Benny Thomsen runder de 95 år

Tidligere fuldmægtig og livslang socialdemokrat Benny Thomsen, Skovbakken 13, Ryomgård, kan lørdag 24. juli fejre sin 95 års fødselsdag.

Artiklens øverste billede
Benny Thomsen fylder 95 på lørdag. Næste år kan han sammen med sin kone Molly Thomsen fejre jernbryllup efter 70 års ægteskab. Arkivfoto

Selvom om man blot er en måned fra at fylde 95 år, kan man godt blive gal i skralden.

Det blev den tidligere fuldmægtig ved Aarhus Lufthavn, Benny Thomsen, som lørdag 24. juli fyldte 95 år, nemlig 23. juni, da han og hustruen Molly blev afvist på rådhuset i Ebeltoft på vej til at overvære byrådsmødet i Byrådssalen. Men selvom byrådsmødet blev afviklet fysisk i byrådssalen, så var mødet lukket for tilhørere på grund af Covid-19.

»Men der var jo 27 byrådsmedlemmer, fem fra forvaltningen, og udover Benny og mig en tilhører mere, så vi var langt fra forsamlingsloftet på 50 personer. Da blev Benny godt nok gal,« fortæller Molly Thomsen om oplevelsen på rådhuset.

At den sædvanligvis venlige og politisk interesserede Benny Thomsen kunne blive så vred, forstår man bedre, når man ved, at Benny og Molly Thomsen under normale forhold aldrig forsømmer et byrådsmøde, et borgermøde eller en offentlig høring. Gennem alle årene har Syddjurs’ nok mest engagerede ægtepar ikke forsømt nogen lejlighed til at deltage i debatten, en borgerdialog eller overvære byrådets møder. Og Benny Thomsen blev gal, da han nu efter overstået sygdom og begyndende åbning efter Covid-19 ikke igen kunne få adgang til byrådssalen på rådhuset.

Benny Thomsen er rigtig aarhusianer og kunne oprindelig ikke forestille sig at flytte ud af Aarhus. Han blev uddannet som kontorassistent hos Århus Kul- og Koksimport i 1946. Senere arbejdede han i Århus Brugsforening i Eckersbergsgade i en halv snes år, hvorefter han i 1957 kom til Århus Skattevæsen.

Men i 1966 blev Benny Thomsen ansat på Aarhus Lufthavn, hvor han arbejdede med regnskaber. Han kom til at arbejde med udviklingen af lufthavnen og var med til at etablere lufthavnens taxfree shop. Han var også med til at planlægge og gennemføre flytningen af lufthavnsterminalen fra lufthavnsområdet ved Feldballe til den nuværende placering ved Stabrand. Han gik på pension i Aarhus Lufthavn i 1989.

Benny Thomsen havde i forbindelse med sit engagement i DUI Leg og Virke mødt Molly fra Falster, og de to blev gift i 1952. Benny kunne ikke tænke sig at bo andre steder end i Aarhus, så de første ti år kørte han frem og tilbage til lufthavnen. Men da Molly i 1976 fik arbejde med efterbehandling af misbrugere på Krarup gl. Skole tæt på lufthavnen, flyttede Benny med til Djursland. Da institutionen blev nedlagt i 1979, flyttede Benny og Molly Thomsen til Skovbakken 13 i Ryomgård i det hus, hvor de stadig bor og vil blive boende.

Benny Thomsen har været socialdemokrat hele sit liv, og han mødte Molly i netop DUI Leg og Virke, som er en organisation, som bygger på arbejderbevægelsens værdier. I 1980 deltog han i etableringen af AOF i Midtdjurs, og han var i flere årtier formand for organisationen. Han skrev bogen »Socialdemokrater og andet godtfolk i Midtdjurs«, og han har fungeret som kasserer for pensionistbladet »Optimisten«. Molly Thomsen har været formand for Ældrerådet i Syddjurs Kommune og blev sidste år hædret med Frivilligrådets pris til Syddjurs Award. De to er begge fortsat flittige medlemmer i den lokale partiforening. Benny Thomsen deltager stadig i fællesledelsens diskussioner, og han er med i redaktionen af partiforeningens medlemsblad. Han har aldrig repræsenteret Socialdemokratiet i byråd eller amtsråd, men mere arbejdet på de indre linjer i partiet.

Benny og Molly Thomsen har rejst meget og også rejst langt med Nordkap, Thailand og en tur med Den Transsibiriske Jernbane som højdepunkterne. »I dag kører vi ud her fra og hjem igen samme aften,« siger Molly Thomsen, som er 87 år og sikker bag rattet. Forleden gik turen til Odder til fejring af en bekendts 102 års fødselsdag, som Benny havde mødt i DUI Leg og Virke og nu har kendt i 83 år.

Benny og Molly Thomsen kan 2. februar 2022 fejre jernbryllup efter 70 års ægteskab. De har mistet en datter til kræften, men har to sønner, syv børnebørn, ti oldebørn og fem tipoldebørn. Det yngste tipoldebarn blev døbt for 14 dage siden og fik navnet Molly. På dagen fejrer Benny Thomsen sin fødselsdag med sin familie, og ugen efter samler han de nærmeste venner til fest i hjemmet i Ryomgård.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.