Nye økologiske landmænd fra Kalø

19 nye økologiske landmænd fra Kalø Økologisk Landbrugsskole er nu uddannet.

Artiklens øverste billede
Her ser du 19 nyuddannede økologiske landmænd fra Kalø Økologisk Landbrugsskole. Indsendt foto

Fredag 25. juni dimitterede 19 nye økologiske landmænd fra Kalø Økologisk Landbrugsskole.

»De unge nyuddannede landmænd er nu klar til at tage fat i den økologiske fødevareproduktion som de alle sammen brænder for. Nogle som selvstædige nicheproducenter og andre vil videreuddanne på produktionslederuddannelsen som Kalø også udbyder, mens en del af eleverne rejser også ud i den store verden hvor der er stor efterspørgsel efter økologiske fødevareproducenter fra Kalø, enten som primærproducent eller måske som konsulenter hvor det handler om at vejlede andre landmænd i hvordan økologisk landbrug skal drives,« siger Nikolaj Malte Houkjær, der er forstander på Kalø Økologisk Landbrugsskole.

Total omstilling

»De nyudklækkede økologiske landmænd glæder sig til udfordringerne der venter dem, men vejen har ikke været helt uden bump på vejen og COVID-19 ramte igen eleverne næsten lige som de skulle til at forberede forårets eksamener. På Kalø og Viden Djurs som skolen er en del af, var man hurtige til at omstille sig fra fysisk klasserumsundervisning til online baseret undervisning hvor alle eleverne via deres computer havde direkte undervisning med deres respektive lærere fra Kalø.«

»I en praksisorienteret uddannelse kan det være svært at skulle overkomme denne totale omstilling. Både undervisere og vores elever var fast besluttet på, at det skulle kunne lykkes og der blev fra begge sider arbejdet hårdt på at nå de læringsmål der ligger til grund for uddannelsen. Så kompetencerne mangler ikke for de nye og håbefulde landmænd der efter en ultrakort sommerferie er klar til de fremtidens udfordringer.«

På skolen glæder man sig allerede til august hvor nye hold venter, tilmeldingerne går rigtig fint og skolen er glade for udviklingen.

»Hvor man måske kunne frygte, at Corona-effekten ville ramme os som skole i form af færre elever har vi rent faktisk set det stik modsatte. Forklaringen som vi ser det, er sandsynligvis et øget fokus på miljø, klima, bæredygtighed og den måde vi lever vores liv på. Herunder også - og ikke mindst - vores respektive livstil der helt naturligt omfatter de fødevarer vi producerer, høj sporbarhed og sundhed. Der er til stadighed en positiv udvikling hen imod endnu mere økologi og derfor hårdt brug for kompetente fødevareproducenter,« mener forstanderen.

kijo

Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.