Djurslands Bank opjusterer forventninger efter godt halvår

Banken har, trods udfordringer grundet nedlukningen, landet et glimrende halvårsresultat.

Artiklens øverste billede
Bankdirektør Lars Møller Kristensen kan se tilbage på et godt første halvår af 2021. Det får nu Djurslands Bank til at opjustere forventningerne til årsresultatet. Pressefoto

Djurslands Bank har netop offentliggjort et halvårsresultat, som banken selv beskriver som ”rigtig godt”.

Det gode resultat skyldes primært skyldes, at det går bedre med samfundsøkonomien end forventet. For langt størsteparten af bankens kunder har der været godt gang i hjulene, og generelt har den økonomiske effekt af nedlukningen været overraskende god.

Djurslands Bank kan se tilbage på et første halvår af 2021, som de første måneder var præget af nedlukningen af samfundet. Trods dystre udsigter blev halvåret alligevel en af de travleste perioder i banken især på grund af et glødende boligmarked med rekordmange handler i området.

Resultatet af selve bankdriften er endt på 60,9 millioner kroner. Det er fire millioner kroner bedre end sidste år. Selve bundlinjen – resultat før skat – ender med et overskud på 60,6 millioner kroner, efter der er korrigeret for kursreguleringer på bankens værdipapirer og nedskrivninger på udlån.

Det er da også en tilfreds bankdirektør Lars Møller Kristensen, der kan se tilbage på et halvår med masser af udfordringer, som er blevet tilfredsstillende løst.

»Dét, at vi kan præstere en bundlinje, som ender med et overskud et pænt stykke over vores budget, er rigtigt flot. Vi er fra både bankens bestyrelse og direktion meget tilfredse med resultatet og med den positive udvikling set i forhold til vores forventninger ved indgangen til året,« siger Lars Møller Kristensen i en pressemeddelelse.

Han henviser til bankens indtægtsmuligheder ved, at danskerne generelt har en god økonomi og dermed er aktive på boligmarkedet og med køb af langvarige forbrugsgoder.

Varmt boligmarked

Områdets ejendomsmæglere har endnu engang haft travlt på ordreblokken, og de mange bolighandler i Aarhus og på Djursland påvirker positivt hos en boligbank som Djurslands Bank.

»Vi kan se, at boligpriserne i Østjylland er steget pænt, og det skyldes at der er en god og sund efterspørgsel på boliger, så rigtigt mange boliger skifter hænder. Vi har her i Djurslands Bank markeret os i bybilledet som en stærk boligbank med ”200 boligfans”, og det høster vi mange nye tilfredse kunder på. Vi ser nemlig, at et fortsat stigende antal boligkøbere vælger Djurslands Bank som rådgiver, når en bolighandel skal i hus – den tillid er vi rigtigt glade for og stolte over,« lyder det fra Lars Møller Kristensen.

Vi tror, dette positive billede fortsætter, men inden vi helt kan gøre regnestykket op, skal vi lige igennem det næste halve års tid, hvor en række erhvervskunder skal tilbagebetale de statslån, de har fået under krisen.

Las Møller Kristensen, direktør i Djurslands Bank

Fortsat udfordringer

Det samlede billede på nedskrivnings- og tabssiden er på nuværende tidspunkt mere positivt end forventet, men det næste halve år kan byde på flere udfordringer, som en konsekvens af coronakrisen.

»Vi tror, dette positive billede fortsætter, men inden vi helt kan gøre regnestykket op, skal vi lige igennem det næste halve års tid, hvor en række erhvervskunder skal tilbagebetale de statslån, de har fået under krisen. For langt de fleste af vores erhvervskunder vil det betyde, at de vil trække på lån og kreditter i banken, men for enkelte kan det desværre betyde, at de kan komme i problemer med tilbagebetalingen,« noterer Lars Møller Kristensen.

Alternative investeringer

Ikke alle er ude for at købe bolig. Bankens kunder har mange penge mellem hænderne og konsoliderer sig med opsparing af forskellig art. Der er dog ingen tvivl om, at det lave renteniveau nu for alvor smitter af i form af negativ rente for rigtigt mange danskere.

»Det har altid været fornuftigt at spare op, men i en tid hvor renten i samfundet er negativ, så bliver det mere og mere vigtigt at se på alternative investeringsmuligheder for de penge, du ikke forventer at skulle bruge de næste to-tre år. Vi lever længere, og det er vigtigt at øge sin pensionsopsparing. Det er et rigtig godt sted at spare op og investere langsigtet i pensionsordninger, når vi har negativ rente,« lyder det fra bankdirektøren.

Som følge af den positive udvikling for første halvår opjusterede banken i juli forventningen til resultatet for hele 2021 fra 65-85 millioner kroner til 95-120 millioner kroner før skat.


Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.