Nye økologiske landmænd fra Kalø
19 nye økologiske landmænd fra Kalø Økologisk Landbrugsskole er nu uddannet.

Fredag 25. juni dimitterede 19 nye økologiske landmænd fra Kalø Økologisk Landbrugsskole.
»De unge nyuddannede landmænd er nu klar til at tage fat i den økologiske fødevareproduktion som de alle sammen brænder for. Nogle som selvstædige nicheproducenter og andre vil videreuddanne på produktionslederuddannelsen som Kalø også udbyder, mens en del af eleverne rejser også ud i den store verden hvor der er stor efterspørgsel efter økologiske fødevareproducenter fra Kalø, enten som primærproducent eller måske som konsulenter hvor det handler om at vejlede andre landmænd i hvordan økologisk landbrug skal drives,« siger Nikolaj Malte Houkjær, der er forstander på Kalø Økologisk Landbrugsskole.
Total omstilling
»De nyudklækkede økologiske landmænd glæder sig til udfordringerne der venter dem, men vejen har ikke været helt uden bump på vejen og COVID-19 ramte igen eleverne næsten lige som de skulle til at forberede forårets eksamener. På Kalø og Viden Djurs som skolen er en del af, var man hurtige til at omstille sig fra fysisk klasserumsundervisning til online baseret undervisning hvor alle eleverne via deres computer havde direkte undervisning med deres respektive lærere fra Kalø.«
»I en praksisorienteret uddannelse kan det være svært at skulle overkomme denne totale omstilling. Både undervisere og vores elever var fast besluttet på, at det skulle kunne lykkes og der blev fra begge sider arbejdet hårdt på at nå de læringsmål der ligger til grund for uddannelsen. Så kompetencerne mangler ikke for de nye og håbefulde landmænd der efter en ultrakort sommerferie er klar til de fremtidens udfordringer.«
På skolen glæder man sig allerede til august hvor nye hold venter, tilmeldingerne går rigtig fint og skolen er glade for udviklingen.
»Hvor man måske kunne frygte, at Corona-effekten ville ramme os som skole i form af færre elever har vi rent faktisk set det stik modsatte. Forklaringen som vi ser det, er sandsynligvis et øget fokus på miljø, klima, bæredygtighed og den måde vi lever vores liv på. Herunder også - og ikke mindst - vores respektive livstil der helt naturligt omfatter de fødevarer vi producerer, høj sporbarhed og sundhed. Der er til stadighed en positiv udvikling hen imod endnu mere økologi og derfor hårdt brug for kompetente fødevareproducenter,« mener forstanderen.
kijo