Børn og Unge-rådmand: For mange regler giver mindre tid med børnene

Thomas Medom (SF) vil gøre op med regler og krav, som tager unødig tid fra arbejdet med børn og unge i dagtilbud skoler og UngIAarhus.

Artiklens øverste billede

»Alle, der arbejder med børn og unge, ønsker mest mulig tid sammen med netop børnene og de unge. Derfor er der brug for at give regler og krav et kritisk blik, så vi kan luge ud de steder, hvor det er unødigt bøvlet og tidsrøvende.«

Rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom (SF) vil gøre op med regler og krav, som tager unødig tid fra arbejdet med børn og unge i dagtilbud, skoler og UngIAarhus.

»Vores dagtilbud, skoler og fritidstilbud er underlagt en lang række centrale krav og regler, vi ikke kan komme uden om. Men jeg kan konstatere, at i nogle sammenhænge er der regler og procedurer, hvor værdien af dokumentationen ikke står mål den med administrative belastning for medarbejdere og ledere, hvilket i sidste ende koster tid med børnene,« lyder det fra rådmanden i en pressemeddelelse.

Åbner postkasse

For at mindske den tabte tid med børnene åbner Børn og Unge for en postkasse. Her vil Børn og Unge invitere medarbejdere, ledere, bestyrelser og faglige organisationer til at komme med løsningsforslag til, hvordan man kan forenkle konkrete administrative krav og dokumentation i hverdagen.

Postkassen vil være åben indtil udgangen af august, og den åbner i første omgang til medarbejdere og ledere.

Helle Mønster, der er formand for Aarhus Skolelederforening glæder sig over initiativet fra Børn og Unge.

»I skolelederforeningen bifalder vi rådmandens ønske om en kritisk gennemgang af de mange regler og krav, vi oplever i skolens dagligdag. Det er uden tvivl fornuftigt med en række fælles regler og krav til skolens virke, men selvom vi i årevis har talt om afbureaukratisering, oplever vi i stigende grad central regulering af de fælles regler og dermed også en udvanding af det lokale udviklingsrum,« siger hun i pressemeddelelsen fra Børn og Unge, hvor hun giver sin kritik af den centrale regulering:

»Det tror jeg ikke tjener nogen, allermindst eleverne, for detailstyring er ensbetydende med mere administration og mindre tid til ledelse tæt på eleverne og medarbejderne,« siger Helle Mønster.

Vil selv forenkle

Med det nye forenklingsarbejde håber rådmanden, at han kan koble løsningsforslagene sammen med en revitalisering af byrådets Børne- og Unge-politik i foråret 2022.

»Vi skal altid være ambitiøse, når det gælder børn og unges trivsel, læring og udvikling. Men vi har en tendens til at ville det hele på én gang. Jeg tror det er vigtigt, vi af og til trykker på bremsen og lader medarbejderne lokalt bruge deres faglighed og dømmekraft til at gøre det, de vurderer bedst for den enkelte børne- eller ungegruppe,« siger han og udtrykker, at medarbejderne skal kunne gøre bedst mulig brug af deres styrker.

»Vi har nogle fantastisk dygtige og engagerede medarbejdere. De skal ikke kvæles i regler og procedurer, men have lov til at bruge deres faglighed og profession der, hvor de er,« siger Thomas Medom.

jg

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.