Småfester giver energi til 2022

Både organisationen bag Smukfest og de uundværlige frivillige får næring af koncerterne i Skovlunden og aktiviteterne i Klubhuset i Dyrehaven

Artiklens øverste billede
Småfesterne er med til at tanke energi til både de ansatte i Skanderborg Festivalklub og de uundværlige frivillige frem mod næste års Smukfest. På fotoet er det Jung, der spiller i Skovlunden. Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Energi. Masser af nærende energi. Det er, hvad rækken af Småfester giver Skanderborg Festivalklub. Og der bliver brug for energien.

»At stable en Smukfest på benene er en kæmpe energiudladning. Det tager halvandet år at planlægge en festival, og vi kan ikke bare hive planen fra året inden op af skuffen. Til gengæld giver det energi at afvikle en festival, og den energi mangler vi efter to års aflysning. Derfor tanker vi energi, blandt andet via Småfesterne, hos både personale og de uundværlige frivillige. Vi får et energiboost, en trædesten, der fører os hen til at ramme det normale Smukfest-niveau i 2022,« forklarer Søren Eskildsen, talsmand for Smukfest-arrangøren Skanderborg Festivalklub.

Og når man skal tanke ’smuk energi’, kan det ikke gøres ved at køre på halv kraft og spise publikum af med en halvkvædet vise, konstaterer Søren Eskildsen.

Vi får et energiboost, en trædesten, der fører os hen til at ramme det normale Smukfest-niveau i 2022

Søren Eskildsen, Skanderborg Festivalklub

»Der er ikke en eneste grim teltdug, der stikker ud. Vi har specialister, der nærmest kæmper for at sætte deres aftryk på de her fester, og gæsterne bemærker, at det kan ses, at det er en stor, professionel organisation, der står bag Småfest-arrangementerne. Og det kan ikke være anderledes,« siger han og suppleres af Trine Teglhus, HR Chef i Skanderborg Festivalklub.

»Alt er bygget med vaterpas, og selv ikke en skygge på uret ved indgangen bliver accepteret. Den kvalitet og det engagement, der normalt ses på Smukfest, gennemsyrer de her dage på Skovlunden,« siger hun.

Frivillige fodres

Trine Teglhus peger på vigtigheden af energi-fodre de mange frivillige, der gør det muligt at lave festival i Skanderborg.

»Ambitionen har været at have så mange frivillige på dæk som muligt. Der har været i omegnen af 1000 frivillige i funktion i alt på begge venues og i andre aktiviteter. Og i Klubhuset i Dyrehaven har der blandt andet været en 90’er-fest, et afterski-party, banko og lillejuliaften med flæskesteg og brunede kartofler,« fortæller hun.

Søndag er der fest for de frivillige, dem der har været på arbejde hen over sommeren. Og det bliver med alt fast personale på FØLA, der tager sig af alt fra tjek-in til baren og oprydningen.

»Det glæder vi os til, for vi har også taknemmelig at udtrykke. Så jeg glæder mig til at blive spurgt, om jeg ikke vil lange endnu en øl over disken,« smiler Søren Eskildsen, der kan se tilbage på et par mærkelige ’corona-år’.

Den kvalitet og det engagement, der normalt ses på Smukfest, gennemsyrer de her dage på Skovlunden

Trine Terglhus, Skanderborg Festivalklub

»Det er næsten overflødigt at sige, at det har været mærkeligt at være festivalarrangør det seneste års tid. Men vi kommer styrkede ud af situationen, selv om vi selvfølgelig helst havde været foruden,« siger han og uddyber:

»Det giver erfaring at skabe noget i et mærkeligt år. Alle de faste i organisationen har prøvet at lave noget andet, end de er vant til, og der er fx folk fra den kommercielle afdeling, der har lagt et gulv. Der er altid noget, vi ikke erfaringsmæssigt har kunnet vide, og som vi har måttet håndtere. Som sagt ville vi helst have været foruden, men der har været alt muligt godt at hente for vores organisation på grund af den specielle situation, corona har skabt.«

Undrer over politikerne

Når man ser på den generelle åbning af Danmark efter coronanedlukningerne, så kunne Smukfest reelt være afviklet i noget nær normal gænge. Og det frustrerer Søren Eskildsen, at der ikke kan holdes Smukfest, mens FC København må fylde Parken med over 30.000 fodboldfans.

»Jeg har fuld forståelse for, at alle arrangører griber chancen for at samle et stort publikum. Men jeg forstår ikke, hvorfor fx fodbold er blevet prioriteret over en festival, der har kæmpe ekspertise i af afholde kontrollerede arrangementer. Så jeg mener selvfølgelig, at vi skulle have haft lov til at fortsætte vores planlægning af en festival, der så kunne være blevet aflyst i 11. time. Havde vi fået lov til det, havde vi stået med en Smukfest i 2021. Det er så ærgerligt,« siger han.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.