Efter kaotisk ombygning: Endelig står Trøjborg Centret færdig

Det har været en lang og til tider pinefuld proces. Men nu står Trøjborg Centret færdig og er som forvandlet

Artiklens øverste billede
Trøjborg Centret er som forvandlet. Nu ligger der lejligheder ovenpå, og selve centret er renoveret. Foto: Trille Skøtt-Jensen

Det har taget flere år og også meget længere, end det var planlagt. Men nu står Trøjborg Centrets udbygning og udvidelse endelig færdig. De sidste håndværkere forlod for et par uge siden matriklen, og da Lokalvisen Aarhus var på besøg i centret, strømmede det ind med kunder i alle butikker.

Det stort anlagte projekt har givet selve centret en overhaling, og der er kommet tilhørende lejligheder på toppen.

Nede i bunden ligger fortsat Løvbjerg og de andre butikker, og for dem og deres kunder har det været et meget langt projekt.


Alt der kunne gå galt

»Vi er utrolig glade for, at det endelig står færdig, for det har været en rigtig træls tid for vores kunder,« lyder det fra købmand Nichlas Møller fra Løvbjerg.

Løvbjerg lejer sig ind i centret, som alle de andre butikker gør, og købmanden lægger ikke skjul på, at samarbejdet med bygherren har været belastet under ombygningen.

»Alt, hvad der har kunnet gå galt, er gået galt. Og jeg vil gerne sende en meget stor undskyldning til vores kunder. Vi har virkelig spillet med alt, hvad vi kunne for at få vores kunder sikkert ind, mens det har stået på,« fortæller han.

Fejres med hotdog og tilbud

Der har været store gener med stilladser omkring centret, lukkede døre, elevator der ikke virkede og busstoppested, som er blevet flyttet. Så det har været en noget kaotisk ombygning for kunder til centret. Nichlas Møller lægger ikke skjul på, at kommunikationen omkring ombygningen ikke har været nem.

Hos andre af de forretningsdrivende i centret lyder der også glæde over, at det nu er slut med huller i gulvet, støv og afspærring af indgange.

»Vi er meget glade for, at den ombygning endelig er færdig. Det fejrer vi i uge 33 med gratis hotdogs til vores kunder, og de må spise alle dem, de kan,« lover købmanden, som også lover gode tilbud og vilde priser i et to ugers genåbningssalg,« lover købmand Nichlas Møller.


Både ros og ris

Fra fællesrådsformanden Niels Christian Sidenius lyder der både ris og ros til det færdige projekt set udefra.

»Vi har ikke i Fællesrådet haft en større diskussion om, hvad vi mener om det færdige resultat. Men vi har i forbindelse med de høringer, der har været, kommet med kritik mod, at det skal være så massivt og højt. Der er ikke nogen begrundelse for, at det skal være så højt, andet end at der er bygninger i Otto Ruds Gade og Willemoesgade, der er lige så høje,« lyder det fra formanden.

Det endelige resultat betegner han også som for højt.

»Det fremstår meget massivt, og en af årsagerne til det er jo, at det blevet så højt. Havde man ikke bygget så højt, så havde man lettere kunnet imødekomme ønsket om åbne områder. Så havde det heller ikke virket så massivt,« siger Niels Christian Sidenius.

Men der er også ros til projektet.

»Tingene er jo ikke sort hvide. De altaner, der er lavet mod Otto Ruds Gade, de er fornuftige set arkitektonisk, for de går ind i bygningen. De er naturligt bygget ind i facaden og er ikke altaner, der er påklistrede kasser, som vi ser andre steder. Det har man løst lidt bedre i Trøjborg Centret, « siger fællesrådsformanden, der har mere ros i ærmet.

Flere ældre til Trøjborg

»Det er positivt, at man har bygget et antal forholdsvist store lejligheder. De er nok lige lovligt dyre, men Trøjborg mangler i den grad lejligheder, som har mere end to og tre værelser. Og de lejligheder, der er bygget, er så store, at man godt kan bo en familie der, hvis man vil, og det er vi glade for. Vi vil meget gerne have flere børnefamilier og ældre til at bo på Trøjborg,» siger fællesrådsformanden.

Han henviser til den meget unge gennemsnitsalder på Trøjborg, hvor knap 60 procent er mellem 19 og 29 år. Det skyldes naturligvis beliggenheden tæt på flere uddannelsesmuligheder.

»Og så har vi rigtig mange lejligheder på et og to værelser her i Trøjborg« siger Niels Christian Sidenius.


Alle færdige lejligheder solgt

Det er Danbolig Aarhus Nord, der har solgt lejlighederne, og her oplyser man, at 30 af lejlighederne er helt færdigbyggede. De ligger alle ud om Otto Ruds Gade ovenpå parkeringsbygningen, og de er alle solgt.

Det er folk i alle aldre, der har købt lejlighederne, og der er flere salg i vente.

Ud mod Aldersrovej er der endnu 12 lejligheder. De er færdigbyggede, og kommer til salg kort efter sommerferien.Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.