Sundhedshuset i Grenaa skal fortsat udvikles efter valget

Sundhedshuset skal prioriteres højt efter valget til regionsrådet, mener lokal kandidat.

Artiklens øverste billede
Nuværende medlem af regionsrådet Niels Erik Iversen (th.) og regionsrådskandidat Else Søjmark fik for nylig et indblik i Sundhedshuset udvikling, da hospitalsdirektør Jonas Dahl viste rundt. Pressefoto

Der er sket meget på Sygehusvej i Grenaa, siden Regionshospitalet i 2011 lukkede, og Sundhedshuset i stedet opstod.

I dag er huset blevet et særdeles veludrustet sundhedstilbud til de lokale borgere, som i mange tilfælde kan benytte sig af Sundhedshuset og spare en lang tur til Randers for undersøgelse eller behandling.

Sundhedshuset drives af Region Midtjylland, og det bliver således et regionalpolitisk anliggende at sikre, at de lokale behov fortsat dækkes.

Jeg synes virkelig, at Sundhedshuset er blevet et godt eksempel på samarbejdet på tværs af regionen og de kommunale tilbud og også de praktiserende læger. Det betyder, at selv om vi ikke har et decideret sygehus, så er der alligevel mange udrednings- og behandlingsforløb, som kan klares lokalt.

Else Søjmark (S), kandidat til regionsrådet

For nylig fik regionsrådskandidat Else Søjmark (S) et indblik i Sundhedshusets funktioner af hospitalsdirektør Jonas Dahl, og efterfølgende stod det klart for Else Søjmark, hvor vigtige de lokale sundhedstilbud er for Grenaa og omegn.

»Der er efterhånden helt fyldt op med forskellige tilbud, så jeg synes virkelig, at Sundhedshuset er blevet et godt eksempel på samarbejdet på tværs af regionen og de kommunale tilbud og også de praktiserende læger. Det betyder, at selv om vi ikke har et decideret sygehus, så er der alligevel mange udrednings- og behandlingsforløb, som kan klares lokalt. Den nærhed er bare enormt vigtig, så det er et område, jeg meget gerne vil arbejde videre med,« siger Else Søjmark.

Velsmurt apparatur

Det nuværende lokale medlem af regionsrådet Niels Erik Iversen (S) har været tæt på Sundhedshuset gennem dets udvikling.

Han har således oplevet, hvordan debatten om sygehus eller ej i byen er gået fra at være et temmelig følsomt emne til at være et tilbud, som Niels Erik Iversen oplever stor positivitet omkring.

»Jeg synes, vi har fået et velsmurt apparatur med både lægebil, præhospitalsområdet og flere praktiserende læger. Der er flere og flere, der ser værdien i at flytte sammen, så vi i dag har et hus fyldt med aktiviteter. Det er gået fra at være et frygteligt følsomt emne i starten af dette årtusinde til at være blevet rigtig godt for borgerne,« konstaterer Niels Erik Iversen.

Han oplever således også, at der i regionen er kommet større lydhørhed over for nødvendigheden af de helt lokale sundhedstilbud.

»Der er helt sikkert kommet en holdningsændring. Der er større vilje til at få flere ting ud lokalt. Vi får ikke det gamle sygehus tilbage, men man ønsker at støtte op om og udvikle et sundhedshus med en vis størrelse,« noterer Niels Erik Iversen.

Vigtig nærhed

Den nærhed i sundhedstilbuddene kan også give stor værdi til de borgere, for hvem det er problematisk at transportere sig over lange afstande for eksempelvis at få taget et røntgenbillede, mener Else Søjmark.

»For de mere ressourcesvage borgere, er det bare vigtigt, at vi har tilbud i Sundhedshuset. De har en tendens til ikke at bruge tilbuddene, hvis de ikke er tæt på. Vi kan ikke have nærhed i alle ting, men det er enormt vigtig, at vi har tilstrækkelige faciliteter til, at vores borgere ikke falder ned mellem to stole,« siger Else Søjmark.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.