Sidste ord er ikke sagt i sagen om Rønde Bypark

Bekymrede borgere havde i weekenden mulighed for at få svar på deres mange spørgsmål til den nye bypark. Trods god dialog, fortsætter polemikken.

Artiklens øverste billede
Carsten Skivild, en af initiativtagerne til projektet, præsenterer designmanualen for den nye bypark. Foto: Mark Sigetty Bøje

Der har været delte meninger om den planlagte omdannelse af Rønde Bypark. Fredag og lørdag havde borgere mulighed for at udtrykke deres frustrationer og stille spørgsmål til folkene bag initiativet. Det var der flere, der benyttede lejligheden til, da op mod 50 borgere var forbi teltet i løbet af weekenden. Ifølge Erling Mikkelsen, en af initiativtagerne til fornyelserne, forløb arrangementet på mange måder som håbet, selvom bølgerne gik højt.

»Den første halvanden time var vi i den varme stol, hvis man kan sige det på den måde, men jeg synes da, vi fik fortalt ideoplaget, og vi lytter til folk, så synes jeg faktisk, at de fleste endte med at være positivt stemte,« fortæller Erling Mikkelsen.

Ifølge Erling Mikkelsen var der nemlig flere punkter, der bundede i misforståelser, men også flere områder, hvor initiativtagerne lyttede til bekymringerne, og derfor har tilpasset flere af tiltagene.

»Vi er jo i sidste ende glade for, at der sker noget i parken og i byen,«

Johan Legarth, nabo til Rønde Bypark

»Noget vi har taget til efterretning, er, at vi vil reducere antallet af pladser i madpakkehuset fra 36 til 18 pladser. Samtidig var der mange, der ikke brød sig om, at der var asfalt i parken. Derfor lægger vi nu majssten i asfalten, så det ser mere naturligt ud,« siger Erling Mikkelsen, og fortæller, at også bekymringer om toiletfaciliteter i parken er blevet imødeset, samt at de planlagte cementbænke vil blive erstattet af træstammer.

God dialog trods uenighed

Netop initiativtagernes lydhørhed var flere af weekendens besøgere tilfredse med. Ægteparret Lise og Johan Legarth, som er naboer til parken, forlod i hvert fald teltet med færre spørgsmål end da de kom.

»Samtale fremmer forståelsen. For os har det bare handlet om at få noget information og dermed en større forståelse,« siger Lise Legarth, og fortsætter. »Og så har vi jo haft mulighed for at komme med nogle input. Blandt andet til asfaltvejen, som vi ikke synes, er så køn. Det er der jo andre, der også har sagt, så nu ser det jo ud som om, det er noget, der bliver taget med i overvejelserne.«

Denne betragtning er hendes mand enig i.

»Vi har fået fin information, og jeg har meget respekt for, at nogle går ind, og laver det stykke arbejde. Vi er jo i sidste ende glade for, at der sker noget i parken og i byen,« siger Johan Legarth, og fortsætter.

»Der har også været meget bekymring omkring ungespottet, men det er, så vidt jeg forstår, taget af bordet. Og det er rigtig vigtigt at få sådan noget information ud.«

Ungespot eller ej?

Spørgsmålet om det omdiskuterede ungespot er dog stadig uklart. Flere borgere var og er kritiske overfor udsigten til den forventede støj et sådant samlingspunkt vil skabe. Det er dog taget af bordet, fortalte Erling Mikkelsen og Carsten Skivild. I hvert fald fra deres side.

»Ungespottet er jo ikke en del af projektet her. Det troede folk, men der er ikke planlagt noget ungespot her. Det er fjernet,« siger de.

Sådan forholder det sig dog ikke hos kommunen. Selvom ungespottet ikke en del af den designmanual, der er udarbejdet af Erling Mikkelsen og Carsten Skivild, så er det stadig på tegnebrættet hos Syddjurs Kommune. Det fortæller Riber Hog Anthonsen, der er formand for udvalget for plan, udvikling og kultur.

»Flere kom med gode forslag, andre ville gerne have en mailadresse eller være med i arbejdsgruppen,«

Erling Mikkelsen, en af initiativtagerne til Ny Rønde Bypark

»Vi havde det på udvalgsmøde her i onsdags. Vi synes stadig, at vi har en forpligtelse til at gøre et eller andet i byparken. Så der er ikke en afklaring endnu. Det er selvfølgelig træls. Spørgsmålet er stadig, hvorvidt ungespottet skal flyttes et andet sted hen, men vi er nødt til at kende alternativerne,« siger han.

Formanden er dog opmærksom på uroen omkring ungespottet. Han håber derfor på en afklaring i den nærmeste fremtid.

»Jeg har en forhåbning om, at det vil blive afklaret, inden kommunalvalget for alvor går i gang. Det er i hvert fald det, der har været planen indtil nu.«

Ungespottet er altså i høj grad på tegnebrættet. Spørgsmålet er dog stadig, hvor det skal placeres.

Uroen ulmer fortsat

Udover bekymringerne om ungespottet havde flere af deltagerne også deres tvivl om de økonomiske omkostninger, samt hvad planerne er for vedligeholdelse af parken. Alt i alt var det dog en god oplevelse i arrangørernes øjne.

»Der var nogle, der forlod mødet i vrede, men mange endte med, at være positive. Flere kom med gode forslag, andre ville gerne have en mailadresse eller være med i arbejdsgruppen,« fortæller Erling Mikkelsen.

En ting er dog sikkert. Trods weekendens spørgetime er det sidste ord ikke sagt i sagen om Rønde Bypark.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.