Med mobilen i hånden kan du være med til at udvikle Mols Bjerge

Input fra borgere og turister skal gøre naturoplevelsen i Naturpark Mols Bjerge endnu bedre.

Artiklens øverste billede

Fra mandag 5. juli og tre uger frem kan borgere og turister være med til at præge udviklingen af Mols Bjerge. Det er rådgivervirksomheden, NIRAS, som står bag en digital brugerinddragelse, hvor man som borger eller besøgende via sin mobiltelefon kan registrere steder i Mols Bjerge, som man sætter særlig meget pris på, eller som man kunne ønske sig en udvikling af. Registreringerne skal give NIRAS og parterne bag projektet et indblik i, hvordan Nationalpark Mols Bjerge kan blive et endnu bedre sted for outdoor-oplevelser.

QR-kode for Mols Bjerge. Der er mulighed for at registrere steder i perioden 5.-25. juli.

Nationalpark Mols Bjerge har over de seneste år oplevet markant flere besøgende i området omkring Mols Bjerge. Sammen med de lokale turistaktører har Nationalparksekretariatet styrket sammenhængen og kvaliteten i de mange oplevelsestilbud til turisterne, og ikke mindst har Mols Bjerge-stien tiltrukket mange besøgende.

Områdets store succes har dog også synliggjort nogle udfordringer, hvor bl.a. besøgende klumper sig sammen på særligt populære steder, og der er trængsel på de små veje omkring Trehøje og på de store parkeringspladser.

Udvikles i balance

Nationalpark Mols Bjerge har derfor sammen med Dansk Kyst- og Naturturisme og Syddjurs Kommune taget initiativ til at få lavet en udviklingsplan, som skal sikre, at området ved Mols Bjerge kan udvikles i en balance mellem naturbeskyttelse og naturbenyttelse.

»For at lykkes med en langsigtet og bæredygtig udvikling af området, er det rigtig vigtigt for os, at brugerne og ikke mindst lokalsamfundet kommer til orde og kan fortælle os, hvilken udvikling de ønsker i Mols Bjerge. Der er et meget varieret landskab, som egner sig til noget forskelligt. Nogle steder er særligt værdifulde for fx vandrere eller ornitologer, mens andre steder kan tåle et højere aktivitetsniveau,« forklarer Birgitte Lamp, Nationalparkchef, i en pressemeddelelse.

NIRAS, som er valgt til at udarbejde planen, har derfor tilrettelagt en offentlig, digital inddragelse for at kunne høre så mange som muligt. Ved at scanne en QR-kode kan man med mobiltelefonen i hånden et hvilket som helst sted i Mols Bjerge lave en registrering af netop det steds kvaliteter og aktivitetsmuligheder. Lokationen bliver registreret via GPS, og det er muligt at supplere sin registrering med et billede fra det aktuelle sted. Herefter er man meget velkommen til at fortsætte med at registrere flere steder.

Vigtige input

»Vi vil gerne have de lokale og de besøgende til at registrere så mange forskellige steder som muligt. Det kan både være seværdigheder som Trehøje og Porskær Stenhus, men også steder, som er oplagte til en pause, et godt sted at starte sin løberute eller et sted, hvor man ønsker en forandring. Den viden er et rigtig vigtigt input, når vi skal se på, hvilke aktiviteter, der egner sig på hvilke steder,« siger Mette Lerche, som er projektleder i NIRAS.

Der er mulighed for at registrere steder i perioden 5.-25. juli. Registreringer kan også foretages hjemmefra via tablet eller PC. Her vil man dog selv skulle markere stederne på et kort, da GPS’en automatisk vil foreslå det sted, man logger på fra.

gs

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.