Festivalklub har delt ud af overskudsenergien
Flere lokale parter har nydt godt af energiudladningerne fra Skanderborg Festivalklub i løbet af sommeren.
Da 1000 studerende onsdag ramte Skovlunden i kanten af Dyrehaven i Skanderborg til en Småfest specielt for dem, kunne Skanderborg Festivalklub sætte endnu et flueben i ’Projekt Overskudsenergi’.
I løbet af sommeren er der kastet overskudsenergi efter en række lokale arrangementer. Fx kunne Morten Børup Skolen og Niels Ebbesen Skolen holde sidste skoledag på Capri i sikre omgivelser, mens Sølund og Bostederne har været på besøg i Klubhuset i Dyrehaven til en fest med bar, musikanlæg og den medbragte musiker Bo Young.
»Vi stillede Klubhuset til rådighed, og de gode folk fra Sølund og Bostederne havde den skønneste dag, hvor de fik bøgeflis i sandalen, og Bo Young dedikerede en kærlighedssang til en af deltagerne,« fortæller Trine Teglhus, HR Chef i Skanderborg Festivalklub.
Festivalklubben bistår med booking, know-how, grej og assistance, når Bostederne til september er vært for et musikarrangement.
Energi til de unge
Ungdomsarrangementet på Skovlunden handlede for Skanderborg Festivalklub om at give noget energi til den gruppe unge, der har været hårdt ramt af coronarestriktionerne.
»De unge har også ondt i fællesskabet, og de fylder meget for os. De har ikke fået den festivaloplevelse, de skulle have haft for et år siden eller i år, og det er vigtigt for os at være med til at styrke fællesskabet i den gruppe blandt de lokale unge. På Skovlunden kunne de få trykket den af til noget musik, der bare lige er dem. De har haft et kæmpe afsavn, og vi mener de har betalt en af de højeste priser på fællesskabskontoen, så vi er glade for at kunne give dem noget,« siger Søren Eskildsen, talsmand for Skanderborg Festivalklub, og sætter flere od på.
»Vi tager os af folk, der har ondt i fællesskabet. Vi har valgt ikke at sektionere vores gæster, for det rimer ikke på det fællesskab, vi gerne vil tilbyde. De seje unge mennesker oplever, at de ikke er sat i bur og i en fast ramme. Men der har selvfølgelig været fuldt fokus på afspritning, lige som der har skullet vises coronapas ved indgangen. Men så stopper den også der.«
Vi har valgt ikke at sektionere vores gæster, for det rimer ikke på det fællesskab, vi gerne vil tilbyde
Trine Teglhus fortæller, at billetprisen på ungdomsdagen er sat lavt, lige som priserne i baren blev holdt på et lavt niveau.
»Vi har bare skullet holde skindet på næsen økonomisk, og vi er stolte over at kunne putte de unge ind i en ramme, hvor der er voksne, der passer på dem, så de kan give den gas. Der har været fokus på omsorg fra vores sikkerhedsfolk og andre på pladsen, så de unge har kunne få den bedste festivaloplevelse, de nogensinde har haft,« siger hun.