Ny friskole ser dagens lys i Trige

'Den Innovative Naturfriskole' er navnet på den kommende friskole, hvor der er skolestart til august 2022.

Artiklens øverste billede
Emilie Skaarup Bruhn har selv gået i folkeskole på Samsøgades Skole. Arkivfoto: Kim Skovrup Andersen

Tilbage i november skrev Lokalavisen Aarhus om 28-årige Emilie Skaarup Bruhn, der havde planer om at forsøge at åbne en friskole i det nordlige Aarhus.

Emilie Skaarup Bruhn er født og opvokset i Aarhus, hvor hun har gået i folkeskole på Samsøgades Skole og på gymnasiet i Egå samt Aarhus Akademi. Læreruddannelse blev påbegyndt på Trøjborg, men afsluttet i Roskilde.

Den uddannede lærer vil vende hjem efter flere år på Sjælland, og nu er planen rykket et skridt nærmere virkeligheden. En vigtig forudsætning er nemlig faldet på plads.

»Vi har fundet de første lokaler til at starte en friskole i Trige. Det bliver i første omgang på Trige Centervej 75 i bygning a. Vi har fået tildelt lokaler fra kommunen og holder åben skole for alle interesserede lørdag 7. august fra klokken 13 til 16,« fortæller Emilie Skaarup Bruhn.

Voksende facebook-gruppe

Her kan interesserede blive skrevet op til skolestart om et år og få forklaret, hvad friskolen - der får navnet ’Den Innovative Naturfriskole’ - går ud på.

Vi har planer om at starte flere skoler, så vi får en kæde af skoler med samme koncept, der kan samarbejde.

Emilie Skaarup Bruhn, grundlægger af Den Innovative Naturfriskole

»Vi har holdt stiftende generalforsamling og nedsat en bestyrelse, er kommet frem til fem grundlæggende værdier, et navn, et logo og har oprettet en støtteforening,« siger Emilie Skaarup Bruhn, som også kan glæde sig over, at der er kommet 300 medlemmer i projektets facebookgruppe ’Den Innovative Naturfriskole (DIN friskole)’.

Sådan ser logoet ud for den kommende friskole.

»Vi har også planer om at starte flere skoler, så vi får en kæde af skoler med samme koncept, der kan samarbejde. Vi har desuden samarbejdet med Institut for naturfagenes didaktik på Københavns Universitet, der skal være med til at sikre at skolen baseres på forskning,« forklarer idékvinden bag den kommende friskolen.

Hun har taget en kandidatgrad fra det universitet og har selv planer om at kunne kombinere en Ph.d. og friskoleprojektet, hvilket der er givet grønt lys for fra København Universitets side.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.