Slut med The Voice of Pets: Dyreværn overlever som del af Dyrenes Beskyttelse

Navnet The Voice of Pets fik en levetid på halvandet år. Dansk Dyreværn Aarhus fusionerer med Dyrenes Beskyttelse.

Artiklens øverste billede
Dansk Dyreværn Aarhus har siden starten af 2020 markedsført sig som The Voice of Pets. Det skal det være slut med, lover bestyrelsesformand. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Dansk Dyreværn Aarhus, der er i gevaldig økonomisk uføre, bliver med stor sandsynlighed en del af Dyrenes Beskyttelse efter en ekstraordinær generalforsamling i det aarhusianske dyreværn den 19. august.

Det oplyser bestyrelsesformand i Dansk Dyreværn Aarhus, Peder Østergaard, fredag d. 16. juli til Lokalavisen Aarhus.

Bestyrelsen har ifølge Peder Østergaard været i forhandlinger med Dyrenes Beskyttelse siden begyndelsen af juni for at få alle brikker til at falde på plads i forhold til en fusion. De forskellige detaljer er nu på plads, og der er truffet beslutning i begge bestyrelser, lyder det.

»Vi har fælles værdier og en næsten fælles målsætning. Dansk Dyreværn Aarhus vil beholde sit navn, og det vil i høj grad blive en selvstændig enhed under Dyrenes Beskyttelse. En internatleder skal tage sig af driften og de aktiviteter, der er i lokalområdet, siger Peder Østergaard til Lokalavisen Aarhus.

Farvel, farvel

Hvis beslutningen vedtages, vil det - som minimum - konkret betyde to ting.

Den ene er, at efterladte og nødstedte dyr i Aarhus-området også fremadrettet har mulighed for at få hjælp på et internat. Den anden er, at navnet The Voice of Pets hurtigst muligt forsvinder.

Dansk Dyreværn Aarhus har siden starten af 2020 markedsført sig under navnet The Voice of Pets. Navnet blev en realitet, da en tidligere bestyrelse i Dansk Dyreværn Aarhus indledte et samarbejde med organisationen Trinitas, der træner hunde til psykisk sårbare mennesker.

»Foreningen hedder stadig Dansk Dyreværn Aarhus. Voice of Pets var et marketinginitiativ. Det var noget, den tidligere bestyrelse, der heldigvis ikke er der mere, fandt på. Det er noget vås. Alle dyrevenner har korset sig over det navn, og det hører ikke hjemme i en dansk dyreværnsforening. Det skal væk, og det skal væk hurtigst muligt,« siger Peder Østergaard.

Skiltet med navnet The Voice of Pets vil snart blive pillet ned ved Tingskoven i Tranbjerg. Spørgsmålet er, om det bliver i forbindelse med en fusion eller en konkurs. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

»Gigantisk forbrug«

Hvis idéen med navnet The Voice of Pets var at skabe opmærksomhed omkring dyreværnet i Aarhus, må man sige, at det er lykkedes. Men næppe som tiltænkt.

Som Lokalavisen Aarhus tidligere har kunnet afdække, blev den nu tidligere bestyrelse afsat ved en ekstraordinær generalforsamling den 14. maj i år. Det skete efter, at et flertal af de stemmeberettigede medlemmer afgav en mistillidserklæring.

Da den tidligere bestyrelse i 2018 trådte til, var der 29 millioner kroner i dyreværnets pengekasse. De penge er væk, og bestyrelsen tog yderligere et kreditforeningslån på yderligere syv millioner for at dække driften i 2020 og en del af 2021.

»Det er et gigantisk forbrug af penge, som er uden sidestykke. Det virker ufatteligt. Den tidligere bestyrelse har totalt svigtet sin opgave,« siger Peder Østergaard.

Direktør for Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis, ser flere fordele ved et samarbejde med Dansk Dyreværn Aarhus. Foto: Dyrenes Beskyttelse

Intet alternativ

Adspurgt om, hvor realistisk det er, at medlemmerne i Dansk Dyreværn Aarhus den 19. august stemmer for bestyrelsens forslag om en fusion, lyder svaret fra Peder Østergaard:

»Hvis ikke man vedtager, at Dyrenes Beskyttelse overtager, går foreningen konkurs. Pengekassen er så tom, at det kun er et spørgsmål om tid, inden vi ikke kan holde foreningen kørende længere. De var interesseret fra starten, og der er gensidig tillid, og det er et kæmpe held for os. Vi kan ikke forestille os, at nogen går imod den beslutning.«

Glæde hos Dyrenes Beskyttelse

Direktør for Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis, er ikke mindst glad for at kunne hjælpe en aarhusiansk institution.

»Vi synes, det er virkelig ærgerligt, at de er kommet i den situation, de er. De har gennem årene hjulpet rigtig mange dyr i området, og folk kan relatere til navnet Dansk Dyreværn Aarhus, fordi man har den her lange historie,« siger hun til Lokalavisen Aarhus.

Britta Riis hæfter sig samtidig ved, at Dyrenes Beskyttelse bliver stærkere ved at få en fysisk lokalitet i Aarhus.

»Det er på en trist baggrund, men det giver fin mening. Dyrenes Beskyttelse er landsdækkende, og vi har ikke tidligere haft et internat i Aarhus. Der ligger nogle besparelser i, at der allerede er et administrativt apparat i Aarhus,« siger hun.

Dansk Dyreværn Aarhus har i flere end 70 år hjulpet dyr i nød.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.