Rønde Bypark: Kig forbi teltet i parken og stil spørgsmål til det nye design

Initiativtagerne til den planlagte fornyelse af Rønde Bypark, Carsten Skivild og Erling Mikkelsen, er fredag og lørdag klar til at besvare spørgsmål på åstedet fra borgerne om parkens fremtidige udseende.

Artiklens øverste billede
Rønde Bypark i en tidlig morgenstund, da borgmester Ole Bollesen (S) var på morgentur i parken sammen med en gruppe Rønde borgere, som fik en orientering om fremtidsplanerne fra Carsten Skivild fra arbejdsgruppen. Foto: Lars Norman Thomsen

Meningerne har været mange om de planlagte ændringer og tilføjelser til Rønde Bypark.

Rønde borgere har stillet spørgsmålstegn ved flere af tingene, især det forkætrede unge spot og madpakkehuset, og der er tydeligvis ikke fuldtonet opbakning fra især naboerne til Rønde Bypark.

De frygter, at fremtiden hedder mere tivoli og larm og mindre natur og festina lente.

Derfor tager initiativtagerne til at give Rønde Bypark en renæssance, Carsten Skivild og Erling Mikkelsen, nu tyren ved hornene og inviterer til komsammen i teltet i parken, der har været rejst i sommerferien af Syddjurs Kommune og været hjemsted for en lang række forskellige aktiviteter.

Skivild og Mikkelsen tog initiativ til et borgermøde om en Ny Rønde Bypark for mere end 3 år siden. På mødet blev der dannet en arbejdsgruppe, som i samarbejde med Landskabsarkitektfirmaet Wad og Syddjurs Kommune lavede en plan for Byparkens udformning. I maj 2019 blev der holdt et borgermøde, hvor den endelige udformning af den Nye Rønde Bypark blev besluttet.

Der er ingen tvivl om, at Rønde Bypark vil udvikle sig i de kommende år til gavn for borgere i alle aldre.

Carsten Skivild og Erling Mikkelsen

Fredag 13. august fra klokken 16 til 18 og lørdag 14. august fra 10 til 12 vil Skivild og Mikkelsen sammen med flere fra den arbejdsgruppe, der blev nedsat i 2017, være synlige i teltet og rustet til at svare på spørgsmål om, hvordan de tænker Byparkens fremtid.

»Der er ingen tvivl om, at Rønde Bypark vil udvikle sig i de kommende år til gavn for borgere i alle aldre. Lige fra den lille i barnevogn, dagpleje- og børnehavebørn, skoleklasser, unge, voksne, ældre og handicappede. Det er de principper arbejdsgruppen hele tiden har holdt sig for øje. Selvfølgelig efter et regelsæt, så alle kan opholde sig og lege i parken både som gæst og nabo,« understreger Carsten Skivild og Erling Mikkelsen i en fælles pressemeddelelse på vegne af den samlede arbejdsgruppe.

Arbejdsgruppen har et stort ønske om at få et offentligt toilet i Byparken, som også mange har borgere har peget på, så gæster i parken ikke forretter deres nødtørft i det fri.

»Det vil vi tage en dialog med Syddjurs Kommune om,« lover duoen, der appellerer til, at mange borgere dukker op i teltet fredag og lørdag for at få besvaret spørgsmål og afklaret dunkle punkter i den designmanual på 30 sider om Rønde Byparks fremtid, som er selve arbejdsgrundlaget for det, der skal ske.

Fikspunkterne

I designmanualen kan man nærlæse i detaljer, hvad arbejdsgruppen pønser på at lave i Rønde Bypark.

I overskrifter:

  • Forbedring af legepladsen bag Netto ved indgangen til Byparken
  • I skoven på nordsiden af Byparken kommer der stier med flis i bunden med plads til biodiversitet, krible krable natur og insekthuse til glæde for børn.
  • Der er blevet anlagt en 1000 meter lang sti rundt i Byparken.
  • En lukket boldbane til basket, håndbold/fodbold er i støbeskeen.
  • Det samme er et madpakkehus med 6 overdækkede bænke.
  • Legeplads til de mindre børn.
  • Et flora fauna område og en sti imellem søerne i Byparken.
  • Petanquebaner.
  • Danmarks måske længste klimabænk.
  • Byparken bliver gjort synlig fra Kaløtorvet med en indgang herfra til Byparken.

Økonomien

Syddjurs Kommune bidrager økonomisk til finansieringen af stierne, klimabænk og indgangen til Byparken.

Arbejdsgruppen har selv fundraiset midler til flere af de planlagte aktiviteter.

Lige nu er der fundet fondsmidler til biodiversitetsområdet og madpakkehuset. Det næste, der skal findes penge til, en legeplads til de mindste børn, oplyser Carsten Skivild og Erling Mikkelsen.

Rønde Bypark løbet

For at skaffe midler til opførelsen af en legeplads afholdes Rønde Bypark løbet lørdag 28. august.

Først afvikles et løb for børn, der indvier Byparkens nye 1.000 meter bane. Derefter afvikles to løb med løbedistancer på henholdsvis 4 og 6 kilometer, som løbeklubben Puls 8410 står for.

Derudover bliver der en gåtur, som TRIF Senior 60+ står for.

Efter løbet bliver der udloddet 24 flotte gaver doneret af medlemmer af Rønde Handelsstandsforening til deltagerne - 8 gaver til hver af de fire løbe- og gåture. Det sker ved, at der trækkes lod mellem deltagernumrene.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.