Fodboldfeberen raser over hele Djursland

Sommerens fodboldskoler er blevet mere og mere populære. Lokalt oplever man enorm interesse for at deltage.

Artiklens øverste billede
I Rønde er fodboldskoleeleverne opsat på at gå landsholdet i bedene. Deltagerantallet var i år rekordstort med 218 unge fodboldspillere. Foto: Simon Carlson

Imens det danske herrelandshold er ved at gøre klar til at vænne sig til varmen i Baku, løber et væld af helt unge fodboldspillere rundt på græstæpperne over hele landet.

Sommerens fodboldskoler er gået i gang i denne uge ved indgangen til sommerferien, og på de lokale baner på Djursland er det en ualmindeligt populær måde at indlede ferien på.

Mange fodboldskoler oplever således enorm interesse for at deltage. DGI er arrangør på en stor del af fodboldskolerne, og her har der været travlt ved tilmeldingslisten. Det fortæller Helle Bluhm, der er koordinator med ansvar for fodbold hos DGI.

»Det er et rekordår. Vi har generelt fået flere tilmeldinger til fodboldskolerne, og i Østjylland har vi oplevet en kæmpe stigning i tilmeldingerne. Jeg tror, det skyldes, at mange folk længe har vidst, at de skal være hjemme i Danmark i ferien, så det handler om at få lavet nogle aktiviteter. Vores håb er, at folk så også for alvor får øjnene op for, hvad fodboldskolerne kan, så de kommer igen næste år,« siger Helle Bluhm.

Gået lidt amok

Mange af fodboldskolerne er udsolgt for flere måneder siden, og den store generelle interesse kan således ikke umiddelbart spores til landsholdets øjeblikkelige succes ved EM. Helle Bluhm fortæller dog, at hendes telefon har været temmelig varm inden for de seneste uger.

»Vi kan godt mærke, at der kommer mange eftertilmeldinger, og de seneste uger har min telefon ringet mange gange. Der er det gået lidt amok,« konstaterer Helle Bluhm med henvisning til de seneste ugers udvikling, hvor det nu er lykkedes Danmark at nå semifinalen ved EM.

Skal bare af sted

I Rønde er det Thorsager Rønde IF, der selv arrangerer og afvikler deres fodboldskole, men det ændrer ikke billedet af lange tilmeldingslister.

I tidligere år har fodboldskolen ligget på omkring 180 deltagere. I år er det dog eksploderet, så deltagerantallet er på 218.

Det er dog heller ikke umiddelbart landsholdets succes, der har smittet af på den lokale fodboldskole, fortæller fodboldskoleleder Mikkel Meldgaard.

»Vi kan selvfølgelig godt mærke entusiasmen lige nu, men vores tilmelding lukkede for en måned. Jeg tror, det skyldes en kombination af rigtig store årgange i i U7 og U8, og så har vi fået skabt et godt koncept med gode trænere og den gode historie avler ofte nogle nye positive ting. Vi kan høre, at der nærmest er kommet en stemning af, at man bare skal af sted med kammeraterne i den første uge af sommerferien, så hvis forældrene er kommet til at bestille sommerferie i stedet, så kan de sikkert se frem til halvsure børn resten af ferien,« fortæller Mikkel Meldgaard.

Styrke sammenholdet

I Auning løber lidt over 100 børn rundt på banerne. Også her er der mange, der vender tilbage år efter år, og det skyldes ikke mindst, at det også er lykkedes at skabe en sammentømret gruppe af trænere, som prioriterer at vende tilbage til en uge med fodbold og hygge, fortæller fodboldskoleleder Steffan Engmann.

Det stærke sammenhold blandt både spillere og trænere er det store fokus på fodboldskolen i Auning, som i år havde over 100 deltagere en flok af dem var Aya, Matti, Sejer, Anna, Alberte, Emilie og Lucas. Foto: Simon Carlson

»Det er sammenholdet, der er det helt store fokus hos os. Det synes jeg også, man kan se, at både børnene og trænerne virkelig hygger sig, og det gør jo, at alle får lyst til at vende tilbage. Det er også rigtig vigtigt for os som klub, for det betyder forhåbentlig, at nogle af dem, der selv har gået på fodboldskolen en dag har lyst til at fortsætte som trænere på fodboldskolen eller måske i klubben,« noterer Steffan Engmann.

Enorm betydning

Samme optimisme møder man i Mørke. Her arrangerer Mørke IF for tredje år i træk fodboldskole i samarbejde med DGI, og selv om det er en relativt lille fodboldskole, så er der også her en markant fremgang i antallet af deltagere. 18 piger og 23 drenge har slidt græsset ned på boldbanerne, og det er en fremgang på 11 små fodboldspillere i forhold til sidste år.

Der var rekordår på fodboldskolen i Mørke, hvor 18 piger og 23 drenge i år lod bolden rulle. Det er tredje år Mørke IF arrangerer fodboldskolen, som også har haft stigende opbakning fra lokale sponsorer.

Samtidig har Mørke IF oplevet stor støtte fra sponsorer, og sammenlagt vejer opbakningen tungt for en lille idrætsforening, fortæller medarrangør af fodboldskolen Ken Rasmussen.

»Det har en enorm betydning for os økonomisk, for fodboldskolen er med til at sørge for, at vi har penge til at indkøbe nye bolde og materialer. Men det er også virkelig vigtigt for os som forening, at vi kan bruge fodboldskolen til at vise både børn og forældre, hvad det er vi kan i klubben. Vi vil gerne inspirere flere til at engagere sig som frivillige i foreningen og måske blive trænere. Det har en rigtig stor betydning for en lille klub som vores,« konstaterer Ken Rasmussen.

Der er stadig ledige pladser på flere af områdets fodboldskoler. Man kan blandt andet søge mere information på dgi.dk eller dbu.dk.

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.