Stort område i Aarhus C er truet af nedlukning

Den stigende smitte i Aarhus Kommune er især koncentreret omkring midtbyen, og særligt et sogn er lukningstruet.

Artiklens øverste billede
Aarhus Kommune har en plan for, hvordan Aros med det kendte kunstværk Your Rainbow Panorama kan holde åbent trods nedlukning af det sogn, hvor kunstmuseet ligger. Arkivfoto: Brian Karmark

De seneste dages bekymrende smittetal i Aarhus Kommune kan få en voldsom konsekvens for aarhusianere i midtbyen. For det er især i Aarhus C, at de nysmittede bor, og særligt et sogn er i øjeblikket i fare for at blive nedlukket, fremgår det af Aarhus Kommunes daglige coronaoverblik.

Vor Frue Sogn opfylder således to ud af de tre kriterier for at blive nedlukket, da sognet den seneste uge har haft 81 nye smittetilfælde, hvilket giver sognet en positivprocent på 3,3. Incidenstallet er i øjeblikket på 463. Det tal må ikke ramme 600, da det betyder nedlukning.

Det vil i udgangspunktet betyde, at kultursteder som Aros, Musikhuset og Kunsthal Aarhus er nødsaget til at holde lukket for gæster.

Til Århus Stiftstidende forklarer Lise Uhre Pless, der er forvaltningschef og chef for krisestaben i Aarhus Kommune, at man arbejder på en plan for, hvordan man kan holde eksempelvis Aros og Musikhuset åbne trods ned mulig nedlukning af sognet.

»Coronasmitten er koncentreret blandt de 20- til 29-årige, og det er ikke den dominerende gruppe gæster på kultursteder som Aros og Musikhuset. Derfor har vi håb om at få dispensationer,« Lise Uhre Pless til Århus Stiftstidende og oplyser, at kommunen vil sende dispensationsansøgninger til Styrelsen for Patientsikkerhed for at holde dørene åbne hos de to store turistmagneter.

Det taler Aarhus om lige nu. Modtag vores daglige nyhedsbreve for at blive opdateret på de væsentligste nyheder. Klik her, indtast din mailadresse, find Aarhus på listen og tilmeld dig.

jwh

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.