Sukker efter frivillige: Kæmper mod nedlukning af håndboldafdeling

Efter succes med Trille Trolle-hold for de allermindste, skal der nu startes u6/u7-hold op. Det kræver, der kan findes frivillige, der vil hjælpe de andre frivillige i foreningen.

Artiklens øverste billede
Lisa Lykkemark Kristensen er tovholder på Trille Trolle træningen i TST. Og datteren Johanne er aktiv spiller. Privat foto

Foreningslivet i Danmark drives af frivillige. Det gør det også i Tilst, hvor 36-årige Lisa Lykkemark Kristensen de sidste fire har stået bag etableringen af håndbold for de allermindste i TST-idrætsforeningen.

Trille Trolle-håndbold hedder træningen, der er for børn fra to et halvt år og op til fem år. Og nu vil hun gerne etablere hold for de lidt større børn - u6 og u7 - som henvender sig til børn mellem fem og syv år. I den alder skifter navnet til Totalhåndbold.

»Det er for at sikre, at vi har et tilbud til børnene, når de er blevet for store til Trille Trolle håndbold. Vi har haft 36 børn, som har deres forældre med i de sidste år, og nogen af dem er ved at blive så store, at de skal rykke højere op, hvis de vil. Lige nu har vi ikke et tilbud til dem. Derfor søger jeg trænere til u6/u7 hold,« fortæller Lise Lykkemark Kristensen til Lokalavisen Aarhus.


Kæmper mod nedlukning

I dag er der i alt fire trænere til de små Trille Trolle-børn. Alle er frivillige og Lisa har altså påtaget sig tjansen som tovholder.

Hun har selv spillet håndbold altid. En kort periode var hun professionel håndboldspiller, indtil et overrevet korsbånd satte en stopper for det. Da hun flyttede til Aarhus, spillede hun i 1. division i Brabrand. Efter hun for fem år siden blev mor for første gang, har hun kastet sig over håndbold til børn i Tilst.

» Lige nu har vi en udfordring i håndbold-afdelingen, hvor vi måttet kæmpe for, at den ikke lukkede ned, fordi vi har for få hold,« siger Lisa, der til daglig arbejder som folkeskolelærer.

Hun eftersøger altså nu en eller to - i bedste fald endnu flere- frivillige voksne, der vil hjælpe til med at sørge for, at børnene kan blive ved at spille håndbold i Tilst.

»Som det er lige nu, så er næste hold efter Trille Trolle holdet et U11 hold. Jeg håber på, at der er mange af Trille Trolle børnene, der gerne vil fortsætte, og så skal vi gerne have muligheden for at tilbyde dem at fortsætte i Tilst. For det er nemt at fortsætte i andre større klubber, og så mister vi medlemmerne,» siger hun.

Håndboldklubber ligger nemlig tæt på, eksempelvis i Brabrand og AGF.


Mange tilbud i Tilst

Der er mange idrætstilbud til børn og unge i Tst aktiv center. Det er noget af det, som Lisa Lykkemark Kristensen fremhæver ved Tilst.

»Det synes jeg er så enormt fedt herude, for hvis mine børn ikke bliver glade for håndbold, så er der noget andet, de kan prøve,« fortæller hun.

Men nu drejer det sig om, at Trille Trolle holdene kan fortsætte, og at de børn, som er blevet for store til de mindstes hold, kan komme videre i samme klub i Tilst. Det drejer sig om at få gang i håndboldfeberen i Tilst igen.

Og derfor efterlyses altså frivillige, der vil være med til at træne hold en gang om ugen for børn under 7 år. Planen er, at holdet skal træne søndag formiddag. Og velvidende at det indimellem kan være svært at komme der, så må der gerne være flere trænere til samme hold, så man kan deles om tjansen.

Leg og historier

Man behøver ikke selv at være god til håndbold eller have forstand på håndboldspillet for at melde sig.

»Hos de små er det leg og historier og, når de rykker op, så er det mindre hold. Men der er vejledning fra Dansk Håndbold Forbund, og jeg vil også godt bakke op,« fortæller den ihærdige frivillige træner.

For fire år siden, da Lisa startede Trille Trolle holdet op, kom der hurtigt henvendelser og andre, der ville hjælpe til. Nu håber hun naturligvis det samme sker igen.

Lisa Lykkemark Kristensen kan kontaktes på 40854294Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.