Dele af rundkørsel i Ebeltoft er ejet af private

Ægteparret Anette og Niels Skouby, der bor på kanten af Nørrebakken, ejer 20 kvadratmeter af rundkørslen. Det har ejeren af huset gjort siden 2002 . Kommunen lover at rette op på ejerskabet efter at avisen er gået ind i sagen.

Artiklens øverste billede
Dele af rundkørslen ved Nørrealle i Ebeltoft er formelt ejet af et ægtepar. Det har dog ingen praktisk betydning for kommunens råderet over vejen, lyder det. Foto: Kian Johansen

Tænk sig at eje en bid af rundkørsel. Kunne du så bestemme over de 20 kvadratmeter som daværende Ebeltoft Kommune aldrig fik ommatrikuleret og kunne du for eksempel bestemme hvilke farver striber der skulle være på kørebanen? Og om rundkørslen skal renoveres?

Nej, er det korte svar som vi vender tilbage til.

Ikke desto mindre er det lige præcise hvad ægteparret Anette og Niels Skouby fra Ebeltoft oplever. Da de overtog Nørrebakken 21 for en del år siden, så opdagede de at daværende Ebeltoft Kommune aldrig fik ændret ejerskabet i 2002, selvom den daværende ejer fik et forligstilbud og takkede ja til det.

Ikke sket noget

Siden da er der ikke sket en skid, for lige at blive i den bramfri tone.

Heller ikke selvom daværende ejer troligt hvert år sendte en klage til kommunen og gjorde opmærksom på det manglende ejerskab. Det har Anette og Niels Skouby også gjort - for ligesom at holde asfalten varm.

Og mens asfalten altid er brændende hed i turistmånederne, så burde det måske være kommunens folk, der har hede ører over at en forholdsvis simpel sag kan tage så lang tid at afslutte.

Det lader det dog ikke til, men alligevel lover Rune Asmussen, der er Teknik og miljøchef i Syddjurs Kommunes afdeling, kaldet Natur, Teknik og Miljø, at nu skal der nok ske noget i sagen.

»Vi tager fat i sagen og får det ordnet. Det skal vi selvfølgelig have styr på,« siger Rune Asmussen der dog ikke kan forklare, hvorfor sagen har taget så lang tid at ordne.

Råderet er kommunens

Alligevel kommer han med et svar der indikerer en smule hvorfor kommunens folk ikke har brugt mange minutter på sagen.

»Det har ikke været et stort praktisk problem. Der findes masser af den slags området i Danmark, hvor det stadig er en grundejer der ejer en del af et vejstykke. Det er dog mest i landkommuner og jeg har ikke kendskab til andre lignende sager i Ebeltoft eller Syddjurs Kommune,« bedyrer Teknik og miljøchefen.

»Normalt er det ikke et problem og kommunerne får det rettet, efterhånden som de når frem til sagerne,« forklarer han.

Desuden så har kommunen fuld råderet over rundkørslen, da det er en offentlig vej, der reguleres efter reglerne i ”lov om offentlige veje”.


Vil du hver dag modtage de væsentligste nyheder fra Syddjurs direkte i din indbakke? Tilmeld dig gratis Adresseavisens nyhedsbrev - klik her, indtast din mailadresse, find Syddjurs på listen og tryk tilmeld.
d

Efter lov om offentlige veje er det ikke en betingelse, at en vej er udskilt af matriklen for at kunne betragtes som offentlig. Det er nemlig den faktiske benyttelse og administrationen af et vejareal, der afgør, hvorvidt et areal er af betragte som offentlig vej.

Vejen er anlagt af og vedligeholdes af kommunen, der både har ansvaret for at vedligeholde vejarealet og betale for vedligeholdelsen.

»Det er derfor kommunens opgave at vedligeholde arealet uagtet, at det ikke er udmatrikuleret, da det udgør offentlig vej,« har Teknik og miljøchefen svaret i en e-mail.

Hov, det her indhold benytter cookies

På denne plads ville vi rigtig gerne have vist dig indholdet, men det kan vi desværre ikke, da du har fravalgt cookies. Vil du se indholdet skal du acceptere Marketing og Statistik, det gør du her: opdater dit samtykke.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.