En ægte tangnørd lærer fra sig

Iført gummistøvler eller waders kan man komme i gang med at høste sin egen tang på en tur med Nationalpark Mols Bjerge og en rigtig tangnørd.

Artiklens øverste billede

Tang er blevet en mere og mere populær spise i Danmark, og det er samtidig både sundt og bæredygtigt. Det er vandret ind i det nordiske køkken, efter at vi danskere i mange år mest kendte det fra sushirestauranterne.

Det er dog stadig nyt og for mange mennesker svært at bruge, hvilket egentlig er underligt i et land som Danmark, hvor vi har masser af kyst og tang. Med Nationalpark Mols Bjerge og den ægte tangnørd Lilli Gruwier kan man komme på strandvandringer og lære at høste sin egen tang og bruge den i køkkenet.

Er havets ukrudt

Søl, blæretang, sukkertang og søsalat. Der er masser af forskellige slags tang, man kan høste og bruge i eksempelvis pesto eller til at lave tangchips. Men mange af os forbinder nok mere tang med noget træls og brunt, der ligger på strandene. På engelsk hedder tang da også seaweed, der direkte oversat er havets ukrudt.

Måske er det derfor, vi har ikke været særlig gode til at bruge tang i vores madlavning, selvom tang de senere år er blevet udråbt til superfood. Det er dog nemt at høste sin egen tang, men der er selvfølgelig nogle ting, der er gode at vide, inden man går i gang.

Opbevarer tangen

Det vigtigste er nok, at man kun skal plukke helt frisk tang. Den gamle tang, der er skyllet op på stranden, skal man altså holde sig fra. Det er også vigtigt at være opmærksom på, om tangen har vokset i rent og klart vand.

Som hjælp kan man finde mange gode guides i bøger eller på nettet, men vil man gerne tages i hånden og føres igennem skridt for skridt, er en strandvandring med Lilli Gruwier og Nationalpark Mols Bjerge et godt bud. Her kan man få svar på, om der findes giftig tang, og hvordan man opbevarer tang, man har høstet.

Efter vandringen opsætter Lilli et kogesæt, og der er mulighed for at smage på et par simple retter med tang.

gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.