Slut med The Voice of Pets: Dyreværn overlever som del af Dyrenes Beskyttelse
Navnet The Voice of Pets fik en levetid på halvandet år. Dansk Dyreværn Aarhus fusionerer med Dyrenes Beskyttelse.
Dansk Dyreværn Aarhus, der er i gevaldig økonomisk uføre, bliver med stor sandsynlighed en del af Dyrenes Beskyttelse efter en ekstraordinær generalforsamling i det aarhusianske dyreværn den 19. august.
Det oplyser bestyrelsesformand i Dansk Dyreværn Aarhus, Peder Østergaard, fredag d. 16. juli til Lokalavisen Aarhus.
Bestyrelsen har ifølge Peder Østergaard været i forhandlinger med Dyrenes Beskyttelse siden begyndelsen af juni for at få alle brikker til at falde på plads i forhold til en fusion. De forskellige detaljer er nu på plads, og der er truffet beslutning i begge bestyrelser, lyder det.
»Vi har fælles værdier og en næsten fælles målsætning. Dansk Dyreværn Aarhus vil beholde sit navn, og det vil i høj grad blive en selvstændig enhed under Dyrenes Beskyttelse. En internatleder skal tage sig af driften og de aktiviteter, der er i lokalområdet, siger Peder Østergaard til Lokalavisen Aarhus.
Farvel, farvel
Hvis beslutningen vedtages, vil det - som minimum - konkret betyde to ting.
Den ene er, at efterladte og nødstedte dyr i Aarhus-området også fremadrettet har mulighed for at få hjælp på et internat. Den anden er, at navnet The Voice of Pets hurtigst muligt forsvinder.
Dansk Dyreværn Aarhus har siden starten af 2020 markedsført sig under navnet The Voice of Pets. Navnet blev en realitet, da en tidligere bestyrelse i Dansk Dyreværn Aarhus indledte et samarbejde med organisationen Trinitas, der træner hunde til psykisk sårbare mennesker.
»Foreningen hedder stadig Dansk Dyreværn Aarhus. Voice of Pets var et marketinginitiativ. Det var noget, den tidligere bestyrelse, der heldigvis ikke er der mere, fandt på. Det er noget vås. Alle dyrevenner har korset sig over det navn, og det hører ikke hjemme i en dansk dyreværnsforening. Det skal væk, og det skal væk hurtigst muligt,« siger Peder Østergaard.

»Gigantisk forbrug«
Hvis idéen med navnet The Voice of Pets var at skabe opmærksomhed omkring dyreværnet i Aarhus, må man sige, at det er lykkedes. Men næppe som tiltænkt.
Som Lokalavisen Aarhus tidligere har kunnet afdække, blev den nu tidligere bestyrelse afsat ved en ekstraordinær generalforsamling den 14. maj i år. Det skete efter, at et flertal af de stemmeberettigede medlemmer afgav en mistillidserklæring.
Da den tidligere bestyrelse i 2018 trådte til, var der 29 millioner kroner i dyreværnets pengekasse. De penge er væk, og bestyrelsen tog yderligere et kreditforeningslån på yderligere syv millioner for at dække driften i 2020 og en del af 2021.
»Det er et gigantisk forbrug af penge, som er uden sidestykke. Det virker ufatteligt. Den tidligere bestyrelse har totalt svigtet sin opgave,« siger Peder Østergaard.

Intet alternativ
Adspurgt om, hvor realistisk det er, at medlemmerne i Dansk Dyreværn Aarhus den 19. august stemmer for bestyrelsens forslag om en fusion, lyder svaret fra Peder Østergaard:
»Hvis ikke man vedtager, at Dyrenes Beskyttelse overtager, går foreningen konkurs. Pengekassen er så tom, at det kun er et spørgsmål om tid, inden vi ikke kan holde foreningen kørende længere. De var interesseret fra starten, og der er gensidig tillid, og det er et kæmpe held for os. Vi kan ikke forestille os, at nogen går imod den beslutning.«
Glæde hos Dyrenes Beskyttelse
Direktør for Dyrenes Beskyttelse, Britta Riis, er ikke mindst glad for at kunne hjælpe en aarhusiansk institution.
»Vi synes, det er virkelig ærgerligt, at de er kommet i den situation, de er. De har gennem årene hjulpet rigtig mange dyr i området, og folk kan relatere til navnet Dansk Dyreværn Aarhus, fordi man har den her lange historie,« siger hun til Lokalavisen Aarhus.
Britta Riis hæfter sig samtidig ved, at Dyrenes Beskyttelse bliver stærkere ved at få en fysisk lokalitet i Aarhus.
»Det er på en trist baggrund, men det giver fin mening. Dyrenes Beskyttelse er landsdækkende, og vi har ikke tidligere haft et internat i Aarhus. Der ligger nogle besparelser i, at der allerede er et administrativt apparat i Aarhus,« siger hun.
Dansk Dyreværn Aarhus har i flere end 70 år hjulpet dyr i nød.