Bamsebo Campings succes-år: »Vi har fået vist vores plads frem til et nyt kundesegment«
De seneste to somre, hvor flere har holdt ferie herhjemme, har skæppet godt i kassen hos Bamsebo Camping ved Ulstrup.

Det er måske ikke så politisk korrekt at sige, men det er imidlertid fakta: Corona-epidemien har været god for Bamsebo Camping ved Ulstrup. Det forklarer Steen Pedersen, som ejer pladsen sammen med sin kone, Iben.
»Sidste år stak det fuldstændigt af - jeg ønsker faktisk ikke at stå i den situation igen, for vi var jo slet ikke gearet til den pludselige efterspørgsel - hold da kæft vi var trætte, da sæsonen sluttede. I år har måske været 80 procent af sidste år, så stadig et super godt år,« siger han.
Det glæder ham, at flere danskere har fået øjnene op for, hvad campinglivet kan.
»Vi har fået vist vores produkt frem til et nyt kundesegment. Vi har haft svært ved at få chartergæsterne ind på campingpladsen. Det er i deres verden noget med, at man sidder og skider på række. Men nu har nogle af dem fået øjnene op for, hvad camping kan. Det kan vi tydeligt se, for vi har fået genbookninger fra sidste år. Hvis bare charter-segmentet vil tage to-tre camping-overnatninger på et eller andet tidspunkt af året, så har vi vundet på det på sigt.«
På en normal sommer plejer Bamsebo Camping at have udsolgt af hytter og telte i 14 dage - men sidste år var det seks uger non-stop med fuldt drøn på. I år har der været udsolgt i fire uger med en ”trappe” ned på begge sider af midtsommeren.
16. år på Bamsebo
Sæsonen hos Bamsebo Camping begynder i maj, hvor de første kanoture starter. Midt i september dør interessen for camping så ud, og 3. oktober lukker pladsen helt ned - foruden lige seks hytter, som kan lejes året rundt.
I det halve år kører Iben og Steen på hver eneste dag fra klokken 6-8-stykker om morgenen til sidste indtjekninger klokken 21. Og springer nogle festglade, unge gutter eksempelvis over hegnet til svømmepølen ved midnatstid, ja, så må Steen også lade sin københavnske røst gjalde over pladsen på det tidspunkt.
Som man måske kan fornemme, så er episoden taget fra virkeligheden, men eftersom Iben og Steen bor tæt ved poolen, så kan han nøjes med at råbe fra privaten.
Sådan er det at have en mindre campingplads, hvor man selv bor lige midt i det hele - og sådan har det nu været i 16 år, men den københavnske dialekt holder altså ved.
Artiklen fortsætter under billedet:

Var ikke en stor beslutning
Så snart Iben og Steen åbner munden, er man ikke i tvivl om, at her er tale om tilflyttere.
Parret og deres to børn boede i Brønshøj, og før det på Nørrebro, før de tog den for mange vel opsigtsvækkende beslutning at købe en campingplads i den anden ende af landet.
Han var på det tidspunkt værkfører på et autoværksted, og hun var pædagog:
»Så det lå jo lige til højreskøjten, at vi skulle eje en campingplads,« joker Steen Pedersen og smiler.
»Vi var kørt trætte i den trummerum, vi var i. Som værkfører er du lidt skideballernes holdeplads, og Iben var træt af forholdene som pædagog.«
Idéen om en campingplads opstod under en campingferie i Ungarn.
»Her så vi en lejrchef, som bare lå og cyklede rundt på sin minicykel og vinkede til gæsterne. Det tiltalte mig - der var noget frihed i det,« siger Steen, som mest havde det som sit projekt til at begynde med.
Iben kom dog med på vognen efter endnu en campingferie, nu i Kroatien. Her faldt de for roen og stemningen, og så gik jagten for alvor ind på at finde en plads i Danmark. De besluttede, at de gerne ville have en plads i Østjylland eller på Fyn.
Det lyder umiddelbart som en stor beslutning at tage?
»Det var slet ikke en stor beslutning. Vi tænkte, at de rigtige venner jo nok holder ved, og resten det tager, vi som det kommer,« siger camping-fatter.
Artiklen fortsætter under billedet:

Klovn - The Movie
I dag har Bamsebo Camping 16 ansatte i højsæsonen, og fra 2014 til i dag har Iben og Steen fordoblet omsætningen.
Bamsebos gæster er i langt overvejende grad danskere.
»Men det er meget blandede typer gæster, så vi markedsfører os mod alle fra 18-75 år,« siger Steen Pedersen.
Når man siger Bamsebo, så er man i samme ombæring næsten nødt til at sige ’Klovn - The Movie’. Komedien med Casper Christensen og Frank Hvam, som drager ud på ’Tour de Fiss’ med begyndelse fra Bamsebo Camping. Formålet, ja, at få så meget sex som muligt.
Selvom filmen i dag er 11 år gammel, så giver den stadig en hel del kunder i butikken.
»Filmen må jo stadig blive vist, for der er godt nok stadig mange unge fyre, som kommer forbi på grund af den. Den har givet os en eksponering, vi ikke har kunnet betale os fra,« siger lejrchefen.
Det betyder så også, at der ankommer nogle meget feststemte fyre til pladsen.
»Der er nogle gange lidt høj musik, der skal dæmpes, og nogle af dem spiller måske lidt smarte og siger: ’Jeg vil gerne smides ud ligesom i Klovn.’ Ja ja, du kunne også bare opføre dig ordentligt, svarer jeg så. Men det er jo bare sådan det er. Når vi har sagt ja til sådan en film, så må vi også tage fest-segmentet med,« siger Steen Pedersen.
Det sker også tit, at nogle ringer og vil bestille »sådan en Tour de Fiss«. Hvad de ikke tænker over er, at der i filmen er fiflet med afstanden.
»Så når de hører, hvor langt der faktisk er til Skanderborg, så dropper de det som regel igen.«
Sommerferie i januar
Når pladsen lukker ned 3. oktober, står den på diverse vedligehold frem mod jul. Og først i januar er det så blevet tid til ”sommerferie” for Iben og Steen.
»Så har vi altså også kørt på hver dag i et halvt år henover sommeren. Vi holder ikke fri en eneste weekend i 26 uger - og holder hverken påske-, pinse- eller sommerferie,« forklarer Steen Pedersen.
Hvordan er det at arbejde så tæt sammen med sin ægtefælle hver dag?
»Jamen vi ses jo nærmest ikke i det daglige - der har vi forskellige opgaver og spæner rundt hver for sig.«
Den her måde at arbejde på passer dem godt. Det selvstændige liv var det rette for dem:
»Når man giver den en ekstra skalle, så ryger det jo ned i ens egen turban - og det er skønt.«