Ansat på afbud: Fejrer nu 40-års jubilæum

Den 1. august kan koncernregnskabschef Annie Laursen fejre 40-års jubilæum på Damstahl. Og det endda selv om hun startede ved at komme med 'på et afbud'.

Artiklens øverste billede

Når Annie Laursen søndag 1. august kan fejre sine første 40 år hos Damstahl, er det af flere årsager med et smil på læben.

Tilbage i 1981 var det nemlig Annies søster, Jytte, der havde fået tilbudt pladsen som bogholderielev hos Damstahl. Jytte fik dog et andet tilbud som lægesekretær, og det var hun mere interesseret i. Hun var dog ked af at løbe fra sin aftale og kom derfor med et kvikt forslag: »Jeg har en tvillingesøster, I måske kan bruge.« Annie afleverede hurtigt sin håndskrevne ansøgning og kom til samtale, og så er resten glad historie.

EDB-skærm til deling

I disse dage puster Annie Laursen og kollegerne ud efter vel gennemført udskiftning af Damstahls ERP-system. Det har været en lang proces, hvor Annie flere gange har sendt tankerne tilbage til 80’erne.

Hendes første tid hos Damstahl var nemlig også præget af en voldsom ændring inden for IT - eller EDB, som man kaldte det den gang. Hele den første måned kørte alt bogholderi dobbelt, da det skulle overgå fra bogholderimaskine til EDB. Og her fik man så i bogholderiet en EDB-skærm til deling. Den kunne man booke sig ind på for en time ad gangen. Som regel gik det nu smertefrit ved at tale sammen og med god planlægning – præcist som man planlægger hverdagen hjemme i familien.

Annie Laursen oplevede i det hele taget sin start hos Damstahl som at blive en del af en lille familie. Cirka 40 ansatte var der den gang, og alle var afhængige af hinanden, og af at alle opgaver blev løst.

»Det har vi selvfølgelig også i dag. Det er bare på en anden måde,« konstaterer jubilaren og glæder sig samtidig over, at den gode tone og det at hjælpe hinanden stadig er en selvfølge, selv om medarbejderflokken er vokset til over de 100.

Gode kolleger

Tager man hele Damstahl-gruppen med, er der i dag endda mere end 325 medarbejdere. Annie Laursen har været med i opstarten af alle Damstahls datterselskaber – og også fulgt nogle enten lukke ned eller blive frasolgt undervejs.

Som koncernregnskabschef har Annie Laursen ansvar for at koordinere regnskaberne i alle otte lande, hvor Damstahl har aktiviteter. Med sin indsigt i alle kringelkroge af systemerne og processerne i Damstahl udgør Annie en stor vidensdatabase og er bl.a. derfor en værdsat og respekteret kollega. Det glæder jubilaren at spille en positiv rolle, for netop det med gode kolleger sætter hun selv stor pris på.

Det er fantastisk at tænke på, at der på trods af mine mange år i Damstahl er nogle, som har været her endnu længere. Ja, faktisk er det jo en af mine medarbejdere i økonomiafdelingen, som lærte mig op i min elevtid.

Annie Laursen, 40 års jubilar

»Gennem årene er der jo kommet mange nye kolleger til. Jeg synes dog, det er fantastisk at tænke på, at der på trods af mine mange år i Damstahl er nogle, som har været her endnu længere. Ja, faktisk er det jo en af mine medarbejdere i økonomiafdelingen, som lærte mig op i min elevtid, og jeg nyder virkelig at have så gode kolleger, nye som gamle – ikke bare i det danske bogholderi, men i hele Damstahl generelt,« siger Annie Laursen, der er Damstahls nu femte 40 års jubilar.

Annie Laursens jubilæum markeres fredag 27. august med en intern reception på Damstahls adresse.


gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.