sommeren 2020. Derfor er det heller ikke overraskende, at vi nu ser det største dyk i salget for netop denne boligtype, siger kommunikationsdirektør hos Boligsiden, Birgit Daetz, i en pressemeddelelse.

Hun understreger, at salget af både sommerhuse og lejligheder i juli 2021 er nogenlunde på niveau med salget i samme måned i 2018 og 2019.

Ikke tomgang

Hos Arbejdernes Landsbank vurderer cheføkonom Jeppe Juul Borre, at det lavere salg af alle boligtyper er et udtryk for, at boligmarkedet er på vej tilbage mod en mere normal situation.

- Boligmarkedet har de seneste måneder bevæget sig ind i en ny og langsommere fase, end vi har været vidne til i vinter, hvor tempoet var hæsblæsende, siger han til Ritzau og fortsætter:

- Der er ikke tale om tomgang på boligmarkedet. Hvis man sammenligner med tiden før corona, så er der fortsat et højt antal handler, men vi har lagt det voldsomme coronatempo bag os, siger Jeppe Juul Borre.

Ifølge boligøkonom Mira Lie Nielsen hænger udviklingen på boligmarkedet delvist sammen med, hvordan restriktionerne har været.

- Vores hverdag ligner mere og mere sig selv med fritidsaktiviteter, cafébesøg, fysisk fremmøde på arbejde, og så er der ikke længere helt så meget overskud til at fokusere på boligen. Desuden betyder de store boligprisstigninger, især i de store byer, at færre boligkøbere kan og vil være med, siger hun i en skriftlig kommentar, siger hun til Ritzau.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.