Covid-19: AUH søger deltagere til forskningsprojekt om Johnson & Johnson-vaccinen
For at lære mere om Johnson & Johnson-vaccinen søger Aarhus Universitetshospital deltagere til et forskningsprojekt.

Johnson & Johnson-vaccinen kan være årsag til alvorlige tilfælde af blodpropper, hvilket resulterede i, at den blev fravalgt til det offentlige vaccinationsprogram mod covid-19 i Danmark. Men for noget tid siden besluttede et flertal af folketingets partier, at det skulle være op til den enkelte borgere, om man ville tage imod vaccinen og dermed have mulighed for at komme foran i køen i forhold til vaccinationskalenderen.
Nu vil forskere fra Aarhus Universitetshospital og Rigshospitalet gerne undersøge effekterne og sikkerheden af Johnson & Johnson-vaccinen, hviket sker i et forskningsprojekt, som er sat i gang efter dialog med Lægemiddelstyrelsen, Sundhedsstyrelsen og Sundhedsministeriet.
Det oplyser Region Midtjylland i en pressemeddelelse.
»For mig som forsker er det vigtigste ikke, hvad vi gør, eller om vi alle sammen gør det samme, for at komme igennem COVID-19. Det vigtigste er, at vi både ved restriktioner, behandling og vaccination gør det forskningsbaseret, og indsamler data, så vi kan lære og har mulighed for at træffe mere kvalificerede valg næste gang,« siger Lars Østergaard, der er professor ved Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital, i pressemeddelelsen.
Projektet vil følge 1.000 personer, der er blevet vaccineret med Johnson & Johnson, i en periode på to år for blandt andet at holde øje med mulige bivirkninger samt undersøge, hvor længe vaccinen beskytter mod covid-19.
I forvejen er der lignende projekter i gang med folk, der er vaccineret med AstraZeneca-, Pfizer- og Moderna-vaccinerne.
jwh