Morgentur: Borgmesterens sidste vals

Hornslet var kulisse for den allersidste walk and talk med borgmester Ole Bollesen ved roret. På dagsordenen var blandt andet skolefornyelse, et nyt lyskryds og en drilsk jernbanebro.

Artiklens øverste billede
Byvandringen lagde blandt andet vejen forbi Nytorv. Foto: Mark Sigetty Bøje

Der er køligt og øde foran rådhuset i Hornslet denne mandag morgen. Klokken er 07.25, og der er kun dukket to mennesker op. Det lover ikke godt for den sidste tur i rækken af de såkaldte walk and talks arrangeret af borgmester Ole Bollesen (S). Stilheden brydes brat af en blå bil, der svinger ind på vendepladsen foran Rådhuset.

»Vi mødes ved rideskolen!«, bliver der råbt inde fra bilen. Bag ruden til passagersædet smiler en hvidhåret mand i blå vindjakke. Borgmester Ole Bollesen.

Morgenturens startsted, viser det sig, er flyttet til rideklubben ved Amaliegårdvej, og borgmesteren beder de få personer foran rådhuset om at blive hængende lidt endnu, så vi er sikre på, at ingen bliver efterladt. Dette er sigende for Ole Bollesen, og ikke mindst de månedlige walk and talks, han har afholdt, siden han tiltrådte som borgmester for knap fire år siden. Det handler om borgerinddragelse – om at få alle med.

10 minutter senere er alle dukket op. Dagens første samtaleemne er de to øde jordområder ved rideklubben, der er blevet udstykket til udbygning af villaområder. Der er seks stop på dagsordenen, og en gruppe på godt 20 personer – borgere og lokalpolitikere – står allerede, og snakker på livet løs. Ifølge Ole Bollesen er netop det meningen med en dag som dag: samtale.

»Det er en mulighed netop for at gå og snakke med folk om stort og småt. Det kan være alt fra nogle fliser, der ligger dårligt, til en jernbanebro,« siger han.

Børn på vejen

En jernbanebro er da også næste top på turen. Den på Amaliegårdvej. Broen er kun til biler, og der er dermed intet fortov eller nogen cykelsti. Alligevel bliver den hyppigt brugt af fodgængere og cyklister. Måske særligt af skolebørn, hvilket vækker bekymring hos flere i gruppen.

Ud over god debat giver en walk and talk og god bevægelse. Foto: Mark Sigetty Bøje


Borgmesteren påpeger dog, at en udbygning af broen er kompliceret, da den er ejet af Banedanmark, og dermed ikke forvaltes af kommunen. Samtidig fremhæver han, at man kan krydse skinnerne længere nede af strækningen. Det ændrer dog ikke på, at børn alligevel benytter broen, siger en kvinde i gruppen. Denne pointe understreges få sekunder senere, da en teenagepige med lange skridt krydser jernbanebroen, skarpt efterfulgt af en cyklist og en dame der er ude at lufte sin hund. Scenen høster smil i gruppen, og gåturen fortsætter mod Hornslet Skole.

Turen kunne næsten ikke være timet bedre. Klokken er 08.00, og Ballesvej er fyldt med forældre, elever, lærere og larm.

»Det er skønt at se en fyldt skole igen – det er næsten som en amerikansk high school« siger Ole Bollesen med henvisning til karavanen af biler foran skolegården. Her diskuteres en række forslag til forbedringer på skolen. Bølgerne går højt, når det drejer sig om børnene, og da turen går videre mod centrum af Hornslet, opsummerer Ole Bollesen kort essensen af debatten:

»Det er dyrere at drive en lille skole end en stor skole, og det er hele tiden en balancegang. Det er det, flere i gruppen påpeger her, at de synes, at man får for lidt; at man bliver straffet for hårdt ved at være en stor skole, og det er jo fair nok,« siger han.

Gruppen debatterede i løbet af morgenen en mulig udvidelse af Kom-Bi. Foto: Mark Sigetty Bøje


Nyt lyskryds ved hallen

Hornslet Skole lader i det hele taget til at være omdrejningspunktet for dagens walk and talk. Sidste stop på ruten er nemlig området, hvor den nye udskoling skal placeres. På vejen derhen stopper gruppen kort ved både Nytorv og Kom-Bi, hvor der blandt andet diskuteres byfortætning og udvidelse af kulturhuset, inden byvandrerne når krydset ved Rosenholmvej og Stadionvej. Her kommer snart et nyt lyskryds, da der indenfor de næste par år forventes at være endnu mere trafik i kraft af nye parcelhuse og den nye udskoling.

Stoppet markerer samtidig afslutningen på Ole Bollesens sidste byvandring. Et øjeblik han tager sig tid til at reflektere over.

»Jeg har været glad for det. Jeg synes, det er en rar måde at gå rundt med borgerne på og blive informeret om, hvad der rører sig i kommunen,« siger han.

Ole Bollesen genopstiller ikke til det kommende kommunalvalg. Tiden må vise, om Syddjurs Kommunes næste borgmester vil fortsætte traditionen med byvandringerne.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.