Borgmester: Historisk flot infrastruktur-aftale for Aarhus og Østjylland

Borgmester Jacob Bundsgaard er meget begejstret og betegner den nye trafikaftale som "det største løft på infrastrukturområdet i Aarhus i årtier.

Artiklens øverste billede
Borgmester Jacob Bundsgaard ser frem til, at man i de kommende år vil forstå og udvikle og udnytte de nye perspektiver, som den nye trafikaftale bringer med sig. Foto: Kasper Heden Andesen

Regeringen har sammen med samtlige partier i Folketinget mandag formiddag offentlig gjort en ny trafikaftale til 161 milliarder kroner.

Borgmester Jacob Bundsgaard (S) glæder sig over aftalen og roser partierne for at tænke og handle visionært, langsigtet og helhedsorienteret.

I en pressemeddelelse fra Aarhus Kommune udtrykker han stor taknemmelighed og ros til Christiansborg for den nye trafikaftale.

»Der er i dag grund til at sende en meget stor tak og ros til hele Christiansborg for det nye infrastruktur-forlig. Det er enestående, at regeringen sammen med alle de øvrige partier i én og samme aftale formår at give et sådan kæmpeløft – ja, det er faktisk et tigerspring – til glæde for såvel den kollektive trafik, privatbilismen som for erhvervslivet,« siger borgmesteren, og fortsætter:

»Det er det største løft på infrastrukturområdet i Aarhus i årtier – hvis ikke nogen sinde. Det er en historisk flot og god aftale for Aarhus og hele Østjylland, som rigtig mange har arbejdet for siden årtusindeskiftet. Det glæder jeg mig rigtig meget over i dag, og der er grund til at rose alle de mange mennesker og organisationer, som gennem årene har arbejdet for at dette skulle ske, og ikke mindst en helt særlig tak til vores lokalt valgte folketingsmedlemmer, som har kæmpet hårdt for at sikre udvikling og vækst i Aarhus og Østjylland.«

Flere projekter

Den nye trafikaftale inkluderer en række projekter, som kommer til at fremme infrastrukturen i Aarhus Kommune.

Også Miljø og Teknik-rådmand, Bünyamin Simsek (V) glæder sig over den nye aftale. Han udtrykker dog også, at der skal flere tiltag til for at optimere infrastrukturen.

»Det er en rigtig god nyhed, at der nu bliver afsat midler til at realisere Marselistunnellen. Det er resultatet af flere års målrettet aarhusianske arbejde med at påvirke de rette personer. Jeg vil nu sørge for, at vi lokalt handler så hurtigt som muligt og får sat gang i alle de nødvendige, forberedende arbejder til selve anlægsbyggeriet. Samtidig er det afgørende, at byrådet afsætter penge til at forlænge Værkmestergade fra Ringgadebroen og helt ud til Åhavevej. Det vil være en gevinst for fremkommeligheden både under og efter anlægget af tunnelen,« siger han i en pressemeddelelse.

Og om den nye jernbanestrækning mellem Aarhus og Silkeborg har Bünyamin Simsek også kun gode ord, som han mener vil hjælpe væksten i hele Østjylland.

»Der er afsat midler til at genetablere Brabrand Station, og det betyder, at vi får et nyt, vigtigt trafikalt knudepunkt i det vestlige Aarhus. Jeg glæder mig over, at man med aftalen styrker den kollektive trafikale korridor mellem Aarhus og Silkeborg. Trafikken på motorvejen mellem de to byer afspejler tydeligt, at vi er et område og en region, der er i stor vækst. Derfor er der behov for en stærk kollektiv forbindelse, som er attraktiv for særligt pendlere, og som vil give os endnu flere muskler,« lyder fra rådmanden for Teknik og Miljø.

At Østjylland bliver bundet mere sammen med den nye jernbaneforbindelse bringer ligeledes optimisme hos Jacob Bundsgaard, der ser frem til at, at man i de kommende år vil lære at få mest muligt ud af de nye muligheder.

»Der er tale om meget store samfundsinvesteringer, som vil binde Aarhus, Østjylland og dermed Danmark stærkere sammen. Det styrker både vores erhvervsliv og dagligdagen for den enkelte borger. Det betyder bedre fremkommelighed, færre bilkøer, mindre støj og mere fred i byen. At vi får etape 2 af letbanen samt en ny, hurtig togforbindelse mellem Aarhus og Silkeborg vil være en markant styrkelse af den kollektive trafik og hele byudviklingen i Aarhus Vest samt langs den nye vestgående togstrækning. Det rummer helt nye og store perspektiver, som vi i de kommende år vil forstå at udvikle og udnytte,« siger borgmesteren.


jg

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.