Utryg adgang til Himmelbjerget
Borgergruppe fortsætter kampen for at gøre tilgangen til Himmelbjerget mere sikker.
Det var ikke nogen rar oplevelse for familie Skau fra Rødekro, da de bestemte sig for at gå fra Gl. Rye og til Himmelbjerget. Det fortæller far, mor og to børn, da UgeBladet møder familien og dennes to pænt store hunde på Himmelbjerget.
»Vi følte os trængt. Både fordi der er mange biler, og fordi de kører hurtigt. Og når vi går med to store hunde, er der altid en hvis nervøsitet for, at de trækker ud på vejen, selv om de er i meget kort snor, for så trækkes vi med. Så det ville være en rigtig god idé med en eller anden form for sti op til Himmelbjerget,« lyder det enstemmigt fra familien.
Fortællingen fra familien Skau kan Jan Breinholt Carlsen nikke genkendende til. Han er en af initiativtagerne til borgergruppen ’Himmelbjerget – Infrastruktur’, der kæmper for at få gjort noget ved de trafikale forhold på de veje, der fører til Himmelbjerget.
»Ingen af de veje, der ligger tæt på Himmelbjerget, har fartgrænser på under 80 km/t. Det ville være til at forstå, hvis vejene var ’pendlerveje’, men det er de ikke. De er veje til et særdeles populært turistmål, så selvfølgelig skal farten ned,« siger Jan Breinholt Carlsen.
Han og de øvrige medlemmer af borgergruppen har sat deres lid til, at der ville ske forandringer med adgangsvejene til Himmelbjerget i forbindelse med udarbejdelsen af en helhedsplan for Himmelbjerget. Men...
»Vi kan kun konstatere, at der ikke er sket noget i den retning. Jeg håber bare ikke, at det, at vi ikke ved noget, betyder, at vi er blevet glemt i processen,« siger Jan Breinholt Carlsen.