Flere end 200 medarbejdere har ikke mistet arbejdet ved Dancarrot-konkurs: »Al pakning af gulerødder foregår nu i Gammel Estrup Gartneri«

Dancarrot ApS, der pakkede gulerødder fra adressen ved Gl. Estrup, begærede sig selv konkurs. Men pakningen af gulerødder foregår nu blot hos Gammel Estrup Gartneri. Og det er altså her, de ansatte fortsætter arbejdet på samme overenskomst.

Artiklens øverste billede
Ansatte, der pakkede gulerødder for Dancarrot, har ikke mistet jobbet, men fortsætter på samme overenskomst ved Gammel Estrup Gartneri. Pressefoto: Gammel Estrup Gartneri.

Det vakte en del undren på sociale medier, da Randers Amtsavis 24. juli kunne berette, at: »Flere end 200 medarbejdere mister deres job: Østjysk fødevareproducent er gået konkurs«.

Undren og ærgrelsen over de tabte arbejdspladser kom blandet andet af, at den omtalte østjyske fødevareproducent Dancarrot ApS, som står for pakning af gulerødder, i sit seneste regnskab kunne præsentere et positivt årsresultat.

Men nu viser det sig, at pakningen fremadrettet foregår fuldstændig som hidtil - men i regi af Gammel Estrup Gartneri.

»Al pakning af gulerødder foregår nu i Gammel Estrup Gartneri, så folk er ansat der, og der bliver produceret præcis det samme som tidligere,« fastslår direktør i Gammel Estrup Gartneri Trine Østergaard.

Gartneriet delte adresse og salgsafdeling med det nu konkursbegærede Dancarrot, men de to selskaber har dog ingen juridisk relation til hinanden.

Samme procedure…

De 238, som ifølge den oprindelige historie havde mistet deres arbejde, er taget fra CVR-registeret. Men gransker man tallene i registret, vil man kunne se, at det er et sæsonbetonet antal medarbejdere, der svinger fra måned til måned.

»Det er desværre en forkert historie, der er blevet bragt. For der var ikke nogen ansatte i firmaet, da det begærede sig konkurs, og der skyldtes ikke penge til hverken nogle personer eller virksomheder - udover Gammel Estrup Gartneri,« fortæller Trine Østergaard.

De 238 i artiklen i Randers Amtsavis dækker over den seneste opgjorte måned hos selskabet nemlig maj måned. Til sammenligning var der eksempelvis 258 ansatte måneden før og 223 tilbage i januar. Og efter maj står ingen ansatte registreret.

Det svingende og sæsonbetonede antal ansatte, som tidligere pakkede gulerødder for det nu konkursbegærede Dancarrot ApS, har altså ikke mistet deres arbejde, men pakker nu videre på samme overenskomst som før hos Gammel Estrup Gartneri.

Havde kun pakkeri

At Dancarrot var nødsaget til at begære sig konkurs, skyldes ifølge Trine Østergaard, at Dancarrot kun var et pakkeri. Her købte Dancarrot gulerødderne af Gammel Estrup Gartneri, pakkede dem og solgte dem videre til en distributør.

Men der har faktorer som blandet andet stigende lønomkostninger og lavere salgspriser gjort, at det ikke længere har været rentabelt kun at have et pakkeri, og derfor trak virksomheden stikket.

»Før har Dancarrot lejet lokaler og pakke-materiel af Gammel Estrup Gartneri og har samtidig haft sin egne ansatte, og det er desværre ikke en rentabel model for Dancarrot mere,« siger Trine Østergaard og uddyber:

»Hvis man sammenholder salgspriser i markedet og lønomkostningerne harmonerer det ikke, og man har ikke fortsat kunne drive virksomhed ved kun at fokusere på pakningsdelen. I Gammel Estrup Gartneri har vi både dyrkning og pakkeri.«

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.