Har solgt populær butik: Annemette står klar med stor energi til at overtage

Artiklens øverste billede

Forventningens søde glæde og stoltheden af at have taget en endelig beslutning er mærkbar, når man taler med Sanne Norman, der siden 2019 har drevet sin egen butik Living by Normann i Højbjerg. Hun har knoklet og lagt tusindvis af timer i den butik, hun dygtigt har fået igennem en coronakrise, samtidig med hun stadig var i opstart.

Nu har hun solgt butikken og glæder sig så meget til at stoppe op, og bruge tid på sin familie og ikke mindst sig selv igen, at det nærmest lyser ud af hende.

Samme glæde finder man hos Annemette Glintborg. Hun har købt Sannes butik, og hun glæder sig til at komme i arbejde og bruge sin store energi på at arbejde for sig selv. Hun har mange ideer til den hyggelige butik.

Det er snart skiftedag. Lokalavisen har talt med de to kvinder, om det skift de begge tager, og hvor det efterlader butikken.

Har prøvet eventyr af

Sanne Norman åbnede Living by Norman i februar 19. Dengang var hun et sted i livet, hvor der skulle ske noget nyt i hendes arbejdsliv. Da hun så, at butikken på Holme Byvej var ledig, fik det tankerne i sving. På en ferie blev det mere klart, og hendes mand sagde: Prøv det da.

»Så sagde jeg mit job op, og fire måneder senere åbnede jeg Living by Norman, og startede det eventyr« fortæller Sanne, mens hun viser rundt i den lille, hyggelige og lækre butik.

Den ligger lige på Holme Byvej, ved siden af bedemanden, overfor Rema og i det sving, hvor der kører rigtig mange biler. I butikken har der tidligere været blomsterbutik og en anden tøjbutik. Og så åbnede Living by Norman, og det viste sig, at Sanne ramte plet på et behov i lokalområdet.

»Jeg ville have, at alle skulle kunne kommer her. Alle aldre, med alle slags pengepunge. Det var meningen fra starten, for det skulle være så både skolepigen kunne komme, og købe en lille ting til fødselsdagsgave, og fru Pedersen på 75 år skulle kunne finde et sæt tøj. Så jeg favner meget bredt i forhold til målgruppe, og det kan jeg se, at folk er blevet rigtig glade for,« fortæller Sanne Norman.

Mange kunder har givet udtryk for, at de er meget glade for, at Sanne åbnede butikken.

»Hver dag har de bekræftet mig i, at det var rigtigt. Jeg har sådan nogen søde kunder. De siger, min butik har givet noget til byen« fortæller hun.

Butikken har hun dygtigt styret igennem en coronakrise, der opstod, da hun lige var ved at finde butikkens ben at stå på. Butikken var lukket, men via Instagram, bestilte kunderne varer, og Sanne kørte hjem til dem og satte varerne udenfor døren.


Hårdt arbejde

Nu er hun ved at være lidt mat. For hun lægger ikke skjul på, at det har været hårdt arbejde at være alene om butikken.

»Jeg har arbejdet mellem 60 og 70 timer om ugen. Jeg har lavet alting selv. Det har taget mine aftener og mine weekender, og jeg har nydt det. Men jeg er bare blevet meget opmærksom på, hvor meget tid det tager for mig. Tid jeg kunne have brugt anderledes,« fortæller hun.

Sanne Norman havde faktisk besluttet sig for at ansætte en til at hjælpe i butikken. Men da hun fik en bunke meget motiverede ansøgninger, så blev det klart, at hun måske skulle helt væk fra butikken.

»Der var bare energi i de piger, og jeg var lige ved at tabe pusten, for jeg lagde jo så mange timer i det i forvejen. Og så kunne jeg mærke, er det virkelig det, jeg vil? Skal jeg virkelig give endnu mere gas? Jeg kom frem til, det var det ikke. Timingen var faktisk rigtig god - for min mand havde samtidig fået et rigtig godt job, som kræver meget rejseaktivitet. Jeg kan godt se, at det var træls for dem, der havde ansøgt, men de var faktisk en vigtig del af processen i det her forløb, for jeg fandt ud af, hvad jeg ville. Energien til bare at give gas stadigvæk var der ikke mere,« forklarer Sanne ærligt.

Hun søgte efter en til at overtage butikken. For på trods af corona og opstart, så er det en rentabel butik, hvor Sanne ser en masse potentiale for mere udvikling.

Hendes energi søger nu hjem. Til lidt fred og ro.

»Mine drenge siger, at så kan jeg lave vafler til dem, når de kommer fra skole. Så jeg skal hjem og være mor og være Sanne. Det har der ikke været tid til længe,« siger Sanne nærmest med en lettelsens suk.


Annemette tager over

Lettelsen er der fordi, Annemette Glintborg kommer med et ordentlig skud energi. Hun er klar til et nyt kapitel i sit liv. Hun har energi og planer - nu skal hun være sin egen chef i egen butik. Annemette har købt Sannes butik - og driver den videre.

Annemette har ikke haft en bevidst drøm om at få sin egen butik. Men pludselig så hun, at Sanne ville sælge butikken.

»Jeg har jo selv været kunde i butikken og kender den. Og jeg synes, at det er vigtigt, at der bliver ved med at være sådan en lille lokal butik i vores område,« fortæller Annemette via telefonen.

Lige nu er hun nemlig i Sverige, hvor hun både forsøger at slappe en smule af, inden hun skal være butiksejer. Men tiden går også med at finde sjove og fine ting til butikken.

»Jeg kommer ikke til at ændre butikken meget. Men jeg vil gerne tilføre noget nyt. Jeg skal lige finde mine ben at stå på, jeg kender ikke kunderne endnu, men jeg glæder mig,« lyder det fra Annemette.

Nyt i gang

Hun er 52 år og har en lang flot erhvervskarriere bag sig. I de seneste 20 år med lederjobs i museumsbranchen, hvor hun blandt andet har stået for museumsbutikker og events på flere af Danmarks store museer.

»Men det er ligesom om, jeg mærkede lysten forsvandt. Og så var det jeg så, at Sanne ville sælge. Det passer lige ind i mit liv nu,« fortæller Annemette med en forventningsfuld energi om alt det, hun nu skal i gang med.

Der er mange planer for den lille butik. Blandt andet kommer der flere livsstilssting ind.

»Der bliver flere lysestager og lidt grønne planter og sådan. Og jeg kan godt lide at mikse design, både gammelt og nyt. Det kommer stadig til at være sådan, at man kan finde mange varer til både 2, 3 og 400 kroner,« fortæller Annemette, der selv bor i området.

»Jeg kan godt tænke mig, at der altid er nyt at se på i min butik, uagtet at man er tilbagevendende kunde. Det er det, jeg glæder mig til. Den tætte kontakt med kunderne, og så at butikken hele tiden godt må se lidt ny ud,« siger hun.

Glint åbner 12. oktober

Med to voksne sønner, der er flyttet hjemmefra og godt på vej, har hun nu tid til sig selv. Og den tid, skal bruges i butikken som med ejerskiftet også skifter navn.

»Butikken kommer til at hedde ”Glint.” Vi åbner tirsdag den 12. oktober klokken 11, og der vil man se, at butikken stadig ligner sig selv, men den har fået noget af mit præg,« siger butiksindehaveren,

Fra 30. september lukker Sanne Normann Living by Normann. Efter 12 dage åbner den igen som Glint. Sanne vil komme og hjælpe lidt til i starten af Annemettes tid som ny indehaver af livsstilsbutikken på Holme Byvej.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.