En bæredygtig verden kom på lærernes skoleskema

Stor konference i Gjerrild satte fokus på, hvordan FN's Verdensmål kommer ind i undervisningen i Norddjurs.

Artiklens øverste billede
170 lærere og pædagoger blev på Efterskolen Helle i Gjerrild klogere på, hvordan de kan bringe FN's Verdensmål ind i undervisningen.

Bæredygtig madlavning, elever der bygger biohytter som udsættes i Grenaa Havn, hvor de senere kan dykke ned og se livet det medfører, og bæredygtige investeringer i krydsfeltet med matematik.

Det og meget mere blev 170 lærere og pædagoger klogere på i går mandag den 9. august til konferencen ViN - Verdensmålene i Norddjurs.

Den store bæredygtighedsdagsorden kan være så stor, at man bliver afmægtig. Men det er ikke så svært.

Borgmester Jan Petersen

Starter lokalt

Efterskolen Helle var vært for dagen, hvor forstander Poul Bang bød velkommen inden han gav ordet videre Norddjurs’ borgmester Jan Petersen:

»Den store bæredygtighedsdagsorden kan være så stor, at man bliver afmægtig. Men det er ikke så svært. Det gælder om at handle, der hvor vi er. De grønne flag på vores skoler og de blå flag på vores strande er en del af det rigtige svar her fra Norddjurs. Jeg er enormt stolt over, at vi kan samle så mange i dag til konference, der giver konkrete værktøjer og inspiration til det daglige arbejde med FN’s verdensmål,« sagde Jan Petersen.

Borgmester Jan Petersen åbnede konferencen. Her er han sammen med kommunaldirektør Christian Bertelsen og biolog i Norddjurs Kommune Annette Limborg Madsen.

Ordene fra borgmesteren satte konferencen i gang. Med 40 workshops, Steen Hildebrandt som keynote speaker, og en hel messeafdeling med 24 stande heriblandt Norddjurs Skoletjeneste, Bevæg dig for livet-kampagnen og Danmarks Vildeste Kommune-projektet, var der talrige input til både udskolingslærere, børnehavepædagoger og alle som arbejder med aldersgrupper derimellem.

Konferencen gav således faglig inspiration, som kan bringes direkte ind i undervisningen og bruges både ude og inde.

Stærkt samarbejde

Idéen til konferencen startede med at Norddjurs naturfagsnetværk og Norddjurs skoletjeneste hvert år har været til den nationale naturfagskonference: Big Bang for at hente inspiration. For at styrke det kommunale netværk og hente inspiration til det daglige arbejde i dagtilbud og skoler fik arbejdsgruppen den idé at lave vores egen konference lokalt.

Den idé var Poul Bang fra Efterskolen Helle, så det kunne lykkes at stykke et interessant program sammen i gode rammer.

For at få det hele til at hænge sammen økonomisk, er der bevilget midler fra Nordea Fonden og Efterskolen Helle bidrager med både lokaler, forplejning og honorar. Desuden har Soropimisterne og Mundu bidraget til at få konferencen afviklet.

Holdet bag arrangementet håber på, at konferencen ViN - Verdensmålene i Norddjurs bliver en årligt tilbagevendende begivenhed med skiftende tema.

Næste års tema vil være under temaet ’biodiversitet’, så konferencen samtidig bakker op om konkurrencen Danmarks vildeste kommune, som Norddjurs Kommune deltager i sammen med en lang række af landets øvrige kommuner.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.