Bevar Tranbjergs Åndehuller: Borgerne konfronterede politikere

Beboergruppen Bevar Tranbjergs Åndehuller havde fredag besøg af rådmand Bünyamin Simsek (V) og næstformand for Teknisk Udvalg, Steen Bording Andersen (S).

Artiklens øverste billede
Rådmand Bünyamin Simsek (V) var sammen med byrådskollega Steen Bording Andersen i Tranbjerg fredag eftermiddag for at kigge på alternative forslag til placering af nye huse. Her viser Tranbjerg-borger Ole Ethelberg forslagene på et kort. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

»Vi er ikke modstandere. Vi vil bare gerne have flyttet byggeriet af boliger, så det bliver mest hensigtsmæssige for området. Der skal ikke være færre boliger, de skal bare flyttes.«

Sådan lød det fredag eftermiddag, da en gruppe Tranbjerg-borgere var mødt op ved Orholt Parken for at tale med rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), og næstformand for Teknisk Udvalg, Steen Bording Andersen (S), der var på besøg for at tale med de lokale om byggeplanerne.

De fremmødte er en del af borgergruppen ’Bevar Tranbjergs Åndehuller,’ og de kæmper for, at der ikke skal opføres cirka 300 parcelhuse på stykket mellem Orholt Parken og Jegstrup. De vil gerne have boligerne, men i kommunens temaplan ’Arealer til alle boligtyper’ er området planlagt til bebyggelse, som Lokalvisen Aarhus også skrev om i sidste uge, og de ønsker at få placeringen af boligerne rykket, så de ikke bliver opført på det grønne område.

Positive indtryk

På printede kort viste borgerne de to politikere, hvilke områder de gerne vil have bevaret, og hvor de foreslår, at man bygger husene i stedet for. For ’Bevar Tranbjergs Åndehuller’ var det vigtigste budskab, at der er masser af natur- og dyreliv i området, og det vil blive ødelagt, hvis der bliver opført huse. Ydermere er der et skovområde, der strækker sig næsten helt til Slet, hvor der blandt andet er et rigt dyreliv.

Rådmanden understregede, at planerne for de i alt 3.600 boliger i 13 oplandsbyer er et udkast, og at høringsfasen er vigtig. Han lagde ikke skjul på, at mødet med Tranbjerg-borgerne var positivt.

De to politikere var sammen med borgerne ude at se på de grønne områder. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

»For det første har det givet et visuelt indtryk af, hvordan området ser ud, og dernæst har der været en konstruktiv tilgang. Der er fokus på at passe på herlighederne, og det er godt at se, at I også er opsatte på, at der gerne må bygges i området. Det er meget nemmere at forholde sig til, når vi ser det. Det her møde har bestemt rykket noget. Jeg kan ikke love, at vi kan imødekomme forslaget fra jer, - og der er også en høring, som skal slutte, inden vi beslutter noget - men det har bestemt gjort indtryk,« sagde Simsek henvendt til borgerne.

Og det var Steen Bording Andersen helt enig i:

»Vi får et helt andet billede, når vi står her, end det vi ser på kortet. At der ikke bare bliver sagt ’nej’ gør en forskel, og den konstruktive løsning, I har præsenteret, er klasse. De grønne kiler er afgørende for vores natur og også for os mennesker, og besøget har bestemt gjort indtryk.«

God dialog

Selv om borgerne kæmper for deres grønne åndehuller, var der ikke nogle sure miner - alle havde en konstruktiv tilgang og dialog. Da det cirka en time lange besøg var forbi, var borgerne meget positive over politikernes tilgang.

»Det har været fantastisk, at de har været så åbne og lyttet til os og spurgt indtil vores kort over området. Jeg føler mig på ingen måde misforstået, og jeg synes, at vores budskab er blevet mødt med åbenhed fra dem,« sagde Ole Ethelberg, der bor på Orholt Allé, og er en af de borgere, der er aktiv for at bevare byens åndehuller.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse, find Aarhus på listen og tilmeld dig.

’Bevar Tranbjergs Åndehuller’ sender høringssvar ind, hvor deres forslag til ændring af placeringen af boligerne kommer til at fremgå.

Høringsfristen udløber 31. august.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.