Ny arbejdsgruppe vil arbejde for et biogasanlæg på Djursland

Nature Energy’s projekt er så stort, at det kommer til at dække hele Djursland.

Artiklens øverste billede
Der er netop nedsat en ny arbejdsgruppe, som vil arbejde for et biogasanlæg på Djursland. Foto: Djursland Landboforening.

Djursland Landboforening og Østjysk Familielandbrug inviterede sammen med Nature Energy mandag aften til orienteringsmøde for mulige leverandører og aftagere til et nyt biogasanlæg på Djursland. På mødet blev der nedsat en arbejdsgruppe, som nu vil arbejde videre med muligheden for et nyt biogasanlæg på Djursland.

Der var mødt 50 deltagere op i Djursland Landboforenings lokaler mandag aften, hvor Djursland Landboforening og Østjysk Familielandbrug sammen med Nature Energy havde inviteret til orienteringsmøde for mulige leverandører og aftagere til et biogasanlæg på Djursland.

Nature Energy har i et stykke tid arbejdet med planer for et biogasanlæg på Djursland, og på mødet redegjorde de for deres tanker om projektet. Samme aften holdt Thor Gunnar Kofoed, L&F, et oplæg, hvor han fortalte om klimakravene til landbruget, og hvordan biogas kan blive en del af løsningen.

»Der var en rigtig positiv stemning på mødet. Nature Energy’s projekt er så stort, at det kommer til at dække hele Djursland. De er en stor spiller på markedet, og hvis vi vil have biogas, hvilket jeg tror bliver nødvendigt, så kan det godt være dem, der kan løfte opgaven og få sat det i gang,« siger Mogens Hjort Jensen, formand for Kvægbrugsudvalget, Djursland Landboforening, i en pressemeddelelse.

Arbejdsgruppe nedsat

Hvis det skal lykkes for Nature Energy at etablere et biogasanlæg på Djursland, kræver det, at 50 pct. af al husdyrgødning på Djursland bliver leveret til dem. Det mener Mogens Hjort Jensen bestemt er realistisk, ikke mindst fordi der er en politisk forventning om, at al husdyrgødning i fremtiden skal igennem et biogasanlæg, men det kræver, at landmændene står sammen og er klar til at handle.

Derfor blev der efter mødet nedsat en foreløbig arbejdsgruppe, som hurtigst muligt vil indkalde til endnu et møde, hvor Peter Høj, næstformand i sammenslutningen af landbrugets Biomasseleverandører (LBBL), vil fortælle, hvordan man bedst muligt får startet op, og hvordan man gør processen håndgribelig for den enkelte landmand. Samtidig skal der nedsættes en bestyrelse, som skal arbejde videre med projektet.

Vi er nødt til at handle lidt hurtigt. Nature Energy vil naturligvis gerne have en afklaring, inden vi alle får travlt med at høste.

Mogens Hjort Jensen, formand for Kvægbrugsudvalget, Djursland Landboforening

»Vi er nødt til at handle lidt hurtigt. Nature Energy vil naturligvis gerne have en afklaring, inden vi alle får travlt med at høste. Vi sender snart en dato ud for mødet, og vi håber, at alle interesserede leverandører og aftagere kommer til mødet – prik gerne din nabo på skulderen, hvis du mener, mødet kunne være relevant,« lyder det fra Mogens Hjort Jensen, som endvidere fortæller, at Djursland Landboforening også er positivt stemt overfor projektet, som de bakker op om.Giv adgang til en ven

Hver måned kan du give adgang til 5 låste artikler.
Du har givet 0 ud af 0 låste artikler.

Giv artiklen via:

Modtageren kan frit læse artiklen uden at logge ind.

Du kan ikke give flere artikler

Næste kalendermåned kan du give adgang til 5 nye artikler.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke gives videre grundet en teknisk fejl.

Ingen internetforbindelse

Artiklen kunne ikke gives videre grundet manglende internetforbindelse.

Denne funktion kræver Digital+

Med et Digital+ abonnement kan du give adgang til 5 låste artikler om måneden.

ALLEREDE ABONNENT?  LOG IND

Denne funktion kræver Digital+

Med et abonnement kan du lave din egen læseliste og læse artiklerne, når det passer dig.

Teknisk fejl

Artiklen kunne ikke tilføjes til læselisten, grundet en teknisk fejl.

Forsøg igen senere.

Del artiklen
Relevant for andre?
Del artiklen på sociale medier.

Du kan ikke logge ind

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, men vi har sørget for, at du har adgang til alt vores indhold, imens vi arbejder på sagen. Forsøg at logge ind igen senere. Vi beklager ulejligheden.

Du kan ikke logge ud

Vi har i øjeblikket problemer med vores loginsystem, og derfor kan vi ikke logge dig ud. Forsøg igen senere. Vi beklager ulejligheden.