Overblik: Her kan du spille padel i Favrskov

Der er etableret to padel tennis-baner i Favrskov, og flere er på vej

Artiklens øverste billede
Padel-banen i Hinnerup. Privat foto.

Der er virkelig gang i padeltennis i øjeblikket. Det gælder hele landet, ja hele verden - og bestemt også i Favrskov. Padel-banerne skyder op i de fleste større og mellemstore byer, således også i både Hinnerup, Hammel, Thorsø og Hadsten.

Hinnerup er i gang

HOG tennis i Hinnerup er ved at være langt. Ifølge Søren Iversen Hjørlund, formand for tennisafdelingen, åbnede man så småt allerede i juni måned, men der mangler stadig den sidste finish med montagen som lås og lys.

»Nu skal banen i gang. Vi er blevet lovet de sidste ting i august, men man kan sagtens allerede nu både reservere banen og spille. «

Banen kan reserveres via HOGs hjemmeside, hvor der henvises til den app, man skal booke på.

Søren Iversen Hjørlund anser padeltennis som en sportsgren, der kan få endnu flere til at dyrke idræt.

»Padeltennis er virkelig for alle, og det er ikke nær så hårdt som for eksempel badminton og tennis. I foreningsregi er det en interessant sport, der kan få endnu flere op af sofaen og dyrke idræt.«

Til foråret vil HOG Tennis begynde at arrangere sociale aktiviteter og derved bygge foreningslivet op omkring padeltennis.

Banen ligger ved Rønbæk Idrætscenter.

Samuel Lønvig, 11 år, prøver her padeltennis for første gang på banen i Hinnerup. Hans kommentar, da han var færdig efter en times spil: "Det var mega sjovt – hvornår kan jeg spille igen?" Privatfoto.

Flere anlæg i Hadsten

Toftegårdsvej i Hadsten er ved at blive padel-mekka, i hvert fald er der hele to anlæg på vejen.

Brødrene Andreas og Frederik Bossow Angel, Favrskov Padel, var hurtigt ude og åbnede i maj den første indendørs bane på Toftegårdsvej 8. I starten af september åbner de en udendørs bane.

»Hvis der viser sig behov for det, regner vi med at åbne endnu en indendørs bane. Vi har hallen til det,« fortæller Andreas Bossow Angel.

Han oplyser, at den nuværende bane er i brug cirka fem timer om dagen.

»Det er ok. Det kunne sagtens være mere, men det skal lige i gang.«

Anders Andersen, Julius Linhave og Thomas Møller, Padelmaster, åbner om kort tid hele fire baner på Toftegårdsvej 28, to indendørs baner og to udendørs.

»Vi er godt i gang. Vi forventer at banerne ankommer midt i august og så åbner vi 1. september,« fortæller Julius Linhave.

Han tilføjer, at der vil blive dannet en forening for medlemmerne i Padelmaster.

Til foråret i Hammel

Efter planerne åbner Hammel Tennisklub sin padelbane næste forår.

»Vi er ikke så langt som vi havde håbet på,« fortæller formand Peder Helbo.

Han lægger ikke skjul på, at kommunens hjælp til foreningsbaserede padelbaner i hans øjne slet ikke er tilfredsstillende og forståeligt. Dog gav kommunen i november tilladelse til at opføre en bane ved det eksisterende tennisanlæg, og Hammel Tennisklub betaler så alle udgifter til anlæg og drift.

I sidste uge blev der skrevet kontrakt med leverandøren af padelbanen, Unisport, der alene i år leverer 130 baner i Norden. Derfor kan man først få leveret banen umiddelbart inden jul, fortæller Peder Helbo.

»Jeg håber så, at vi kan åbne til marts.«

Tennisklubben skal skaffe cirka 500.000 kroner. Nogle af pengene har man selv, og resten, cirka 200.000, håber man at få hjælp til fra det lokale erhvervsliv.

Ifølge Peder Helbo, formand for Hammel Tennisklub, vil padelbanen i Hammel være klar til brug i foråret 2022. Foto: Jeppe Rafn.


Padel Thorsø i sensommeren

Dan Brandt, formand for Thorsø - Tungelund Idrætsforening, fortæller glad, at næsten alt går planmæssigt med hensyn til padelbanen i Thorsø. Egentlig skulle den åbne i uge 32, men på grund af forsinkelse fra leverandøren af glas bliver det tidlig sensommer, inden den kan tages i brug.

»Jo, projektet lever stadig, og vi mærker stor interesse for banen. Vi får desuden ros for vores koncept med gratis at at tilbyde bolde og bat.«

Idrætsforeningens padelbane indrettes i en tidligere maskinhal ved Tungelund Aktivitetscenter.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.