Vaccinationer: Syddjurs klar med kampagne for at få de sidste borgere med
Selv om Syddjurs Kommune ligger placeret over landsgennemsnittet, når det gælder vaccinationer mod COVID-19, er borgmester Ole Bollesen (S) ikke tilfreds endnu. Han anbefaler de borgere, der endnu ikke har fået et stik, til at blive vaccineret hurtigst muligt.

Ifølge Statens Seruminstituts opgørelse havde 77,1 procent af Syddjurs borgerne tirsdag 17. august fået første stik mod COVID-19, mens 68,4 procent nu er færdigvaccineret.
Ved årsskiftet havde Syddjurs Kommune 43.168 indbyggere, så i faktuelle tal havde cirka 33.283 borgere fået første stik og 29.527 er færdigvaccineret.
Begge dele ligger over landsgennemsnittet.
»Vi har dog fortsat fokus på at få så mange som muligt af de yngste vaccineret. Det vil sige de 12- 15 årige og de 20 – 30 årige,« siger borgmester Ole Bollesen.
Syddjurs Kommune arbejder lige nu på en række tiltag, der skal få de sidste til at blive vaccineret.
»Det vil være postkort, der udleveres ved teststederne, og opslag på Facebook, samt en avisannonce. Når flere er vaccineret, kan vi bedre stå imod smitten og nye varianter, så jeg vil opfordre så mange som muligt til at lade sig vaccinere,« lyder anbefalingen fra borgmesteren.
Når flere er vaccineret, kan vi bedre stå imod smitten og nye varianter, så jeg vil opfordre så mange som muligt til at lade sig vaccinere
Syddjurs Kommune samarbejder desuden fortsat med regionen om hjemmevaccination af sengeliggende.
Noget sjusk
Ole Bollesen har endnu ikke mødt borgere, der har sagt til ham, at de ikke vil vaccineres af idelogiske eller andre årsager.
»Jeg har talt med en kvinde, der vil vente, fordi hun lige nu ammer, men jeg fornemmer ikke, at der er mange borgere, som bare ikke vil vaccineres.«
- Hvordan vil du så forklare, at der fortsat er en pæn del, som endnu ikke har fået første stik?
»Jeg tror mest, det handler om at komme afsted og få det gjort nu, hvor der er blevet lempet for restriktionerne. Sjusk vil jeg kalde det, og derfor min klare anbefaling til nu at få det gjort.«
»Der kan selvfølgelig også være forældre, der ikke vil lade deres børn vaccinere med et argument om, at børnene jo alligevel ikke bliver slemt syge, hvis de bliver smittet.«
Rønde fortsætter
1. oktober ventes størstedelen af befolkningen at være vaccineret, derfor forbereder Region Midtjylland sig nu på at skrue ned for vaccinationsindsatsen.
»Da der var mest tryk på, vaccinerede vi knap 150.000 borgere på en uge. Til sammenligning forventer vi til efteråret kun at skulle vaccinere mellem 2000-7000 borgere om ugen, og derfor er vi i gang med at tilpasse lokaler, mandskab og åbningstider,« lød budskabet fra regionsrådsformand Anders Kühnau (S) tirsdag.
Konkret planlægger regionen at gå fra syv til fire store vaccinationscentre, mens alle faste lokale vaccinationssteder i kommunerne lukker ned.
Ole Bollesen siger til Lokalavisen, at der ikke er planer om at lukke vaccinationscentret i Rønde Idrætscenter.