Kronik: Lad os samarbejde om at blive endnu mere attraktive

Foreningen Søhøjlandet/Greenways.dk vil gerne indgå i et øget, lokalt turismesamarbejde.

Artiklens øverste billede
Foreningen Søhøjlandet/Greenways.dk, der bl.a. står bag Himmelhop-dagene på Himmelbjerget, deltager gerne, lyder det, i et turismesamarbejde med Skanderborg Kommune og VisitAarhus. Arkivfoto

I en artikel i Uge-Bladet i sidste uge hejste byrådsmedlem John Haarup flaget til fordel for et øget turisme-fokus i Skanderborg kommune. Og det hylder vi gerne. Samarbejde er kodeordet, og et nyt visionært samarbejde med Skanderborg Kommune og VisitAarhus står meget højt på vores ønskeliste for 2022.

Det er VisitAarhus, som står for de overordnede linjer i den store destinations markedsføring. Her kan naturligvis ikke fokuseres på alle de lokale tilbud, som den store geografi rummer eller ønsker at udvikle. Men det mere lokale lag af turismeindsats må ikke overses – det er her, vi har tradition for og erfaring med at udvikle faciliteter, aktiviteter og oplevelser for borgere og gæster, ofte gennem grønne partnerskaber og andre lokale netværk.

I Foreningen Søhøjlandet/Greenways.dk har vi siden udgangen af 2019 (hvor VisitSkanderborg blev nedlagt) arbejdet på at lukke det gab, der opstod, da Skanderborg Kommunes turismemidler blev overdraget til det store destinationsselskab. Vi har løst en stribe natur-kultur opgaver og skabt aktiviteter til glæde for borgere og gæster - og for foreningens flere end 50 medlemsvirksomheder.

Foreningen Søhøjlandet/Greenways.dk arbejder lokalt på at skabe oplevelser - gerne af den grønne og bæredygtige slags og gerne faciliteter, aktiviteter og oplevelser, der strækker sig ud over hele Søhøjlandet. Og ligesom Haarup tror vi på, at vi qua en lokal forankring, samarbejde og stærke netværk i Søhøjlandet kan bidrage til både at udvikle og synliggøre alle oplevelsestilbuddene, gøre dem endnu lettere tilgængelige - og derigennem styrke væksten i oplevelseserhvervene.

Hvis der skal skabes og udvikles noget lokalt, kalder det på kommunalt fokus og midler

Annette Krogsøe, formand for Foreningen Søhøjlandet

Et godt eksempel er Naturstationen på Himmelbjerget med den tilhørende familiefestival Himmelhop, som har givet tusinder af mennesker en god ferieoplevelse med indhold i og med godt værtskab. Alt dette bliver til takket være midler fra bl.a. Friluftsrådet, sponsorerende medlemsvirksomheder og aktivitetstilskud fra Skanderborg Kommune – tilsat mange timer fra frivillige hjælpere. Og det hele skabes i et godt samarbejde på tværs af aktører (f.eks. boderne på bjerget og FDF Sletten), for netop samarbejdet på tværs er styrken. Vi har i den forbindelse fået ekstern ros for at lave attraktionsudvikling på Himmelbjerget.

Aktørerne i Søhøjlandet har god og årelang erfaring med at arbejde i grønne partnerskaber, og foreningen har været med til at skabe og formidle kilometervis af stier, broer etc. ude i det grønne og blå. Med andre ord alt det som gør, at vi nu kan tiltrække tusinder af naturglade vandrere, cyklister, sejlere og svømmere - til glæde for overnatnings- og spisestederne og detailhandelen. Og der er hele tiden nye opgaver at tage fat på, så oplevelserne til enhver tid er både tilgængelige og attraktive.

At samle de overordnede strategier og den internationale markedsføring i store destinationsselskaber giver god mening. Men hvis der skal skabes og udvikles noget lokalt, kalder det på kommunalt fokus og midler. Sådan en nytænkning kunne give os chancen for at skabe flere oplevelser for borgere og gæster – og samtidig samle og synliggøre alt det, vi allerede har. Foreningen Søhøjlandet/Greenways.dk og vores samarbejdspartnere i Søhøjlandet er klar – og så får VisitAarhus også mere at markedsføre til turisterne.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.