Forslag til anlæg: Hinnerup midtby skal sælges for to millioner

Nedenfor beskrives nogle nedslagspunkter i administrationens forslag til anlæg i 'Budget 22-25'. Blandt andet foreslås det, at kommunen køber Hinnerup midtby.

Artiklens øverste billede
Arealerne i Hinnerup midtby trænger til en gevaldig opfriskning. Foto: CSJ

De kommende fire år byder på anlæg for 668 millioner kroner, hvis det står til administrationen i Favrskov Kommune, som netop er kommet med sit bud på ’Budget 22-25’. Administrationens forslag kan politikerne tage udgangspunkt i og forhandle ud fra, når de har budgetforhandlinger sidst i august. Det er derfor langt fra sikkert, at alle forslagene bliver til virkelighed. Forslaget til budgettet kan læses i sin fulde længde på Favrskov.dk - nedenfor kan ses nogle nedslagspunkter.

I alt 70 steder skal der bygges eller iværksættes andre former for anlæg, hvoraf mere end halvdelen af punkterne er på teknik- og miljø-området.

Blandt andet er der på miljø-fronten sat i alt 1,6 millioner kroner af til projekter afledt af Favrskovs biodiversitetsplan - fordelt ligeligt over fire år. Ligesom der er sat i alt 1,3 millioner kroner af til en styrket dialog med lodsejere om etablering af vådområder og vandløbsprojekter. Det foreslås desuden at afsætte i alt 12 millioner kroner til skovrejsning. I forslaget er der også sat i alt otte millioner kroner af til klimasikring af Hadsten midtby, sådan at Lilleåparken ikke svømmer over.

Håndvaske og toiletter

I administrationens forslag til budgettet kommer flere af anlæggene børnene til gode.

Blandt andet forbedret indeklima i såvel skoler som administrationsbygninger, dagtilbud, kulturhuse, klubhuse og social- og sundhedsområdets bygninger. Her er sat i alt otte millioner kroner af, ligeligt fordelt over fire år. Desuden foreslås det at sætte halvanden millioner kroner af næste år til at lave håndvaske på skoler og daginstitutioner. I samme boldgade kan nævnes nye toiletter på skolerne, som der er afsat i alt otte millioner til over fire år.

Et af de større beløb finder man ved Korsholm Skole og Korsholm Børneunivers, som skal renoveres for i alt 20 millioner kroner i 2023 og 2024.

I den mindre ende af skalaen rent beløbsmæssigt finder man 30 nye el-ladcykler til dagplejen - fordelt med 10 nye cykler hvert år de næste fire år. Det vil koste i alt 940.000 kroner.

De små børn i Hadsten-området kan desuden se frem til en ny integreret daginstitution ved Ginneruplund - hvis altså politikerne er enige i administrationens forslag. Administrationen foreslår nemlig at afsætte i alt 23 millioner kroner til en ny institution.

Forandringer i Hinnerup

Den ubetinget største post er udvidelsen af Århusvej fra E45 mod Søften for at afhjælpe den stigende mængde trafik. Der er sat i alt 107 millioner kroner af til opgaven.

Hvis vi bliver i Hinnerup-området, så har administrationen foreslået at afsætte to millioner kroner til, at Favrskov Kommune kan overtage Hinnerup Centerforenings arealer mellem Storegade, Jernbanegade, Ledvogtervej og Pakhusvej, samt det nordlige parkeringsareal langs Ledvogtervej ved banearealet. Hinnerup Centerforening fik arealerne overdraget for to millioner kroner i 2006 i en aftale mellem daværende Hinnerup Kommune og centerforeningen. Kommunen skal i aftalen renholde centerområdet men med tiden er almindelig renholdelse og vedligeholdelse ikke længere tilstrækkeligt. Ved at kommunen overtager arealet kan den lave en kommunal sanering af området.

Ligeledes i Hinnerup har administrationen sat fem millioner kroner af til en sanering af Storegade. Det er særligt forholdene for cyklister, der skal ses på, da den nuværende cykelsti er smal og udfordret af parkerede biler i Storegade.

Cyklisterne bliver også tilgodeset i punktet, som omhandler en cykelstiløsning mellem Hadsten og Hadbjerg. Her foreslår administrationen, at der afsættes samlet 3,6 millioner kroner.

På trafik-fronten foreslår administrationen desuden, at der i Hammel bruges tre millioner kroner på at anlægge en rundkørsel ved Skanderborgvej/Hammelvej. Der er i perioden fra 2011-2020 registreret seks uheld i krydset - flere alvorlige de seneste tre år.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.