Ekspert: Sommerhusejer kan regulere som han vil
Ejeren af sommerhusgrund kan hæve terrænet som han vil, blot han ikke anlægger et bjerg, mener professor Peter Pagh fra Københavns Universitet.

»Ingen i et sommerhusområde har krav på udsigt, medmindre det er nedfældet i en servitut. Og hvis der er nogen politikere der har noget imod, at der bygges et højt sommerhus i terrænet, så må de jo bare lave en lokalplan for området, så det ikke sker igen.«
Så håndfast udlægges teksten af Peter Pagh, der er professor ved Center for Offentlig Regulering og Administration på Københavns Universitet.
Professoren har fået forelagt sagen om sommerhusets grund der er blevet terrænreguleret, hvorefter der er ansøgt om byggetilladelse og derefter bygget et nyt sommerhus, der ligger næsten to en halv meter højere oppe end det oprindelige.
Og han ser umiddelbart ikke nogle love eller regler der kan forhindre ejeren af grunden i at gøre som han vil. Det skal understreges at vurderingen sker på baggrund af de allerede kendte oplysninger som avisen har givet ham.
Forurenet jord eller gene
»Det almindelige udgangspunkt er, at der ikke er nogen regler der forhindrer det. Jo - hvis han kører forurenet jord på, eller at husets højde er til væsentlig gene for naboerne og som du skitserer det kan jeg umiddelbart ikke se, at det skulle være tilfældet.«
Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d
Han tilføjer:
»Hvis naboerne føler sig generet af højden på byggeriet, kan de jo anlægge en naboretlig sag og kræve sommerhuset fjernet, men det kræver som sagt væsentlige naboagtige gener.«
Han tror ikke på, at kommunen kan ændre lovligheden af byggeriet, hvis man alene bruger paragraffer i byggeloven, der i dette tilfælde er de eneste retningslinjer, da sommerhuset ikke ligger i et lokalplanlagt område, eller er begrænset af tinglysning eller servitutter.