Ekspert: Sommerhusejer kan regulere som han vil

Ejeren af sommerhusgrund kan hæve terrænet som han vil, blot han ikke anlægger et bjerg, mener professor Peter Pagh fra Københavns Universitet.

Artiklens øverste billede
Det bliver ikke nemt at få et sommerhus længere ned i terrænet. Ejeren må som udgangspunkt gøre som han vil, mener Peter Pagh, der er professor ved Center for Offentlig Regulering og Administration på Københavns Universitet.

»Ingen i et sommerhusområde har krav på udsigt, medmindre det er nedfældet i en servitut. Og hvis der er nogen politikere der har noget imod, at der bygges et højt sommerhus i terrænet, så må de jo bare lave en lokalplan for området, så det ikke sker igen.«

Så håndfast udlægges teksten af Peter Pagh, der er professor ved Center for Offentlig Regulering og Administration på Københavns Universitet.

Professoren har fået forelagt sagen om sommerhusets grund der er blevet terrænreguleret, hvorefter der er ansøgt om byggetilladelse og derefter bygget et nyt sommerhus, der ligger næsten to en halv meter højere oppe end det oprindelige.

Og han ser umiddelbart ikke nogle love eller regler der kan forhindre ejeren af grunden i at gøre som han vil. Det skal understreges at vurderingen sker på baggrund af de allerede kendte oplysninger som avisen har givet ham.

Forurenet jord eller gene

»Det almindelige udgangspunkt er, at der ikke er nogen regler der forhindrer det. Jo - hvis han kører forurenet jord på, eller at husets højde er til væsentlig gene for naboerne og som du skitserer det kan jeg umiddelbart ikke se, at det skulle være tilfældet.«


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Han tilføjer:

»Hvis naboerne føler sig generet af højden på byggeriet, kan de jo anlægge en naboretlig sag og kræve sommerhuset fjernet, men det kræver som sagt væsentlige naboagtige gener.«

Han tror ikke på, at kommunen kan ændre lovligheden af byggeriet, hvis man alene bruger paragraffer i byggeloven, der i dette tilfælde er de eneste retningslinjer, da sommerhuset ikke ligger i et lokalplanlagt område, eller er begrænset af tinglysning eller servitutter.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.