I sit ydmyge hjemmestudie har aarhusianer talt med Real Madrids træner og tysk VM-legende
Steffen Pedersen fra Risskov hylder danske sportsstjerner med podcasten "King Hooper", som også har givet ham mulighed for at snakke med prominente sportsnavne fra udlandet.

Mellem vasketøj og en Playstation på datterens børneværelse. Det lyder ikke umiddelbart som det mest oplagte sted at holde et videomøde med en af verdens største fodboldtrænere gennem de seneste 20 år med topklubber såsom Juventus, Bayern München, Chelsea og Paris Saint-Germain på CV’et for bare at nævne nogle. Men sådan sad Steffen Pedersen hjemme i Risskov, da nuværende Real Madrid-træner, italienske Carlo Ancelotti, tonede frem på en videoforbindelse og sagde hej. I nogenlunde samme setup sad Steffen Pedersen ligeledes, da han snakkede med Karl-Heinz Rummenigge, den tyske landsholdslegende, som i 1980’erne vandt EM-guld og to gange VM-sølv med Vesttyskland.
Det er jo vildt at sidde over for en, der scorede i VM 1986-finalen mod Diego Maradonas Argentina. Så synker man lige en klump
Begge havde sagt ja til at medvirke i sportspodcasten ”King Hooper”, som Steffen Pedersen helt alene både tilrettelægger, producerer og er vært på. Et projekt, der godt nok er en del tidskrævende, men som blot er en hobby for familiefaren, der til daglig er skolelærer. Så hvordan lykkes det dog for en helt almindelig aarhusianer at overtale så prominente sportsnavne til at være med i en lille, dansk hobby-podcast? Det korte svar er tid og ihærdighed. Det lange kommer vi til senere.
Er en hyldest til stjernerne
Podcastprojektet begyndte tilbage i 2018, hvor Steffen Pedersen i sin fritid var i Los Angeles for at dække en såkaldt ”NBA All-Star Game” for et dansk basketball-medie. Det er en kamp, hvor de bedste basketballspillere fra NBA møder hinanden, og Steffen Pedersens møde med den amerikanske mentalitet fik stor betydning.
»Der blev tændt en ild i mig, da jeg stod foran den store sportsarena Staples Center i Los Angeles. Jeg lagde mærke til, hvordan man havde statuer af atleter, der havde gjort en forskel. Og så stod jeg og tænkte på, at det faktisk er noget, vi har lidt svært ved i Danmark. Vi glemmer at værdsætte atleterne,« fortæller Steffen Petersen, der fik en idé.
I stedet for at kaste sig ud i at bygge statuer, når han kom hjem til Aarhus, så kunne han lave en podcast, hvor hvert afsnit skulle omhandle en dansk sportsstjerne. Idéen var at hylde de medvirkende sportsnavne, som også skulle have mulighed for at præge podcasten med deres budskaber. Det blev til ”King Hooper”. Siden har han produceret mere end 30 afsnit, som har givet ham timelange samtaler med blandt andre Peter Gade, Camilla Andersen, Ulrik Wilbek, Bjarne Riis, Søren Lerby og Klaus Berggreen.
Snørklet vej til Ancelotti
Det var til afsnittet med den sidstnævnte, at Steffen Pedersen fik en aftale med selveste Carlo Ancelotti.
»Klaus Berggreen og Carlo Ancelotti blev rigtig gode venner og hang meget ud sammen, da de spillede i Italien, men Klaus havde mistet Carlos nummer. Så det var ikke sådan, at jeg bare lige kunne ringe ham op for at høre, om han ville være med,« fortæller Steffen Pedersen, der dog ikke gav op af den grund.
På daværende tidspunkt stod Carlo Ancelotti i spidsen for det engelske Premier League-hold Everton, der har hjemme i Liverpool, hvor den aarhusianske familiefar ikke lige havde det største netværk.
»Så jeg begyndte at søge på et par Liverpool-aviser for finde ud af, hvem der havde sporten, og så skrev jeg simpelthen en mail til en af journalisterne for at høre, hvem der var presseansvarlig hos Everton. På den måde fik jeg et navn,« forklarer Steffen Pedersen.
Han skrev en mail til den presseansvarlige, men der kom ikke et svar retur. Han skrev endnu en mail uden at få et svar tilbage. Og sådan blev han ved, indtil han fik en aftale. Ugerne gik, og den aftale blev hele tiden rykket, men Steffen Pedersen blev ved med at tro på, at han nok skulle få den i hus.
»Til sidst ringede den presseansvarlige til mig og sagde: ”I have some good news”. Jeg fik et ti minutters videomøde med Carlo Ancelotti. Det gælder om at være ihærdig uden at være irriterende,« fortæller Steffen Pedersen, som derefter indrettede sin datters børneværelse til et ydmygt podcaststudie.
Har flere afsnit på vej
Noget lettere var det at få en aftale i hus, da Steffen Pedersen i forbindelse med afsnittet om Søren Lerby ville have den tyske landsholdslegende Karl-Heinz Rummenigge med. Forespørgslen foregik igennem den tyske klub Bayern München, hvor de to tidligere fodboldspillere var holdkammerater tilbage i starten af 1980’erne.
»Søren Lerby er en kæmpe stjerne dernede. Han er stadigvæk en af de absolut største udlændinge, der har været i Bayern München, så ham har man en enorm kærlighed til. Der var derfor ret hurtig respons, da jeg henvendte mig for at få en aftale med Rummenigge til en snak om Søren Lerby,« forklarer Steffen Pedersen, der dog godt kunne mærke en vis nervøsitet, da han pludselig sad over for en af ungdomsidolerne:
»Det er jo vildt at sidde over for en person, der scorede i VM 1986-finalen mod Diego Maradonas Argentina. Så synker man lige en klump.«
Selvom Steffen Pedersen har snakket med to af de helt store navne på den internationale sportshylde, så er han stadigvæk motiveret til at lave endnu flere afsnit med danske atleter:
»Nu er det i første omgang blevet til afsnit med sportsstjerner, som har stoppet karrieren, og planen er, at podcasten skal fortsætte med folk, som også er aktive.«