Strandbakkehuset indvier udeområdet

'Stilleskoven' med aktiviteter, naturinformation og fordybelse indvies 27. august.

Artiklens øverste billede
Strandbakkehuset blev forleden indviet af Kronprinsesse Mary, som også tog udeomgivelserne nærmere i øjesyn. De indvies formelt 27. august. Foto: Lars Norman Thomsen

Fredag 27. august kl. 14 er der officiel indvielse af natur- og aktivitetsområdet rundt om Børne- og ungehospice Strandbakkehuset og Hospice Djursland i Rønde.

Området er etableret for patienter, pårørende, deres familier og øvrige gæster, og der er offentligt adgang til naturområdet. Navnet ’Stilleskoven’ er valgt for at signalere den respekt, der naturligt skal være på stedet.

Fra mergelgrav til oase

Sø området er en tidligere mergelgrav og losseplads fra 1960 og -70’erne. Området er nu omdannet til en dejlig oase med legepladser, boardwalk rundt om søen, madpakkehus, bål- og grillplads samt en frugtlund.

Da det for over to år siden blev besluttet, at Danmarks første nybyggede børne- og ungehospice skulle bygges i Rønde, var det en meget stor opgave at skaffe de økonomiske midler til byggeriet. Det lykkedes imidlertid på bedste vis for Strandbakkehuset, og i dag er de prisbelønnede flotte bygninger taget i anvendelse, hvilket blev markeret med en officiel indvielse 16. juni.

Imidlertid var der ikke afsat økonomi til at gøre området omkring Strandbakkehuset anvendeligt.

Rambøll udarbejdede et forslag for området efter ønsker og tanker fra Strandbakkehuset. Efter et udbud af opgaven blev Hede Danmark valgt som leverandør, der med en professionel og kreativ tilgang til opgaven har skabt et unikt område, der smelter fuldstændig sammen med omgivelserne og bygningerne til Strandbakkehuset.

I Stilleskoven er der opstillet informationstavler om naturen med søen, skoven og frugtlunden, som alle besøgende har mulighed for at studere nærmere.

Indsamlede 3,5 mio. kr.

Da Rotary i Rønde i marts 2019 erfarede, at der ikke i startfasen af byggeriet var økonomi til at gøre noget ved området omkring Strandbakkehuset, påtog Rotary sig opgaven med at skaffe finansieringen.

De seks Rotary klubber på Djursland gik sammen om udfordringen, og etablerede hurtigt en arbejdsgruppe omkring projektet. I øvrigt de samme klubber, der også var initiativtagere til det nuværende Hospice Djursland.

Indsamlingen til fordel for projektet blev igangsat ved et arrangement i august måned 2019. Ideen var at igangsætte en række forskellige offentlige aktiviteter for at gøre opmærksom på indsamlingen og formålet med indsamlingen.

Og aktiviteterne skulle ikke kun være på Djursland, men målet var at udbrede indsamlingen til specielt hele Jylland, da Strandbakkehuset dækker hele Vest Danmark.

»Og det lykkedes i meget stor udstrækning,« fortæller Erling Mikkelsen fra Rønde Rotary Klub i en pressemeddelelse.

Vi satte overliggeren højt med et mål på 3 mio. kr., men vi nåede 3,5 mio. kr. på grund af den utrolige opbakning, vi har mødt.

Erling Mikkelsen, Rønde Rotary Klub

»Rotarys store netværk fik her stor betydning for indsamlingen. Rundt omkring i Rotary klubberne i Jylland blev der arrangeret forskellige aktiviteter til fordel for indsamlingen. Så det gik rigtigt godt – lige indtil Coronaen satte en brat stopper for alle offentlige aktiviteter den 11. marts 2020.«

Alligevel lykkedes det at komme i mål med opgaven, fortsætter Erling Mikkelsen.

»Vi satte overliggeren højt med et mål på 3 mio. kr., men vi nåede 3,5 mio. kr. på grund af den utrolige opbakning, vi har mødt. Fra lokalbefolkningen på Djursland ved de offentlige aktiviteter vi har gennemført, fra erhvervsvirksomhederne, fra Rotary klubberne i det meste af Jylland og fra forskellige fonde. Vi er meget taknemlige og stolte af resultatet. Succesen har også medført, at vi hen af vejen har kunnet forbedre kvaliteten af materialerne – det skal jo kunne holde i mange år fremover. Så efter, vi har betalt for etableringen, har vi netop anvendt det indsamlede beløb på 3,5 mio. kr.«

»Strandbakkehuset har også modtaget yderligere donationer til anvendelse i området, så efter etablering af området har vi nu heldigvis også en vedligeholdelseskonto, som minimum kan holde i 10 år eller mere,« fortæller hospiceleder Dorit Simonsen.

gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.